Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Za konec rednega dela še ljubljanski mestni derbi

V najmočnejšem slovenskem državnem prvenstvu za članske košarkarice bodo danes na sporedu vse štiri tekme 14. kola. Konjice bodo ob 16.30 uri gostile Cinkarno Celje, Domžale bodo ob 17. uri gostovale pri Mariboru, Ježica pa bo ob isti uri gostila Aksona Ilirijo.


(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Na prvih tekmah omenjenih ekip v letošnji sezoni so zmago vknjižile Celjanke (97:36), Mariborčanke (62:65) in Ljubljančanke iz vrst Ilirije (79:68), ki so tudi tokrat v vlogi favoritinj.

Po koncu rednega dela bodo boj za naslov prvaka nadaljevale prve štiri ekipe. V končnico sta se zaenkrat prebila Cinkarna Celje in Triglav, polfinale pa se nasmiha še Iliriji in Konjicam, ki si delita enak izkupiček 7 zmag in 6 porazov. Maribor ima trenutno zmago manj.

Najkoristnejše igralke današnjih tekmic so Katja Klančnik (Konjice; povp. 10,3 točke, 9,2 skoka in 3,6 ukr. žoge), Američanka Oderah Chidom (Cinkarna Celje; 15,4 točke, 7,4 skoka in 3 podaje), Merisa Dautović (Maribor; 10,1 točke, 8,8 skoka in 1,5 ukr. žoge), Mehičanka Carmen Gabriela Saad Herrera (Domžale; 12,3 točke, 4 skoki in 3,8 podaje), Sandra Bajrektarević (Ježica; 14,5 točke, 5,5 skoka in 3,4 ukr. žoge), Ela Stergar (9,9 točke, 7,9 skoka in 2,8 podaje), Rebeka Abramovič (17,3 točke, 5,1 skoka in 5,1 podaje) in Teja Goršič (12,5 točke, 7,7 skoka in 1,5 podaje).

1. SKL za ženske, 14. kolo:

Sobota, 3. februar:

KONJICE - CINKARNA CELJE (16.30)

Stojan Fink, trener Konjic:

"Če bomo igrali z več želje kot zadnjo tekmo, bom zadovoljen. Rezultat je najmanj pomemben."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celja:

"Čaka nas zadnja tekma pred reprezentančnim premorom. Srečanje proti Konjicam moramo odigrati zbrano in odločno. Želimo si priti še do štirinajste zmage v tej sezoni."


MARIBOR - DOMŽALE (17.00)

Žiga Ravnikar, trener Maribora:

"Želim si lepe košarkarske predstave, predvsem pa kolektivne igre."

Vlado Velikonja, trener Domžal:

"Prva medsebojna tekma je bila tesna. A od tiste ekipe je pri nas sedaj bolj malo igralk, kar nam povzroča velike težave v igri. Tako kot sem razočaran nad nekaterimi pristopi, sem zadovoljen nad resnostjo in tistimi, ki vedo, zakaj smo skupaj začeli. Ne glede na vse, bomo skušali prikazati borbeno igro."


JEŽICA - AKSON ILIRIJA (17.00)

Mojca Markovič, trenerka Ježice:

"Čaka nas mestni derbi. Zadnji teden smo imeli nekaj zdravstvenih težav, kar pa ne sme vplivati na našo predstavo. Pričakujem, da bodo moja dekleta odigrala z enakim pristopom in intenzivnostjo kot prejšnjo tekmo v Domžalah."

Alen Ploj, trener Aksona Ilirije:

"Zadnjo tekmo prve polovice rednega dela prvenstva želimo odigrati dobro, motivirano in z željo po zmagi."


TRIGLAV - GROSUPLJE (20.15)

Ernest Novak, trener Triglava:

"V zadnjem obdobju igramo dobro in rad bi, da tako tudi zaključimo prvo polovico rednega dela tekmovanja."

Slavko Duščak, trener Grosuplja:

"Tekmo bomo skušali odigrati po najboljših močeh, najboljše kar smo v tem trenutku sposobni. Triglav je nesporen favorit tega srečanja."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik