Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Celje redni del prvenstva zaključilo brez poraza

V najbolj kakovostnem slovenskem državnem prvenstvu za članske košarkarice so bile včeraj odigrane zadnje tekme rednega dela tekmovanja. V 14. kolu so se srečali Konjice in Cinkarna Celje, Maribor in Domžale, Ježica in Akson Ilirija ter Triglav in Grosuplje, zmago pa so vknjižile Celjanke, Mariborčanke, Ljubljančanke iz vrst Ilirije in Kranjčanke.

(foto: Gojko Kusić )

V drugi del državnega prvenstva, ki se bo začelo 17. februarja, se je uvrstilo vseh osem klubov, v tretji del tekmovanja pa bodo po novih 14 krogih napredovale najboljše štiri ekipe.

1. SKL za ženske, 14. kolo:

Sobota, 3. februar:

KONJICE - CINKARNA CELJE 61:85 (16:25, 18:17, 11:21, 16:22)

Klančnik in Božičevič 16, Ramšak 11, Brdnik 6; Marić 18, Ocvirk 15, Stefanoski 14.

STATISTIKA

Košarkarice Cinkarne Celja so prišle do 14. zmage v državnem prvenstvu in prvo polovico državnega prvenstva zaključujejo brez poraza. Varovanke trenerja Damirja Grgića so zmago slavile na gostovanju v Slovenskih Konjicah. Konjičanke imajo po 14 kolih enako število zmag in porazov (7).

Celjanke, ki so prvo medsebojno tekmo dobile kar z 61 točkami razlike, so se morale za zmago tokrat bolj potruditi. Sicer so prvo četrtino, v kateri je 10 točk dosegla Larisa Ocvirk, dobile z 9 točkami prednosti, vendar razlika nato ni tako skokovito rasla. V drugih desetih minutah so Konjičanke vzpostavile ravnotežje, drugi del tekme dobile za točko in na glavni odmor odšle z zaostankom 8 točk.

Aktualne državne prvakinje, ki so nastopile brez Američanke Oderah Chidom, so prevladovale v skoku (28:49) in bile bolj natančne pri metu iz igre, saj so zadele 62 % metov za dve točki. V drugem polčasu so Celjanke povečale svojo prednost in zanesljivo vknjižile 14. par točk.

Pri Cinkarni Celju sta si naziv najkoristnejše igralke razdelili Larisa Ocvirk (15 točk, 7 skokov, 3 podaje in 2 ukr. žogi) in Bosanka Anđela Delić (12 točk, 8 skokov, 5 podaj, 3 ukr. žoge in 1 blokado), pri Konjicah pa je bila najbolj učinkovita Katja Klančnik (16 točk, 8 skokov in ukr. žoge ter 4 podaje).

Stojan Fink, trener Konjic:

"Zadovoljen."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celja:

"Zaslužena zmaga mojih deklet. Moji ekipi čestitam za zmago, Konjičankam pa za požrtvovalno igro."


MARIBOR - DOMŽALE 72:39(16:9, 19:3, 23:11, 14:16)

Cvijanovič 22, Dautović 17, Pukl 10; Oven 12, Saad Herrera 11, Rakun 6.

STATISTIKA

Tekma med Mariborom in Domžalami je zanesljivo pripadla košarkaricam iz štajerske prestolnice, ki so zabeležile sedmo zmago v tej sezoni in se s 50-odstotnim izkupičkom na lestvici izenačile z ekipo Konjic. Varovanke Vlada Velikonje tudi po 14. kolu ostajajo brez zmage.

Zmaga Mariborčank ni bila nikoli ogrožena, saj je bila prednost po 30 minutah dovolj velika, da je domači strateg Žiga Ravnikar priložnost namenil tudi košarkaricam, ki ponavadi igrajo manj. V prvem polčasu so Domžalčanke, ki so tudi tokrat nastopile brez številnih igralk, zmogle zgolj 12 točk, prednost Mariborčank pa je znašala že 23 točk.

V drugem polčasu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, Gostiteljice so visoko prednost ohranile do konca srečanja, gostjam pa je uspelo dobiti zadnjih deset minut srečanja (17:14).

Najkoristnejša igralka tekme je postala Tina Cvijanovič, ki je dosegla 22 točk, 7 podaj, 3 pridobljene žoge in 2 skoka, najbolj učinkovita igralka Domžal pa je bila Natalija Oven (12 točk, 8 skokov, 2 ukr. žogi in 1 podaja).

Žiga Ravnikar, trener Maribora:

"Čestitam dekletom za odličen pristop in lepo odigrano tekmo."

Vlado Velikonja, trener Domžal:

"Čestitam Mariborčankam za zmago. Pred odhodom na tekmo je zbolela še ena igralka, tako da res nimamo sreče. A začetek ni napovedoval takšnega padca v igri, kot smo mu bili priča. Razen svetlih deset minut je vse ostalo za pozabo. Med reprezentančnim premorom se bomo poskušali regenerirati."


JEŽICA - AKSON ILIRIJA 59:71(16:25, 25:13, 8:19, 10:14)

Bajrektarević 18, Đurić 16, Kropivšek 7; Gabrovšek 17, Stergar 16, Mićunović 14.

STATISTIKA

Ljubljanski derbi je pripadel košarkaricam Aksona Ilirije, ki bodo prvo polovico državnega prvenstva zaključile na tretjem mestu. Ježičanke so prekinile niz dveh zaporednih zmag, po 14. kolih pa zasedajo sedmo mesto.

Po prvi četrtini je kazalo, da se bodo varovanke Alena Ploja sprehodile do nove zmage, saj so po nekaj minutah vodile že s 13 točkami naskoka, v drugem delu pa je sledil preobrat. Prebujene Ježičanke so z delnimi izidom 18:5 rezultat najprej izenačile, nato pa povedle s 5 točkami naskoka. Končni izid prvega polčasa (41:38) pa je postavila Nina Gabrovšek, ki je bila s 17 točkami najboljša strelka Ilirije.

Po glavnem odmoru pa smo spremljali obratno sliko. Varovanke Mojce Markovič so potrebovale tri minute, da dosežejo prvi točki v tretji četrtini, kar so s pridom izkoristile gostje, ki so povedle, vodstva pa do konca tekme niso več spustile iz rok. Tretjo četrtino so Ilirijanke dobile za +11. Ježičanke so v drugem polčasu dosegle zgolj 18 točk.

Na strani Aksona Ilirije je bila najbolj učinkovita Ela Stergar (16 točk, 15 skokov, 4 podaje, 3 ukr. žoge in 1 blokada), na strani Ježica pa je bila najkoristnejša Bojana Đurić (16 točk, 10 podaj, 9 skokov ter 1 blokada in ukr. žoga).

Mojca Markovič, trenerka Ježice:

"Zmaga je zasluženo pripadla mestnim tekmicam, ki so na tekmi pokazale opazno več želje in požrtvovalnosti. Na takšnem obračunu se ni moč zanašati zgolj na dober met iz razdalje, temveč je predvsem potrebno odigrati v obrambi. Čestitke Iliriji za zmago."

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:

"Čestitam igralkam za zelo dobro odigrano tekmo. Odigrali smo pametno, izkoristili svoje prednosti in zasluženo prišli do nove zmage."


TRIGLAV - GROSUPLJE 74:52(22:16, 9:16, 21:15, 22:5)

Abramovič 18, Seničar 14, Jesenšek 13; Gabrijel 16, Goršič 12, Kenda in Zoran 7.

STATISTIKA

Triglav je na domačem parketu vknjižil enajsto zmago v letošnji sezoni 1. SKL in tako še potrdil drugo mesto, na drugi strani pa je Grosuplje doživelo deveti poraz v državnem prvenstvu in je na šestem mestu prvenstvene lestvice.

Čeprav rezultat nakazuje na lahko zmago Triglava, je bila ta vse prej kot to. Grosupeljčanke so se v prvem polčasu odlično upirale favoriziranim Kranjčankam. Po prvih desetih minutah so varovanke Slavka Duščaka zaostajale za 6 točk, nato pa so prevzele pobudo in na najdaljši odmor na srečanju, po zadetih prostih metih Tjaše Kende, odšle s točko prednosti (32:31).

Tudi v tretjem delu obračuna so bile Grosupeljčanke več kot dostojen nasprotnik. Kranjčanke so bile sicer ves čas v vodstvu, a jim gostje niso dovolile, da bi si priigrale previsoko prednost. Visok ritem igre je v zadnji četrtini terjal svoj davek in mlada ekipa Grosuplja je v zadnjih desetih minutah povsem popustila, Triglav pa je pokazal svojo moč.

V zadnjem delu so Grosupeljčanke zmogle le pet točk, državne podprvakinje pa so na koncu zmagale s 74:52. Triglav je imel 52-odstotni izkupiček meta iz igre.

Pri Triglavu je bila najkoristnejša igralka Maruša Seničar (15 skokov, 14 točk, 4 ukr. žoge ter 1 podaja in blokada), pri Grosuplju pa je bila najbolj učinkovita Maša Gabrijel (16 točk, 3 podaje ter 1 skok in ukr. žoga).

Ernest Novak, trener Triglava:

"Čestitke dekletom za zmago."

Slavko Duščak, trener Grosuplja:

"Prvi polčas smo odigrali po svojih najboljših močeh. V tretji četrtini smo napravili nekaj nespametnih napak, na igro pa sta vplivala tudi sodnika. Čestitke Triglavu za zmago."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik