Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Gorenjci drvijo obstanku naproti

V rekreativni košarkarski ligi K40 se štiri ekipe krčevito borijo za obstanek v ligi. Po prvih štirih tekmah se v najboljšem položaju nahajata Komenda Bobcats in Kings Ljubljana.


(foto: Andras Oravecz)

Po dveh odigranih srečanjih so Komendčani še brez poraza, izkupiček Ljubljančanov pa je polovično uspešen.

V 2. krogu lige za obstanek so Bobcatsi gostili Sotočje in ga odpravili s kar 100:43, Kingsi pa so gostovali pri Kavarni Zlato Polje in jo premagali z 81:62.

V prejšnjem tekmovalnem tednu je bilo pestro tudi v ligi za prvaka, kjer sta se na zaostali tekmi 1. kroga pomerila Klub radovljiških študentov in Ihan, zmago z 78:63 pa so vknjižili favorizirani Ihančani.

Liga za prvaka se bo nadaljevala danes, ko se bosta ob 21.15 uri srečala Ihan in Kranjska Gora, ostali tekmi 3. kroga pa bosta na sporedu jutri ob 19.30 (Cerknica - Adecco Kranj) oziroma 2. februarja ob 19.30 (Ilirija - Klub radovljiških študentov).

Liga K40:

2. krog lige za obstanek:

Sreda, 24. januar:

KAVARNA ZLATO POLJE - KINGS LJUBLJANA 62:81 (19:20, 17:19, 18:21, 8:21)

STATISTIKA

Tekma se je začela izredno napadalno in izenačeno. Kingsi so si že na sredini prvega polčasa priigrali večjo prednost, vendar so domačini z agresivno igro in natančnostjo zaostanek do konca prvega polčasa znižali na tri točke. 

V drugem polčasu so mladi gostitelji še držali stik z gosti, ki pa so jim v zadnji četrtini dokončno pobegnili in tako so si Kingsi priigrali prvo zmago v tej sezoni, medtem ko bo Kavarna Zlato Polje priložnost za prvo zmago iskala v naslednjem krogu. 

Pri gostiteljih sta se s 14 točkami izkazala David Babič in Dragomir Šučur, pri gostih pa je 18 točk in 9 skokov prispeval Rok Krizanec.

Domen Malovrh, Klub radovljiških študentov:

"Končni rezultat ni realni pokazatelj poteka tekme. Na žalost smo na koncu tekme padli v ritmu, se prilagodili nasprotnikovemu tempu in izgubili, kar mladi ekipi ni za zameriti, saj so za take ekipe značilni vzponi in padci. Veseli me, da je le-teh iz tekmo v tekmo manj."

Matjaž Mlakar, Kings Ljubljana: 

"Končno je prišla težko pričakovana prva zmaga. Tekmo smo sicer začeli precej nervozno in posledično naredili precej napak. Prvi polčas smo tako držali priključek z nasprotniki. V drugem polčasu smo strnili vrste, se umirili in dvignili tempo, da domačini niso več mogli slediti. Čestitke fantom za prvo zmago in igralcem Kavarne Zlato Polje za borbeno in korektno igro."


Petek, 26. januar:

KOMENDA BOBCATS - SOTOČJE 100:43 (30:6, 25:10, 25:12, 20:15)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Po uvodnih treh minutah, ko je kazalo, da bo tekma napeta, se je domačim odprlo v napadu, medtem ko gostje nikakor niso mogli zadeti. V prvem počasu je prednost znašala že visokih 39 točk, kar je bilo dovolj, da so že v tretji četrtini domači lahko računali na nov par točk.

Kljub borbi gostom iz Sotočja, so domači prednost do konca še povišali in slavili z rezultatom 100:43.

Najboljši strelec pri gostiteljih je bil kapetan Anže Štern z 21 točkami, pri gostih pa je mejo 10 točk prečkal samo Domen Kristan s 13 točkami.

Jan Šoper, Komenda Bobcats:

"Po hokejsko neodločenih uvodnih treh minutah smo se sprostili in tekmo brez težav dobili. Čestitam fantom za pristop, nasprotniku pa za borbo."


1. krog lige za prvaka:

Četrtek, 25. januar:

KLUB RADOVLJIŠKIH ŠTUDENTOV - IHAN 63:78 (17:16, 16:18, 11:20, 19:24)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Tekma se je začela izenačeno, predvsem pa s trdo obrambo na obeh straneh. V istem tempu je potekala tudi druga četrtina, ki je ob zaključku prvega polčasa gostom prinesla prednost ene točke.

V drugem polčasu so igralci Ihana naredili prvo občutnejšo prednosti in v zadnjo četrtino vstopili z 10 točkami naskoka. Z zadnjih desetih minutah so domači poskušali izničiti zaostanek, vendar jim ni uspelo. Gostje so tako prednost do konca tekme povišali na petnajst točk.

Pri gostiteljih je bil strelsko najbolj razpoložen Rok Šparovec s 16 točkami, pri gostih pa je 18 točk vpisal Aljaž Belingar.

Matevž Polajner, Klub radovljiških študentov:

"V drugem krogu smo gostili izjemno motivirano ekipo Ihana. Tekma je bila sicer izenačena, vendar so nam v zadnji četrtini odčitali pravo košarkarsko lekcijo, tako da lahko nasprotnikom samo čestitamo za zmago."

Aljaž Belingar, Ihan:

"Danes sta se pomerili edini dve ekipi v ligi K40, ki še igrata v starih dresih. V izjemno fer vzdušju in tekmi z odličnim sojenjem je zmagala ekipa, katere dresi so bolj obrabljeni. Drvimo F4 naproti."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik