Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Regionalne prvakinje po vrnitev na zmagovalna pota

Košarkarice Cinkarne Celja bodo v sredo ob 19. uri nastopile na tekmi 4. kola končnice regionalne lige WABA. V Celje prvič v letošnji sezoni prihaja zagrebška Trešnjevka 2009.


(foto: ŽKK Cinkarna Celje)

Celjanke so Superligo začele z gostujočo zmago nad podprvakom Beroem (60:67), potem doma premagale še Budućnost Bemax (59:51), nato pa izgubile v gosteh pri Crveni zvezdi (79:71).

Z Zagrebčankami, ki so v končnici zaenkrat zbrale eno zmago in dva poraza, se bodo nocoj srečale prvič v tej sezoni, saj sta ekipi predtem tekmovali v ločenih skupinah B in A.

Med najboljšo osmerico je Trešnjevka 7. najbolj učinkovita ekipa v napadu (povp. 65 točk na tekmo, Celje 2. z 78), 6. po številu skokov (39; Celje 1. s 44) in 4. po številu podaj (16; Celje 2. z 21).

Najkoristnejša igralke Trešnjevke je 18-letni hrvaški center Lucija Kostić, ki na srečanje beleži povprečno 7,6 skoka, 7,3 točke, 3,9 podaje, 2,1 pridobljene žoge in 1 blokado, najbolj učinkovita igralka Celja pe je njena rojakinja na položaju krila Iva Slonjšak, ki na tekmo dosega povprečno 16 točk, 7,4 skoka, 2,8 podaje in 1,8 pridobljene žoge.

»Želim si, da bi bili energija in želja po zmagi na visokem nivoju. Ekipa Trešnjevke je v tej sezoni pokazala, da gre za izjemno mlado, perspektivno ekipo, ki igra zelo moderno košarko. V BTravel Waba ligi se želimo vrniti na zmagovalno pot,« je pred naslednjo preizkušnjo povedal trener Cinkarne Celje Damir Grgić.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik