Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Mlajše kategorije

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Najboljše mlajše pionirje ima Olimpija

Pred finalom pokala Spar so se v Hali Tivoli danes predstavile še najboljše ekipe v mini pokalu Spar, osvojeni pokal pa so visoko v zrak dvignili košarkarji Petrola Olimpije.


(foto: KZS/Saša Pahič Szabo)

Mladi zmaji so se v finalu tekmovanja za igralce do 13 let pomerili s Helios Sunsi in jih po prevladi v drugi četrtini (15:5) ugnali s 50:49.

Odločilen koš je pol minute pred koncem dosegel Lon Ličan, ki je bil z 9 točkami drugi strelec Petrola Olimpije. Njen najkoristnejši igralec in hkrati tudi prvi strelec je bil Luka Šmitran (10 točk, 5 skokov, 2 podaji in ukr. žogi ter 1 blokada), pri Helios Sunsih pa se je najbolj odrezal Nace Pajnič (11 točk, 2 skoka, podaji in blokadi ter 1 ukr. žoga).

V Hali Tivoli je bila odigrana tudi tekma za tretje mesto, na kateri so se srečali igralci Krke in Ljubljane. Zmago so slavili Novomeščani, ki so po prvih 20 minutah vodili že za 21 točk (36:15), po vseh štirih dobljenih ćetrtinah pa zmagali s 66:37.

Najbolj učinkovit igralec in najboljši strelec Krke je bil Maj Macele (13 točk, 8 skokov, 6 izsiljenih os. napak, 2 podaji in ukr. žogi ter 1 blokada), najkoristnejši igralec Ljubljane pa je bil Gašper Magister (3 točke in skoki ter 1 ukr. žoga).

Mini pokal Spar:

Nedelja, 18. februar:

Finale:

PETROL OLIMPIJA - HELIOS SUNS 50:49 (12:12, 15:5, 11:17, 12:15)

Šmitran 10, Ličan 9, Dresler in Kordelič 8; Vide 13, Pajnič 11, Sazonov 8.

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Jure Kobilica, trener Petrola Olimpije:

"To je bil povsem nov dogodek za te fante. Že tretjič zapored smo nastopili na finalnem turnirju mini pokala Spar, prvič pa se je zgodilo da smo prišli do naslova. Čeprav je uspeh že sama uvrstitev na zaključni turnir, pa je vseeno tekmovanje lepše zaključiti z zmago kot pa s porazom. Ob tem uspehu bi se v prvi vrsti rad zahvalil fantom, njihovim staršem, ki nam zaupajo, klubu in trenerjem za vsa nadomeščanja. Imeli smo optimalne pogoje. Danes je čas za veselje, v torek pa nas čaka nov trening. Sezona še ni končana."

Aljaž Belingar, trener Helios Sunsov:

"Čestitam ekipi Olimpije za lepo zmago. Čestitam pa tudi mojim košarkarjem, da so po zaostanku dvanajstih točk pokazali karakter, se približali, povedli in imeli met za zmago. Na koncu nam je zmanjkal kanček sreče. Enkrat imaš srečo, drugič nimaš. Žal mi je, da mora takšno tekmo krojiti sodniška odločitev."


Tekma za 3. mesto:

KRKA - LJUBLJANA 66:37 (17:6, 19:9, 14:12, 16:10)

Mecele 13, Dragan in Bele 11, Petković 10; Selan 12, Zavolovšek 7, Krese 5.

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Leon Stipaničev, trener Krke:

"Najprej bi čestital vsem ekipam in njihovim trenerjem za uvrstitev na zaključni turnir mini pokala Spar. Mini pokal Spar je za vse mlade košarkarje krasna izkušnja in dodatna priložnost za igro in napredovanje. Za mene kot trenerja je rezultat v teh starostnih kategorijah povsem sekundarnega pomena. Hvala Košarkarski zvezi Slovenije in sponzorju tekmovanja, podjetju Spar, ki so nam omogočili tekmovanje v mini pokalu Spar, saj je vsaka tekma za naše mlade košarkarje nova priložnost za dokazovanje."

Matic Dragojevič, trener Ljubljane:

"Tekmo smo začeli s preveč spoštovanja. Krka ima povečini starejše igralce, letnika 2005, zato smo težko parirali njihovi višini. Nismo tekli in napadali igralce tako kot skozi celotno sezono. Fantom ne morem nič zameriti, saj so leto oziroma dve mlajša ekipa od ostalih. Že uvrstitev na finalni turnir je za nas velik uspeh in upam, da bo naslednjo sezono rezultat še boljši. Čestitam ekipi Krke za zmago."

Share

Komentarji   

 
-1 #3 Miran 13:57 20-02-2018
Kako je pa odvodil tekmo?
Citat
 
 
+4 #2 Poznavalec 22:52 18-02-2018
Trener Domžal se pritožuje nad sojenjem raje naj se zamisli nad svojim obnašanjem in kako je na koncu od vodil tekmo mislim da je glavni krivec za poraz prav on.
Citat
 
 
+11 #1 hahaha 20:50 18-02-2018
Najboljse mlade imajo pri olimpiji zakaj potem neigrajo tudi pri clanih? Kupujejo raje kvazi igralce :-x
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik