Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Hrastničani blizu osvojitve najboljšega izhodišča po rednem delu

Tekme v Košarkarski rekreativni ligi Zasavje postajajo vse bolj napete, saj si v iztekajočem rednem delu še niti ena od enajstih sodelujočih ekip ni zagotovila končnega položaja.


(foto: Studio Arnola)

V 15. tekmovalnem tednu smo spremljali boje med laškimi Šajspoh Rangersi in litijskim Litusom, Veterani Zlatoroga iz Laškega in Bermudskimi čuki iz Zagorja ter hrastniškimi Barbari in trboveljskimi Knapi.

Nov par točk so vknjižili Šajspoh Rangersi (55:42), Veterani Zlatoroga (68:56) in Barbari (66:44), ki se z zgolj enim porazom na razpredelnici še zmeraj nahajajo na samem vrhu.

Naslednji tekmovalni teden bo zaradi kulturnega praznika potekal 15. februarja, ko se bodo v dvorani OŠ Trbovlje pomerili Litusi in hrastniški ŠOHT (19.00), Šajspoh Rangersi in Veterani Zlatoroga (20.00) ter Oskar Trbovlje in laški Tiferji (21.00).

Vljudno vabljeni na tribune!

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 15. teden rednega dela:

Četrtek, 1. februar:

ŠAJSPOH RANGES - ŠD LITUS 55:42

Šajspoh Rangers: Čop 20, Fantinato 18, Smiljič 9, Požin 4, Remškar in Perak 2, Pristovnik.

Litus: Zupan 15, Repina 12, Kolenc 6, Drnovšek 3, Peterca, Pestotnik in Cirar 2, Muzga, Šraj.

POSNETEK TEKME

Prva tekma večera se je začela v zelo hitrem ritmu, v katerem pa so si znatnejšo prednost priigrali Laščani. Skozi celo tekmo so nasprotnike iz Litije držali nekje na 10 točkah razlike, predvsem po zaslugi ostrostrelcev Aljaža Fantinata in Davida Čopa.

Kljub dobri igri dvojca Zupan - Repina Litijani niso mogli narediti rezultatskega priključka in pomembno tekmo končali s porazom.


ZLATOROG VETERANI - BERMUDSKI ČUKI 68:56

Zlatorog veterani: Uršič 22, Cizej 19, Seme 15, Blagotinšek 11, Blatnik 1, Sadar.

Bermudski čuki: Drolc 19, Bajda 14, Odlazek 11, Cvitić 10, Vrankar 2, Černelč, Kotar M.

Po dolgem času so Laščani zopet zbrali svoje vrste in v derbiju z dna lestvice pokazali svojo značilno rutinsko igro.

Največjo razliko so si Laščani priigrali v prvem polčasu, ko je bil nezaustavljiv Miha Uršič. V zadnji četrtini je Laščane načela rahla utrujenost in Bermudski čuki so se na kratko približali, a se Veterani niso ustrašili naleta in vodstvo ohranili do konca tekme.


BARBARI - ŠD KNAPI 66:44

Barbari: Tušek 20, Majes 15, Golotič 13, Deželak Rok 10, Hasanović 4, Deželak R. in Kumberger 2, Tilinger.

Knapi: Žlak 13, Vidas 11, Žagar M. 8, Bratec 7, Dujaković 6, Rota, Žagar.

Tekma se je začela v hitrem ritmu. s kar nekaj izmenjavami lahkih košev. Ob dobri obrambi Hrastničanov in učinkovitem napadu dvojca Tadej TušekMatija Majes, so si Barbari večino prednosti zagotovili že v drugi četrtini.

Kljub nekaj zadetim trojkam se Knapom ni uspelo približati, saj so Barbari rutinsko žogo podajali pod koš, kjer so bili Knapi ob odsotnosti centrov rahlo okrnjeni.

Barbari so si s pomembno zmago že skoraj zagotovili najboljše izhodišče po rednem delu, Knapi pa bodo zadnjo možnost za uvrstitev v končnico iskali na svoji zadnji tekmi.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik