Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenska reprezentanca začenja z drugim ciklom kvalifikacij za evropsko prvenstvo

Slovenska ženska članska reprezentanca se je zbrala v Laškem in začela s pripravami na tretjo in četrto tekmo kvalifikacij na evropsko prvenstvo leta 2019.


(foto: FIBA; KZS)

V mestu košarkarskega kluba Zlatorog se je zbralo 14 košarkaric. Poleg dvanajstih igralk, ki jih je selektor Damir Grgić določil za drugi cikel kvalifikacij, sta se izbrani vrsti priključili tudi poškodovani Eva Lisec in Nika Barič, ki bosta opravljali rehabilitacijo pod vodstvom Martina Klešnika in Žaneta Bortka, hkrati pa bosta s svojimi izkušnjami in znanjem pomagali mlajšim košarkaricam.

Novinki v članski reprezentanci sta krilni center Cinkarne Celja Althea Gwashavanhu in branilka Maribora Tina Cvijanović, kapetanski trak bo po poškodbi Baričeve prevzela Teja Oblak.

Priprave bodo potekale v Laškem in Celju. Poleg omenjene trojice košarkaric bodo slovenske barve v drugem ciklu branile Rebeka Abramovič, Shante Evans, Zala Friškovec, Tina Jakovina, Aleksandra Krošelj, Larisa Ocvirk, Annamaria Prezelj, Maruša Seničar in Tina Trebec.

Slovenke, ki so kvalifikacije za EP 2009 začele z zmagama nad Romunkami (59:80) in Finkami (97:57), se bodo v 2. ciklu tekmovanja pomerile s Francijo in Romunijo. S prvo se bodo srečale 10. februarja, z drugo pa 14. februarja. Obe tekmi bosta od 17. ure dalje potekali v dvorani Gimnazije Celje - Center.

»Vesel sem, da je ponovno napočil čas za reprezentančno košarko. V zadnjih dveh letih nam je uspelo zgraditi kult reprezentance in v njej vzpostaviti odlično vzdušje. Tudi to je razlog, da sta se nam priključili poškodovani Eva Lisec in Nika Barič. Čeprav na njuno pomoč na parketu v tem ciklu ne moremo računati, pa bosta zagotovo vplivali na dobro atmosfero ter pomagali mlajšim, manj izkušenim košarkaricam. Ključ do uspeha je trdo delo in dobro vzdušje. V soboto nas čaka tretja tekma v kvalifikacijah za EP 2019. V Celju bomo gostili močno reprezentanco Francije. Naredili bomo vse, da se pokažemo v čim boljši luči. Nato nas čaka še obračun z reprezentanco Romunije, ki smo jo na prvi tekmi premagali. To tekmo želimo dobiti in si s tem odpreti vrata na evropsko prvenstvo,« je odločen selektor Slovenije Damir Grgić.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik