Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Slovenija do prve zmage v gosteh

Slovenska moška članska reprezentanca je na tretji kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo leta 2019 vknjižila drugo zmago. Premoč ji je morala priznati izbrana vrsta Črne gore, ki so jo naši košarkarji v Podgorici premagali s 75:63.

(foto: FIBA)

Za Slovenijo je to zelo pomembna zmaga, saj sistem tekmovanja določa, da bodo prve tri ekipe iz vsake skupine v drugi del napredovale le z medsebojnimi izidi, glede na to, da ima Belorusija že tri poraze, pa bo Črna gora verjetno ena od teh treh reprezentanc.

Selektor Radovan Trifunović, ki je v Podgorico pripeljal štirinajst igralcev (na tribuni sta ostala Žan Mark Šiško in Luka Vončina), je tekmo začel s postavo Matic Rebec, Jaka Blažič, Klemen Prepelič, Edo Murić in Gašper Vidmar ter tudi v nadaljevanju večino časa igral s sedmimi oziroma osmimi igralci.

Tekma je bila zelo pomembna za obe ekipi, zato to ni bila predstava za košarkarske sladokusce. Slovenija je v prvem polčasu največ vodila za 7 točk (32:25), Črna gora pa za 4 točke (22:18). V prvem polčasu (29:32) noben igralec ni izstopal iz povprečja, na strani Slovenije pa je bil najbolj razpoložen kapetan Vidmar, ki je v prvih 20 minutah dosegel 9 točk in 7 skokov.

Črnogorci so v tretji četrtini naredili preobrat in po 9 zaporednih točkah v 25. minuti povedli z 42:36, končnica četrtine pa je bila še enkrat več v znamenju Slovencev, ki so v drugi polovici dali še 19 (Prepelič 5, Blažič 4, Luka Rupnik in Vlatko Čančar 3, Murić in Luka Dimec 2), prejeli pa 9 točk in v četrto četrtino odšli s 4 točkami naskoka (51:55).

Evropski prvaki so preudarno igro pokazali tudi v zadnji četrtini, zmago pa so si z izvrstno obrambo (Črnogorci so prvi koš iz igre dosegli šele 4 minute pred koncem) zagotovili v 35. minuti, ko sta Prepelič in Rebec s trojkama razliko povečala na 12 točk (54:66).

Najkoristnejši igralec in prvi strelec tekme je bil Klemen Prepelič, ki je vpisal 19 točk, 5 podaj, 3 skoke in 1 pridobljeno žogo (indeks 22), za Slovenijo pa sta dvomestno število točk prispevala še Jaka Blažič (14) in Gašper Vidmar (13).

Kvalifikacije za SP 2019:

3. kolo, petek, 23. februar:

ČRNA GORA - SLOVENIJA 63:75 (13:16, 16:16, 22:23, 12:20)

Nikolić 15, Needham 12, Radović 10; Prepelič 19, Blažič 14, Vidmar 13.

STATISTIKA

Radovan Trifunović, selektor slovenske reprezentance:

"Cilj smo dosegli, a pot do zmage je bila vse prej kot lahka. Tekma je bila fizična, groba in treba je bilo garati za vsako žogo. Fantje so se v tem pogledu res izkazali in zaslužili so si ti dve točki, ki sta zelo pomembni. Mislim, da je bil ključen del zadnja četrtina, ko smo z visoko postavo prišli do prednosti in jo znali zadržati. Naslednji teden nas čaka še tekma z Belorusijo in mislim, da bodo v Minsku priložnost dobili tudi ostali igralci, ki danes niso vstopili v igro."

Share

Komentarji   

 
0 #1 Sam bejs 19:13 26-02-2018
Tole je pa smesno.Hrovat mahkovic lapornik zagorac???
Cancar spet smesen rebec haha.Tukaj se se lahko igramo kajti nasprotniki so res slabi ampak za naprej je pa ta repka grozna
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik