Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

"V zadnjih dveh letih nam je uspelo zgraditi kult reprezentance"

Slovenska ženska reprezentanca je v ponedeljek začela s pripravami na drugi cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2019, med katerim jo bosta podpirali tudi poškodovani Eva Lisec in Nika Barič.


(foto: KZS)

22-letna Lisčeva in tri leta starejša Baričeva sta se izbrani vrsti pridružili kljub poškodbi ahilove tetive oziroma kolena, v Laškem pa delita koristne nasvete in opravljata rehabilitacijo pod nadzorom fizioterapevta Martina Klešnika in kondicijskega trenerja Žaneta Bortka.

»Okrevanje poteka po pričakovanjih, sedaj lahko hodi brez pomoči bergel. Pri treningu je izvzet dvig na prste, rehabilitacijo pa opravlja tudi v bazenu,« je o trenutnem statusu Eve Lisec povedal Klešnik, Bortek pa je dodal, da si na treningu pomagajo z elektromišično stimulacijo, s katero želijo spodbuditi mišično rast.

Omenjeni dvojec skrbi tudi za rehabilitacijo Nike Barič, ki je že v zadnji fazi vrnitve na parket.

»Nika na treningu izvaja kombinacijo počasnejših in hitrejših tekov. Vaje za mišično aktivacijo opravlja z lastno težo in s pomočjo elastičnih trakov. Velik poudarek dajemo tudi ohranjanju moči trupa in zgornjega dela telesa,« je o treningu Baričeve dejal Bartek.

Preberite še: Slovenska reprezentanca začenja z drugim ciklom kvalifikacij za evropsko prvenstvo

Lisčevi in Baričevi je nekaj besed namenil tudi selektor Damir Grgić, ki ceni, da sta se tudi tokrat odzvali povabilu v reprezentanco.

»V zadnjih dveh letih nam je uspelo zgraditi kult reprezentance in v njej vzpostaviti odlično vzdušje. Tudi to je razlog, da sta se nam priključili poškodovani Eva Lisec in Nika Barič. Čeprav na njuno pomoč na parketu v tem ciklu ne moremo računati, pa bosta zagotovo vplivali na dobro atmosfero ter pomagali mlajšim, manj izkušenim košarkaricam.«

Ženska reprezentanca bo danes v Laškem opravila še četrti trening, tretja kvalifikacijska tekma pa jo čaka v soboto ob 17. uri, ko se bo v dvorani Gimnazije Celje - Center pomerila z izbrano vrsto Francije.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik