Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Naziv MVP-ja lige Nova KBM v roke 38-letnika, prvi strelec slovenski reprezentant

Po šestnajstih dneh premora se bo jutri nadaljevalo najmočnejše državno prvenstvo v moški košarki, v katerem se bosta odslej igrali liga za prvaka in liga za obstanek.

 

(foto: KZS)

Boj za naslov prvaka bodo nadaljevali Sixt Primorska, Rogaška, Petrol Olimpija, Šenčur Gorenjska gradbena družba, Helios Suns, Ilirija, Krka in Šentjur, obstanek v ligi pa si bodo skušali zagotoviti košarkarji Hopsov in Zlatoroga, ki jim bodo načrte poskusili pokvariti prvi štirje drugoligaši Terme Olimia Podčetrtek, Mesarija Prunk Sežana, Celje in LTH Castings.

V polfinale lige Nova KBM bodo po 14 odigranih krogih napredovali najboljši štirje klubi, deveto in deseto mesto v ligi pa bosta naslednjo sezono zasedali tisti dve ekipi, ki bosta po 10 odigranih krogih lige za obstanek stali na prvem ali drugem mestu.

V rednem delu prve slovenske košarkarske lige se je za najkoristnejšega igralca izkazal 38-letni center Šenčurja Gorenjske gradbene družbe Smiljan Pavić, ki je v povprečno 31 minutah na tekmo dosegal 13,9 točke, 8,7 skoka, 2,4 podaje in 1,2 pridobljeni žogi.

Prvi strelec tekmovanja pa je bil krilni košarkar Helios Sunsov Blaž Mahkovic, ki je povprečno beležil 20,8 točke, v 37 minutah na srečanje pa zbral še 7,2 skoka, 2,7 podaje in 1,3 pridobljene žoge.

Share

Komentarji   

 
+1 #4 COACH 14:30 03-03-2018
Ja, nalažje je biti pameten iz kavča. Trener je odgovoren za rezultat. Če ga ni, ni tudi njega. Ko se bo to spremenilo, potem bo tudi kak mlajši dobil priložnost učiti se na napakah. Po drugi strani je pa tako...če daš igralcu priložnost samo zato, ker ne mlad in perspektiven...oben em pa len...kaj mu pa s tem sporočaš? Si je treba priložnost prislužit, prigarat!!!
Citat
 
 
+11 #3 *--* 13:17 02-03-2018
V igri starost ni pomembna, pač pa kvaliteta. Res pa je da se mladi igralci težko kalijo če za to nimajo priložnosti. Nihče mi en bo rekel, da na tekmi ne more igrati vsaj 9-10 igralcev, čeprav veliko trenerjev igra le z sedmimi, vsi ostali pa so mašilo za trenige, da se lahko igra 5:5. Mlade igralce je potrebno vzgajati tako da igrajo in se na napakah, ki jih med igro storijo tudi učujo ter tako postajajo boljši, ne pa da jih trenerji učijo igrati košarko s klopi. poleg tega pa je tako, da med igralci ki igrajo cele tekme niso samo kvalitetni. Včasih je potrebno pogledati še kaj več kot pa samo število pik.

In pote se čudimo kako malo igralcev imamo

Potem pa svi pametni kako
Citat
 
 
+9 #2 no coments 07:58 02-03-2018
Le dokaz več kam tone slovenska košarka. Na površju je nekaj tretjerazrednih tujcev in "stara" šola. Kje so "slovenski" Dončići??? ...Hauptman, Kotnik, Tovornik... so fantje, ki bi še pri 50 letih pometli s slovensko ligo. Res žalostno! :sad: :sad: :sad:
Sicer pa kapo dol Paviću, da pri teh leti kaže to, kar bo mnogim mladim ostalo žal za vedno tuje. Ta trenerski "elitizem" si zasluži temeljito prevetritev. Ta gospoda ne morejo biti večni preužitkarja nad znanjem nekaj fantov, ki jim ga je dala oz. jih izklesala tujina-Dončić, Prepelič, Vidmar, Dragići...
Hvala Pavić, da se lahko mladi vsaj od tebe še kaj naučijo!
Klientalizmu pa recimo za vselej-adijo! Prav tako z nezamenljivimi trenerčki, ki se že dvajset let pasejo po slovenskih klubih. Prostjaško kriljenje in omalovaževanje igralcev, ki jim niso sposobni dati osnovnega znanja, ne more biti večni garant njihove nedotakljivosti in nezamenljivosti. Čas je za sposobne-mladim priložnost, brez nje ne morejo do Dončić izkušenj!
Citat
 
 
+16 #1 Mindaugas 17:34 01-03-2018
Stavni mojster pa se mvp :)
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik