Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Drugi del državnega prvenstva odpirata ambiciozna drugoligaša

V ligi Nova KBM se danes začenja drugi del sezone, v katerem se bo osem klubov merilo v ligi za prvaka, šest klubov pa v ligi za obstanek.

 


(foto: KK Terme Olimia Podčetrtek)

Drugi del moškega državnega prvenstva bosta z medsebojnim srečanjem odprli ekipi Term Olimia Podčetrtka in LTH Castingsa, ki sta si priložnost za vrnitev med prvoligaše priigrali z osvojitvijo prvega oziroma četrtega mesta v drugi slovenski košarkarski ligi.

Podčetrtčani in Škofjeločani so se v letošnji sezoni srečali že dvakrat, obakrat pa so bili bolj uspešni gostje. Prvič so bili slavli Gorenjci (78:83), drugič pa Štajerci (49:73).

Na strani Term Olimia Podčetrtka je bil v obeh primerih najkoristnejši igralec 31-letni center Anže Cerkovnik (skupno 36 točk, 17 skokov, 4 podaje in 1 ukr. žoga), na strani LTH Castingsa pa je bil ob porazu najbolj učinkovit 19-letni branilec David Kralj (17 točk, 8 skokov, 2 ukr. žogi in 1 podaja), ob zmagi pa 32-letni organizator igre Boris Jeršin (7 točk, 6 skokov, 4 podaje in 1 ukr. žoga).

V ligi za obstanek se bodo za eno od dveh mest v prihodnji sezoni lige Nova KBM potegovali še Celje in Hopsi s Polzele ter laški Zlatorog in Mesarija Prunk Sežana, ki se bodo v prvem kolu pomerili jutri ob 19. uri.

Liga za prvaka pa se bo začela z jutrišnjima dvobojema med Rogaško in Šenčurjem Gorenjsko gradbeno družbo ter Helios Sunsi in Šentjurjem, nadaljevala pa v nedeljo oziroma v sredo, ko se bodo med seboj udarile še Krka in Sixt Primorska ter Petrol Olimpija in Ilirija.

Liga Nova KBM za obstanek, 1. kolo:

Petek, 2. marec:

TERME OLIMIA PODČETRTEK - LTH CASTINGS (19.00)

Tihomir Tabak, trener Term Olimia Podčetrtka:

"Prvi del sezone lahko ocenim z odliko. Čestital bi igralcem ter se zahvalil klubski upravi in sponzorjem. Postali smo prvaki 2. SKL, kar pa je v tej sezoni drugotnega pomena. Upam, da v takšnem ritmu nadaljujemo tudi v drugem delu. Favoriti lige za obstanek so nesporno Hopsi in Zlatorog, mi pa bomo iskali priložnost za presenečenje. LTH je mlada, urejena ekipa, ki igra hitro košarko. Moštvo iz Škofje Loke je edino, ki nas je v prvem delu premagalo v Podčetrtku. Naredili bomo vse, da se jim oddolžimo za ta poraz. Zavedamo se, da nam ne bo lahko. Vabim ljubitelje košarke, da nas pridejo podpreti v čim večjem številu tudi v drugem delu sezone."

Jaka Hladnik, trener LTH Castingsa:

"Z uvrstitvijo v tekmovanje, ki nam lahko prinese povratek med elito, smo ne le izpolnili pričakovanja pred sezono, ampak jih celo presegli. Ne smemo pozabiti, da z izjemo Borisa Jeršina in Vjekoslava Petrovića v ekipi ni starejšega igralca od 22 let. Za tako mlade fante bodo obračuni s prvoligaškimi klubi izjemno pomembna izkušnja za naprej. Že takoj v prvem kolu se podajamo na gostovanje k najizkušenejši ekipi v Podčetrtek, kamor pa ne odhajamo z belo zastavo. Enkrat v tej sezoni smo se tam že veselili zmage in naredili bomo vse, da bi presenetili tudi tokrat."


Sorodni prispevki:

Naziv MVP-ja lige Nova KBM v roke 38-letnika, prvi strelec slovenski reprezentant

Škofja Loka aktivirala nekdanjega asa Olimpije

Škofja Loka z okrepitvijo po vrnitev v prvo ligo

Share

Komentarji   

 
+2 #2 Wow 09:33 03-03-2018
Citati SM:
Zmaga Podčetrtka za 12 pik!


:eek:

Bravo!
Citat
 
 
+4 #1 SM 15:14 02-03-2018
Zmaga Podčetrtka za 12 pik!
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik