Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Prvakinje in podprvakinje nad Konjice in Domžale

V najmočnejšem državnem prvenstvu za ženske košarkarice se bo danes začelo že tretje kolo drugega dela tekmovanja. V Slovenskih Konjicah se bosta ob 16.30 uri pomerila Konjice in Cinkarna Celje, v Kranju pa se bosta uro in pol kasneje srečala Triglav in Domžale.

(foto: KZS/Aleš Fevžer)

V prvem delu tekmovanja so na obeh tekmah prevladale Celjanke in Kranjčanke. Finalistke zadnjih šestih sezon državnega prvenstva so svoje tekmice obakrat odpravile z več kot 20 točkami razlike.

Konjičanke so imele na prvih dveh srečanjih največ težav s pokrivanjem hrvaškega centra Andree Marić (skupno 38 točk, 15 skokov, 5 blokad, 3 podaje in 1 ukr. žoga), Domžalčankam pa je na drugi strani največ preglavic povzročala Urška Žibert (skupno 32 točk, 13 podaj, 11 skokov in 4 ukr. žoge).

Ostali dve tekmi 3. kola drugega dela prvenstva bosta na sporedu v nedeljo oziroma prihodnjo sredo. Jutri se bosta udarila Maribor in Grosuplje, v sredo pa Akson Ilirija in Ježica.

1. SKL za ženske, 3. kolo 2. dela:

Sobota, 4. marec:

KONJICE - CINKARNA CELJE (16.30)

Stojan Fink, trener Konjic:

"Pred nami je težka tekma proti Celjankam, ki so na tej tekmi absolutne favoritke."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celja:

"Pričakujem veliko boljšo predstavo kot na zadnji tekmi v Slovenskih Konjicah."


TRIGLAV - DOMŽALE (18.00)

Ernest Novak, trener Triglava:

"Odigrati bo potrebno konkretno in zavzeto."

Vlado Velikonja, trener Domžal:

"Maja Percan in Blažka Hribar sta se poškodovali na zadnji tekmi, Gaby Saad pa nadaljuje kariero v Mehiki in tako se na tekmo v Kranj, kjer pričakujemo močan pritisk, podajamo še bolj oslabljeni kot smo bili pred enim tednom."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik