Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Krka za vodilno Primorsko zaostaja le še zaradi slabše razlike v koših

V drugi diviziji regionalne lige ABA se je sinoči začelo 16. kolo, v katerem je popoln uspeh slovenskih klubov preprečil peti poraz Sixta Primorske.


(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Primorci so doma presenetljivo klonili proti hrvaškemu Splitu (86:98), Rogaška in Krka pa sta doma oziroma v gosteh premagala makedonski Ohrid (102:76) in srbski Dynamic (68:74).

Slatinčani so si zmago zagotovili v tretji četrtini, v kateri so naskok 9 točk (43:34) z 12 točkami Marka Pajića povišali na 25 točk (80:55), Novomeščani pa v zadnjih 20 sekundah, ko so prednost 2 točk (68:70) s 4 zaporednimi točkami Paola Marinellija povečali na končnih 6 točk razlike (68:74).

Koprčani so prvi dve četrtini izgubili (24:29 in 16:24) in prvi polčas zaključili z zaostankom 13 točk (40:53), nato v tretji četrtini razliko znižali na 4 točke (72:76), tekmo pa dokončno izgubili v zadnjih štirih minutah igre, ko jim po približanju na -5 (79:84) ni uspelo narediti preobrata.

Pri Rogaški in Krki sta se za najkoristnejšega igralca izkazala Hrvata Ivan Batur (16 točk, 7 podaj, 6 skokov in 4 ukr. žoge) in Paolo Marinelli (23 točk, 9 podaj, 4 skoki in 1 ukr. žoga), pri Sixtu Primorski pa je bil najbolj učinkovit Matic Rebec (16 točk, 4 podaje ter 1 skok in ukr. žoga).

Pred preostalo tekmo 16. kola med šestouvrščenim Zrinjskim (9 zmag in 6 porazov) in četrtouvrščenim Borcem (11-4) se Sixt Primorska nahaja na prvem (11-5), Krka na drugem (11-5), Rogaška pa na petem mestu (9-7).

2. liga ABA, 16. kolo:

Sreda, 31. januar:

SIXT PRIMORSKA - SPLIT 86:98 (24:29, 16:24, 32:23, 14:22)

Mulalić 21, Rebec in Zupan 16, Čakarun 10; Scott 35, Kedžo 15, Filipović 11.

STATISTIKA

Jurica Golemac, trener Sixta Primorske:

"Zaslužena zmaga Splita. Tekmo smo odprli povsem drugače, kot smo bili dogovorjeni. V napadu smo igrali premehko, obrambe pa sploh nismo igrali. Nikakor se nam ni uspelo vrniti v igro za zmago. V drugem polčasu smo sicer poskušali, a so bili gostje preprosto preveč razigrani. Najlepša hvala navijačem, ki so nas spodbujali do konca tekme. Moramo analizirati naše napake, časa za jok pa ni, saj nas že v soboto čaka nova tekma."


ROGAŠKA - AV OHRID 102:76 (27:16, 16:18, 37:21, 22:21)

Pajić 19, Đuranović 17, Batur 16; Junaković 25, Zimić 17, Ross 9.

STATISTIKA

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Nismo bili popolnoma fokusirani na tekmo, še posebej v drugi četrtini. Po sestanku v garderobi so se fantje aktivirali, odigrali maksimalno zavzeto tretjo četrtino in takrat naredili odločilno prednost. Tako je zadnja četrtina minila v bolj revialni igri. Rezultat vsega tega je naša zanesljiva zmaga, ki smo jo tudi pričakovali."


DYNAMIC VIP PAY - KRKA 68:74 (17:21, 16:17, 21:19, 14:17)

Krstić 17, Đurasović 12, Todorović 11; Marinelli 23, Dimec 15, Jošilo 10.

STATISTIKA

Simon Petrov, trener Krke:

"Hvala nasprotniku za prijazno dobrodošlico. Prišli smo se upreti fizični igri Dynamica, kar nam je dobro uspelo. Dosegli smo zmago, ki nam veliko pomeni. Trudimo se, da bi se uvrstili na zaključni turnir, zato je taka zmaga seveda še kako pomembna."

Share

Komentarji   

 
+5 #15 Stevo 21:39 02-02-2018
No, pa da še jaz delim svoje mnenje... Tole tekmo so preprosto igrali preslabo oziroma dopustili so splitu da se je razigral... jaz osebno mislim, da imajo na bekovskih pozicijah preveč igralcev (pozicija 1-2), kar se privede do tega, da sta v zadnjem času vujasinovic in ferme izven forme.. prvi je sezono dobro začel, potem pa ga je presekala poškodba in se nikakor ne znajde več.. pri obeh se vidi manjko samozavesti sta pa oba tipa igralca, ki potrebujeta 25min in pa tudi morebitno kakšno napako.. Rebec igra statistično okej, pa vendar je glavni problem v obrambi (proti splitu je Scott dal praktično vse točke preko njega.. Mulalic bi moral zreducirati nerezonske mete, predvsem pa bi lahko igral 10min manj (hodzic lahko odigra tudi na pozicij 3 vsaj 5-10min na tekmo)... kar se tice Kosija.. igralec ima zal prevec neumnih napak, predvsem pa golemac nima potrplenja (verjetno zato ker je sam igral pozicijo 4) in ga velikokrat takoj menja.. King nekako igra v valovih, čakarun pa načeloma povsem solidno.. menim, da je sezona uspešna zaenkrat, je pa glavni problem ta negativna klima, ki se ustvarja okoli kluba.. mislim da je tudi igralcem jasno, da morajo narediti nek rezultat, tako da so konstantno vsi pod pritiskom, na ta način pa je na dolgi rok teško igrati.. škoda ker se niso lastniki projekta lotili malce počasneje (borba za prvaka v naslednjih 5 letih), saj bi tako lažje vzpostavili pozitivno energijo, hkrati pa bi lahko razvili tudi kakšnega mladeniča več... pa srečno do konca sezone!
Citat
 
 
+3 #14 Rašo 14:04 02-02-2018
Citati jasnovidec:
komentator: Rešitelja, z dne 11-01-2018, 16:31 - predno je zaigrala okrepitev

Citat
"Jaz vidim rešitev v tem, da igrajo tekme z dvema žogama."ga v napadu pri njem 20 sek nato sledi met iz 10m, ....

Srečno z upanjem na uvrstitev v 1. ABA ligo in,
da tam ostanete, kot standardni člani.


Tudi upanja ni. V 1.ABA ligi bosta v bodoče lahko igrala le 2 kluba iz SLO.
Primorska ni med njima, ne glede na rezultat v državnem prvenstvu. To tako sedaj to gre ...
Citat
 
 
+15 #13 oj oj 13:36 02-02-2018
Citati joj joj:
Kosi igra za 1 k... že od začetka. nikakor ne napreduje .

Split je nadigral Primorsko , Rebec je bil poleg Mulaliča in Zupana (v zadnji četrtini je sicer delal neumnosti zaradi katerih se je zgubila možnost za zmago) edini pozitiven.

Obupna visoka linija (King, Kosi, Čakarun) , skok so popolnoma popušili. Zato tudi poraz.

Največji problem Primorske so pozicije 4 in 5 , igralce imajo a ne prispevajo kar bi morali.

Ferme je pa imel dovolj šanse, a je bil razglašen (nima veze Rebec) . Kar je lahko normalno glede na to da zadnjih 14 dni ni treniral in igral tekem (bolezen) .


ne da branim Kosija-se strinjam da je slabši kot prejšnjo sezono-ampak kako ga lahko mečeš v isti koš kot Čakaruna in Kinga ,ki skupaj igrata več kot 20 minut ,kosi 4 minute? fant enostavno dobi premalo priložnosti.za njega bi bilo bolje da naredi korak nazaj v slabši klub in se ponovno dokazuje z minutažami in trenerjem, ki bo prepoznal ,da zna biti zelo uporaben na igrišču.
za Fermeta se je vedelo da takoj ko je prišel Rebec,se mu bodo minute zmanjšale.Ferme je igralec,ki mora preživeti najmanj 25 minut na igrišču,takrat pridejo njegove kvalitete na plan.Če bi bil jaz na njegovem mestu ,bi mi bilo zelo žal da sem podpisal za tak klub in s takim trenerjem,ki vidi samo dva tri igralce ,ostale pa da na igrišče po sili razmer.
sem zvest navijač, nobene tekme ne manjkam, ampak letošnja ekipa ne seže do kolen lanski (Duda,Gajič,Vjeko in ostali).bili so bolj ekipni igralci kot letos,ko določeni igralce forsirajo same sebe za svojo statistiko
lep pozdrav M.
Citat
 
 
-10 #12 Lolek 13:11 02-02-2018
Vemo da Morina ni v prvem planu!! Ampak je fant bolša 4ka od Zupana in Kosija sam dajte mu 25m7n igre bote videli...
Za Kosija sem že pisal pred evropskim prvenstvom kaj je kzs slep da da ganta na spisek... nima šuta nima centerske tehmike nima prodora obramba ajde recimo še to ne... smešno res bol da se vrne v elektro..
Hodžič bi lahko več igral glede na lansko sezono fant igra obrambo in ima šut...
Mulaluč krade minute hodžiču in ostalim. Mulalič? To ni košarka vsak dotik žoge šut za 3!!!
Ferme je biu bolan in se vrača po bolezni ne skrbet!!
Vujo kot vujo play brez suta nemore nic ce ti celo tekmo hodijo spodaj na pick n rollu
King? Preplacani veteran smesno
Citat
 
 
+15 #11 jasnovidec 12:25 02-02-2018
komentator: Rešitelja, z dne 11-01-2018, 16:31 - predno je zaigrala okrepitev

Citat
"Jaz vidim rešitev v tem, da igrajo tekme z dvema žogama."
Rebec bo nakup zagotovo "statistično" upravičil z 8 asisti in 15 točkami tako, da bo žoga v napadu pri njem 20 sek nato sledi met iz 10m, prodor ali podaja vročega krompirja soigralcu. Nekaj že bo iz tega. Končni rezultat pa ???
Me prav zanima kakšna bo v bodoče statistika Fermeta, Mulaliča, Zupana, Joksimovića, Hodžiča, Kinga, Čakaruna... Slednji bo še dobil kakšno žogo na picku ostali pa...
Za slovenske razmere ima Sixt- Primorska že sedaj dobro ekipo za postopen vzpon na višjo raven tekmovanj. Tudi ne vem čemu strošek še za enega trenerja - Žaklja.
Pa Morina nič ne igra in ni tako slab igralec kot ga želijo prikazati z minutažo po drobtinicah brez vloge.

Srečno z upanjem na uvrstitev v 1. ABA ligo in, da tam ostanete, kot standardni člani.
Citat
 
 
+11 #10 KOMENTAR 10:59 02-02-2018
Pa saj se hecate! Ferme ne igra več, ker je v ekipo prišel Rebec?! Uprava, zbudi se!!! Kdo vpliva na to, da so Fermetu ukradene minute? Ravno on je bil tisti, ki je vedno najbolje igral tudi obrambo, ki je v tej zadnji tekmi manjkala...ni logike! Avanzo, ukrepaj!
Citat
 
 
-9 #9 joj joj 10:36 02-02-2018
Kosi igra za 1 k... že od začetka. nikakor ne napreduje .

Split je nadigral Primorsko , Rebec je bil poleg Mulaliča in Zupana (v zadnji četrtini je sicer delal neumnosti zaradi katerih se je zgubila možnost za zmago) edini pozitiven.

Obupna visoka linija (King, Kosi, Čakarun) , skok so popolnoma popušili. Zato tudi poraz.

Največji problem Primorske so pozicije 4 in 5 , igralce imajo a ne prispevajo kar bi morali.

Ferme je pa imel dovolj šanse, a je bil razglašen (nima veze Rebec) . Kar je lahko normalno glede na to da zadnjih 14 dni ni treniral in igral tekem (bolezen) .
Citat
 
 
+17 #8 Repka 22:22 01-02-2018
A najprej Golemac ni želel reprezentanta Kosija in ga z ne igranjem poslal na klop in v slabo formo posledično, sedaj pa isto krivico dela Fermetu, ki bi naj ravno zdaj, ko je na širšem seznamu igral najboljše. Sicer o kvaliteti Kosija ne bi, vsak ima svoje mnenje. Rebec zaenkrat kar pohvalno, ne solira, upam, da tako ostane, tako da so izjave čisto odveč, bi pa vseeno Ferme moral dobiti minute, saj pa je kvaliteten igralec Čakarun katastrofa včeraj, igral pa je veliko, kar zopet kaže na Golemaca in njegov posiljen način igre. Vujasinovic zopet nic od nic. Morina pa dajmo se vprasat, zakaj ne igra, a kaksno minuto bi zasluzil vseeno, v Rogaski je bil glavni "tiger". Pa saj to tko ne bo slo vec dolgo. Dejmo no!
Citat
 
 
+16 #7 specialist 19:40 01-02-2018
koper se popolnoma strinjam- odkar Ferme ne pride do izraza primorska pada-***** visoko leta odkar je zlat, samo se ne zaveda da iz klopi ni nič prispeval- antipatik
Citat
 
 
-7 #6 primorci 18:35 01-02-2018
Citati Bojč:
Mi Dolenjci!

ste ussles
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik