Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Šenčur, Hopsi in Krka v boj za ligo za prvaka

V najbolj kakovostnem slovenskem državnem prvenstvu za članske košarkarje se bo danes nadaljevalo 16. kolo. Sixt Primorska bo ob 18. uri gostila Helios Sunse, Rogaška bo ob 19. uri gostovala pri Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi, Hopsi pa bodo ob prav tako 19. uri gostili Krko.

(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Na prvih tekmah omenjenih ekip v letošnji sezoni lige Nova KBM so zmago slavili Koprčani (70:72), Slatinčani (70:58) in Novomeščani (88:74), ki v primerjavi s svojimi dvobojevalci na lestvici tudi sicer zasedajo višje mesto.

Uvrstitev v ligo za prvaka so si doslej priigrali že vodilna Sixt Primorska, drugouvrščena Petrol Olimpija, tretjeuvrščeni Helios Sunsi in četrtouvrščena Rogaška, ostalih šest moštev pa v zadnjih treh kolih čaka srdit boj za preostala štiri mesta.

Najkoristnejši igralci današnjih nasprotnikov so Hrvat Marjan Čakarun (Sixt Primorska; povp. 13,4 točke, 8,3 skoka in 1,6 podaje), Blaž Mahkovic (Helios Suns; 21 točk, 6,6 skoka in 2,5 podaje), Smiljan Pavić (Šenčur GGD; 13,8 točke, 8,7 skoka in 2,6 podaje), Mitja Nikolić (Rogaška; 14,1 točke, 7,1 skoka in 2,2 podaji), Bosanec Dejan Ćup (Hopsi; 16,4 točke, 6,7 skoka in 2,9 podaje) in Žiga Dimec (Krka; 13,8 točke, 7,4 skoka in 1,4 podaje).

Liga Nova KBM, 16. kolo:

Sobota, 3. februar:

SIXT PRIMORSKA - HELIOS SUNS (18.00)

Jurica Golemac, trener Sixta Primorske:

"Pred nami je nova tekma, tokrat v državnem prvenstvu. Nasproti nam bodo stali košarkarji Helios Sunsov, ki igrajo odlično in hitro košarko in iz tekme v tekmo kažejo boljše predstave. V svojih vrstah imajo Domžalčani mlade in talentirane igralce, ki jih lepo kombinirajo z izkušenimi košarkarji, tako da nas zagotovo ne čaka lahka preizkušnja. Mi po dveh zaporednih porazih iščemo zmago, bolj iz psihološkega vidika kot iz rezultatskega, saj smo si mesto v drugem delu lige Nova KBM že zagotovili."

Jovan Beader, trener Helios Suns:

"Na tekmo s Primorsko gremo popolnoma neobremenjeni, potem ko smo si že zagotovili napredovanje v ligo za prvaka. Domačini so kot vodilna ekipa prvenstva favorit tega obračuna, mi pa bomo naredili vse, da jih poskušamo presenetit."


ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA - ROGAŠKA (19.00)

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Ekipa Rogaške prihaja v Šenčur sproščena, saj si je že zagotovila nastop v ligi za prvaka. Čaka nas zahtevna tekma, na kateri moramo dokazati, da kot moštvo dozorevamo."

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Tekme proti Šenčurju ne bomo odigrali kompletni. Želimo se prikazati v najboljši luči, napredovati v formi in doseči dober rezultat."


HOPSI POLZELA - KRKA (19.00)

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:

"Vabim vse naše navijače, da nas podprejo na izredno pomembni tekmi proti močni in razigrani ekipi Krke."

Simon Petrov, trener Krke:

"Čaka nas zelo pomembna tekma na Polzeli. Z zmago bi si že priborili ligo za prvaka, s porazom pa bi se stvari lahko močno zapletle. Dejstvo je, da je, ne glede na kakovost nasprotnika, ključ do zmage v nas samih. Obramba mora biti na ravni zadnje tekme v Beogradu. Čvrsta in nepopustljiva. Če bo tako, potem imamo velike možnosti za uspeh."


Četrtek, 1. februar:

ŠENTJUR - PETROL OLIMPIJA 82:66

POROČILO TEKME

Share

Komentarji   

 
-4 #5 ... 07:46 04-02-2018
Madona Hopsom so vsega drugi krivi sodniki, KZS, Olimpija,... samo sami niso nič krivi da imajo le 5 zmag.
Citat
 
 
+6 #4 sportnik 22:48 03-02-2018
Danes na Polzeli bi si zmago zaslužili tudi Hopsi, a so žal izgubili zaradi slabih prostih metov in igre Vukoviča, ki ni dorasel 1.SLO ligi. Vsakič ko je stopil v igro smo padli z njegovim drkanjem žoge. Tako je bilo tudi zadnje minute ko je po ponovnem vodstvu vstopil v igro in bremzal hitro igro.

Danes sojenje bi rekel na nekem nivoju, za razliko do zadnjih nekaj ukradenih kol. Tokrat niso bili krivi nič.

Me je pa na tribuni zelo zmotil hinavski nasmeh Vladimirja Rizmana, za katerega skupaj s sinom upam, da ne bo nikoli več pri Hopsih.
Če bo, mene in še koga ni več na tribuni!!!

Samo čakam še tekmo v soboto, da si bo sine Riznam, kot mu je v navadi drznil prepotentno provocirati navijače Polzele.

Hopsi srečno naprej, ni še konec, v primeru 2 zmag Polzele in 2 porazov Šentjurja smo vseeno v ligi za prvaka, kjer sicer nimamo možnosti, so pa vsaj tekme lahko zanimive.
Citat
 
 
-2 #3 Fredo 15:40 03-02-2018
Savinjčani nehajte se samim sebi smilit in zmagajte vsaj za 15 danes, srečno!
Citat
 
 
+2 #2 šnik 15:21 03-02-2018
to delajo že celo prvenstvo da tiščijo višje rangirano ekipo višje pa še ta krejič ne vem zakaj mora skoraj vsako tekmo sodit hopsom da jih ****
Citat
 
 
-8 #1 veselko 13:51 03-02-2018
vse je odločeno. dans bodo sodniki pomagali krki do zmage v polzeli in čiča miča gotova je priča.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik