Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Olimpija še zadnjič v Ligi prvakov

Košarkarji Petrola Olimpije bodo nocoj ob 18.30 uri odigrali svojo zadnjo tekmo v letošnji sezoni Lige prvakov. Slovenski državni prvaki se bodo v 14. krogu rednega dela v gosteh zoperstavili predlanski poljski podprvakinji Rosi Radom.


(foto: Petrol Olimpija)

Tako Slovencem kot tudi Poljakom srečanje v rezultatskem smislu ne pomeni nič, saj sta obe moštvi že pred časom izgubili možnosti za napredovanje iz skupine C.

Na prvem medsebojnem obračunu so slavili Ljubljančani, ki so v areni Stožice v drugi polovici četrte četrtine zdržali pritisk in zmagali z 80:72.

Na tedanji tekmi 7. kroga je v vrstah Olimpije najbolj blestel ameriški center Jordan Morgan, ki je za zmago prispeval 21 točk, 14 skokov ter 1 blokado in podajo, pri Rosi Radom pa je bil najkoristnejši češki krilni center Patrik Auda, ki je zbral 17 točk, 6 skokov in 1 podajo.

Zmaji so na Poljsko odpotovali brez Mirze Begića, ki se je po tekmi z MTZ-jem vrnil v Ljubljano, da nadaljuje s fizično pripravo pred nadaljevanjem sezone, in poškodovanih Domna Lorbka (koleno) in Erjon Kastrati (prst na nogi).

»Želimo si, da se od Lige prvakov poslovimo z dobro igro. Če bo to dovolj za zmago, je težko napovedovati. V vsakem primeru si želimo pokazati več dobrih predstav zaporedoma, da lahko na tem gradimo tudi v nadaljevanju sezone,« je pred nocojšnjim dvobojem povedal trener Petrola Olimpije Zoran Martić.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik