Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Primorska nagrajena za vrhunske dosežke

V četrtek je v areni Bonifika potekala podelitev nagrad najboljšim športnikom Mestne občine Koper. Priznanje za vrhunske dosežke v letu 2017 je prejela tudi Sixt Primorska.


(foto: Jani Turk)

Košarkarski klub Sixt Primorska je v drugo sezono obstoja zakorakal z odločnimi koraki. Po septembrski uvrstitvi v drugo divizijo lige ABA in zagotovljenem prvem mestu po prvem delu lige Nova KBM, so Koprčani v februarju zaigrali na zaključnem turnirju pokala Spar in ga zaključili kot novi prvaki slovenskega pokalnega tekmovanja.

V nedeljo bodo Primorci v Novem mestu zaigrali na zgodovinski, prvi tekmi lige Nova KBM za prvaka, še vedno pa ostajajo v boju za mesto na zaključnem turnirju 2. lige ABA, ki bo naslednji mesec potekal v srbskem mestu Čačak.

Odlični dosežki v zadnjem letu niso ostali neopaženi. Mestna občina Koper je tako v četrtek Sixtu Primorski podelila priznanje za vrhunske dosežke v letu 2017.

Nagrado so na prireditvi v areni Bonifika, sicer domači dvorani primorskega moštva, prevzeli direktor Primorske, Matej Avanzo, ambasador primorske košarke in vodja članske ekipe, Goran Jagodnik, ter kapetan članske ekipe, Nebojša Joksimović.

Jagodnik je ob prejemu nagrade povedal: »Zelo veseli in počaščeni smo, da je Mestna občina Koper že v drugi sezoni delovanja Sixta Primorske prepoznala odlično delo vseh v klubu in nam podelila priznanje za vrhunske dosežke. Napravili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo še naprej na košarkarskem igrišču in izven njega skrbeli za uspešen razvoj primorske košarke in posledično primorskega športa. Vsi na Obali so nas sprejeli za svoje, za kar smo izjemno hvaležni, želimo pa si, da se v naslednjem letu še bolj okrepi sodelovanje med našim klubom in Mestno občino Koper ter vsemi športnimi navdušenci, ki si želijo vrhunskega športa v tem prelepem mestu.«

Share

Dodaj komentar

Iskalnik