Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Cerkničani ugnali prvake, Ihančani skočili na 2. mesto

V zimski rekreativni košarkarski ligi K40 so bile prejšnji teden na sporedu nove tekme v ligi za prvaka in ligi za obstanek. V ligi za prvaka so se pomerili Ihan in Kranjska Gora ter Cerknica in Adecco Kranj, v ligi za obstanek pa Sotočje in Kings Ljubljana.


(foto: Martin Metelko)

Zmage so se razveselili Ihančani (74:61), Cerkničani (84:63) in Ljubljančani (47:76), Kranjskogorčani, Kranjčani in Vodičani pa bodo imeli novo priložnost že v naslednjem krogu.

Najbolj razburljivo je bilo v Ihanu in Cerknici, kjer so gostitelji ugnali Kranjsko Goro in Adecco Kranj in tako v ligi za prvaka še naprej ostajajo brez poraza.

Liga K40 se bo nadaljevala v petek, ko se bosta v okviru 3. kroga lige za obstanek ob 18.30 uri pomerila Komenda Bobcats in Kavarna Zlato Polje, preostalo srečanje 3. kroga lige za prvaka pa bo potekalo 2. marca v Ljubljani, kjer se bosta ob 19.50 uri udarila Ilirija in Klub radovljiških študentov.

Liga K40:

3. krog lige za prvaka:

Torek, 30. januar:

IHAN - KRANJSKA GORA 74:61 (19:15, 14:14 14:15, 27:17)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Tekma se je začela izenačeno, predvsem pa s trdo obrambo na obeh straneh. V istem tempu je potekala tudi druga četrtina, ki je ob zaključku prvega polčasa gostom prinesla prednost ene točke.

V drugem polčasu so igralci Ihana naredili prvo občutnejšo prednosti in v zadnjo četrtino vstopili z 10 točkami naskoka. V zadnjih desetih minutah so domači poskušali izničiti zaostanek, vendar jim ni uspelo. Gostje so tako prednost do konca tekme povišali na 15 točk.

Pri Ihanu je bil strelsko razpoložen Rok Šparovec s 16 točkami, pri Kranjski Gori pa jih je 18 vpisal Aljaž Belingar.

Aljaž Belingar, Ihan:

"Za nas je bila to izredno pomembna zmaga, ki nam bo definitivno pomagala v boju za final four. Celotna tekma je bila izredno izenačena, v zadnji četrtini pa smo zopet ohranili hladno glavo in na zelo rutiniran način tekmo pripeljali do nove zmage. Čestitam nasprotnikom za izredno fer in borbeno igro, ter mojim soigralcem za še eno zelo dobro tekmo."

Branko Trstenjak, Kranjska Gora:

"Pomembna tekma za obe ekipi v boju za prva štiri mesta. Tri četrtine smo držali korak z nasprotnikom. V zadnji četrtini so bili kaznovani za napake, kar so domačini izkoristili in zasluženo zmagali."


Sreda, 31. januar:

CERKNICA - ADECCO KRANJ 84:63 (26:19, 19:19, 25:17, 14:8)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Zdesetkani gostje so z gostitelji držali stik le v prvem polčasu, nato pa so Cerkničani brez težav zabeležili še enajsto zmago v letošnji sezoni.

Tekma se je začela napadalno, domačini pa so si v prvi četrtini priigrali 7 točk prednosti. V drugih desetih minutah so gostje izenačili, vendar so Cerkničani hitro povišali razliko nazaj na +7.

V drugem delu so neporaženi gostitelji naskok ekspresno povečali na 15 točk, v zadnji četrtini pa prednost povišali še na končno razliko 21 točk.

Pri Cerknici je 22 točk vpisal Žiga Benčan, pri Adeccu Kranj pa je isto število točk dosegel Andraž Antolovič.

Blaž Korošec, Cerknica:

"Fantje so večino tekme odigrali kot je bilo dogovorjeno, nekaj vec priložnosti so dobili rezervisti, ki pa so svoje minute izkoristili zelo dobro. Bili so vzponi in padci, vendar kot vse tekme do sedaj, smo tudi to imeli vseskozi pod kontrolo in jo izkoristili za dober trening."

Bojan Kondič, Adecco Kranj:

"Do polčasa smo tekmo lepo odigrali, bili smo agresivni, met nam je stekel, konkretno smo konkurirali nasprotniku. V drugem polčasu nam je padla koncentracija, v napadu smo naredili nekaj ključnih napak in nasprotnik je to izkoristil za ugodno prednost, ki žal do konca tekme ni bila več ulovljiva. Čakamo na povratno tekmo, kjer bomo dali vse od sebe, da zmagamo na domačem terenu. Čestitamo nasprotniku za zmago in dobro tekmo."


3. krog lige za obstanek:

Torek, 30. januar:

SOTOČJE - KINGS LJUBLJANA 47:76 (10:18, 18:7, 9:16, 10:35)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Tekma je postregla z izjemno zanimivim prvim polčasom, ki se je končal v prid domačinov. Drugi polčas je bil do sedme minute še izjemno zanimiv in izenačen, z minimalno prednostjo gostov, vendar je bilo srečanje zanimivo in borbeno.

Nato pa so gostje pred zadnjo četrtino z nekaj lahkimi protinapadi in trojko prišli do prednosti 4 točk. V zadnjih desetih minutah je manjkal samo povratek domačih, ki pa ga tokrat ni bilo. Po strelsko rekordni četrtini za Kingse, ko so dosegli kar 35 točk, so slavili visoko zmago s 76:47.

Robert Kneževič, Sotočje:

"Do polčasa smo igrali sproščeno in kolektivno, diktirali smo s svojim tempom, s čimer smo si pridobili prednost. Po polčasu smo zgubili koncentracijo, preveč sproščeno smo igrali, energijo smo v garderobi pozabili. Kingsi so izkoristili to priložnost, da vzamejo vajeti v svoje roke in rutinirano pripeljejo zmago domov. Borbeno tekmo smo lahko gledali le prvi dve četrtini."

Matjaž Mlakara, Kings:

"Tekmo proti Sotočju smo začeli rezervirano v napadu in dobro v obrambi. Prvi polčas so gostitelji držali prednost, ker nam ni steklo v napadu. V drugem polčasu pa so fantje začeli zadevati in počasi smo obrnili rezultat v svojo korist in zasluženo slavili drugo zmago v ligi za obstanek. Čestitke fantom za zmago in nasprotnikom za korektno igro."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik