Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Olimpija se od lige ABA poslavlja v stilu

Petrol Olimpija je v 21. kolu regionalne lige ABA v Beogradu porazila FMP (81:86) in zmagoviti niz podaljšala že na štiri zaporedne zmage.


(foto: FMP)

Slovenski državni prvaki so veliko željo po zmagi začeli kazati že v uvodni četrtini, ki so jo po kar 6 različnih strelcih in 10 točkah Gregorja Hrovata dobili s 26:18.

Ljubljančani so z učinkovito igro nadaljevali v drugi četrtini, v kateri je vlogo Hrovata prevzel Jordan Morgan, po njegovi 12. doseženi točki pa na glavni odmor odšli s prednostjo 8 točk (37:45).

Izbranci Zorana Martića so bili tokrat dovolj osredotočeni, da so težko priigrano prednost zadržali vse do zadnjega sodnikovega žvižga. Beograjčani so v drugem polčasu sicer na vse pretege skušali narediti preobrat, a so na srečo gostov uspeli priti le do izenačenja (69:69 in 71:71).

Zmago zmajev sta potrdila najkoristnejši igralec in prvi strelec tekme Roko Badžim (21 točk, 3 skoki, 2 podaji in 1 ukr. žoga; indeks 27) in Hrovat, ki sta v zadnjih 14 sekundah dosegla 4 zaporedne točke in postavila končni rezultat 81:86.

Petrol Olimpija je z 9. zmago z osmega napredovala na 7. mesto na lestvici, od letošnje sezone lige ABA pa se bo poslovila naslednjo nedeljo, ko bo pred domačimi navijači v sklopu zadnjega kroga rednega dela gostila Zadar.

Liga ABA, 21. kolo:

Sobota, 3. marec:

FMP - PETROL OLIMPIJA 81:86 (18:26, 19:19, 25:23, 19:18)

Ojo in Čović 19, Nenadić 13, Simanić 12; Badžim 21, Hrovat 18, Morgan 16.

STATISTIKA

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:

"Hvala navijačem, da so prišli, nas podpirali in nam ves čas vlivali dodatno energijo. Igralce moram pohvaliti za pristop in prikazano energijo. Skoraj 38 minut smo imeli energijo na nivoju, kakršega si želim. Na koncu naj še dodam, da upam, da je vse v najlepšem redu z Janom Španom (v tretji četrtini je po udarcu za nekaj časa izgubil zavest, op.p.). Ob nesrečni poškodbi ni izgledalo ravno najlepše."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik