Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Rogaška in Helios v rahli prednosti pred Šenčurjem in Šentjurjem

Po ligi za obstanek se bo v državnem prvenstvu za članske košarkarje danes začela tudi liga za prvaka, v kateri bo prvo mesto iz prejšnje sezone branila novomeška Krka.


(foto: Gašper Papež)

Boje najboljše osmerice lige Nova KBM bosta ob 19. uri odprla Rogaška in Šenčur Gorenjska gradbena družba, po njunem dvoboju pa bosta ob 20. uri na parket stopila tudi Helios Suns in Šentjur.

Pričakujemo izenačeni tekmi, saj so v rednem delu prvenstva pri obeh parih zmago vselej slavili gostitelji. Na podlagi tega zato lahko tokrat za favorite označimo Slatinčane in Domžalčane.

Najkoristnejši igralci današnjih nasprotnikov so Mitja Nikolić (Rogaška; povprečno 14,1 točke, 7,1 skoka in 2,2 podaji na tekmo), Smiljan Pavić (Šenčur GGD; 13,9 točke, 8,7 skoka in 2,4 podaje), Blaž Mahkovic (Helios Suns; 20,8 točke, 7,2 skoka in 2,7 podaje) in Američan Corey Allen (Šentjur; 14,8 točke, 6,3 podaje in 3,3 skoka).

Ostali dve tekmi 1. kola lige za prvaka bosta na sporedu v nedeljo oziroma prihodnjo sredo. Jutri se bosta med seboj pomerila Krka in Sixt Primorska, v sredo pa se bosta srečala Petrol Olimpija in Ilirija.

Liga Nova KBM za prvaka, 1. kolo:

Sobota, 3. marec:

ROGAŠKA - ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA (19.00)

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Ta sezona lige Nova KBM je specifična, saj je izjemno izenačena in prepričan sem, da se bo podobna zgodba ponovila tudi v drugem delu prvenstva. Vse ekipe imajo javno ali interno ambicijo, da se uvrstijo na prva štiri mesta in takšne želje imamo tudi mi. Sanirali smo vse poškodbe, tako da ligo za prvaka pričakujemo zdravi in pripravljeni na igro. V prvem kolu nas čaka obračun s Šenčurjem, ki je zelo kakovostna in najbolj izkušena ekipa. Pred nadaljevanjem so svoje vrste okrepili še z odličnim Ivanom Koljevićem. Naša želja je, da zmagujemo na domačem terenu in verjamem, da nam lahko to tudi uspe."

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Začenja se drugi del prvenstva in odslej je vsaka tekma pomembna. V ligo za prvaka se je uvrstilo osem dokaj izenačenih ekip, zato so možni prav vsi izidi. V prvem kolu gostujemo pri Rogaški, ki je odličen nasprotnik. Nismo v položaju, da bi grozili Slatinčanom, želimo si predvsem dobre in borbene tekme."


HELIOS SUNS - ŠENTJUR (20.00)

Jovan Beader, trener Helios Sunsov:

"V drugi del prvenstva vstopamo nekompletni. Pravzaprav smo že mesec dni brez normalnega ekipnega treninga, saj nas tare nekaj manjših poškodb. Tudi zato smo ta krajši tekmovalni premor izkoristili za skok na turnir v Litvo, kjer so fantje v treh izenačenih tekmah lahko zadržali tekmovalni ritem. Ligo za prvaka odpiramo proti ekipi Šentjurja, ki je bila od naše zadnje medsebojne tekme deležna kar nekaj sprememb. Verjamem, da bomo oboji polno motivirani na začetku drugega dela prvenstva, seveda pa bomo naredili vse, da pred domačimi navijači pridemo do prve zmage v ligi za prvaka."

Jakša Vulić, trener Šentjurja:

"Tekma s Heliosom bo še posebej emotivna, saj sem še v prejšnji sezoni vodil moštvo iz Domžal. Pred ligo za prvaka smo imeli dolg premor, zato ne vem, kaj lahko pričakujem od prvega obračuna. Želim si, da ob podporni naših navijačev odigramo najboljšo tekmo kot smo jo v tem trenutku sposobni. Mislim, da nas do samega konca čaka zanimiva in izenačena tekma."

Share

Komentarji   

 
-1 #1 .. 09:49 04-03-2018
A pozna kdo razlog te poteze Šenčurja?
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik