Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Predzadnje kolo odpirajo lanskoletni finalisti

Z obračunom med Rogaško in Petrolom Olimpijo se bo danes ob 19. uri začelo predzadnje, 17. kolo rednega dela lige Nova KBM.


(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Slatinčani se po gostujočem porazu proti Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi (79:64) na lestvici nahajajo na petem mestu, Ljubljančani pa po gostujočem porazu proti Šentjurju (82:66) trenutno zasedajo tretje mesto.

Na prvem medsebojnem srečanju v letošnji sezoni je prevladala Rogaška, ki je v 8. kolu v Hali Tivoli slavila zmago s 73:70.

Zmagovalca srečanja je odločilo 10 zaporednih točk, ki so jih varovanci Damjana Novakovića dosegli med 37. in 39. minuto in s tem zaostanek 7 točk spremenili v prednost 3 točk (68:71).

S 16 točkami in 7 skoki je bil tedaj najkoristnejši igralec Rogaške Bosanec Dragan Đuranović, ki pa bo tokratni dvoboj zaradi poškodbe izpustil, pri Olimpiji pa je bil najbolj učinkovit Američan Jordan Morgan, ki je zbral 17 točk, 10 skokov ter 2 blokadi in podaji.

Ostale tekme 17. kola bodo na sporedu v soboto (Hopsi - Šentjur, Krka - Zlatorog in Helios Suns - Šenčur Gorenjska gradbena družba) in nedeljo (Ilirija - Sixt Primorska).

Liga Nova KBM, 17. kolo:

Četrtek, 8. februar:

ROGAŠKA - PETROL OLIMPIJA (19.00)

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Po tekmi v Čačku smo na seznam poškodovanih košarkarjev dodali še Dragana Đuranovića. V takšni postavi bomo zelo težko parirali Olimpiji. Čeprav tekma ne odloča o ničemer, našim zvestim navijačem dolgujemo, da jo odigramo najboljše kot smo sposobni v danem trenutku."

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:

"Glede na zdravstveno situacijo v našem moštvu, je prioriteta, da se igralci čimprej vrnejo na parket. Kot kaže nam bodo za preostali dve srečanji rednega dela lige Nova KBM moštvo sestavljali zdravniki in fizioterapevti."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik