Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

V ponovitvi lanskoletnega finala prevladali aktualni prvaki

V 14. tekmovalnem tednu Košarkarske rekreativne lige Zasavje je bilo vse v znamenju ponovitve finala pretekle sezone, v kateri je daljši konec znova potegnila zasedba Oskarja Trbovlje.


(foto: Studio Arnola)

Trboveljčani so zagorjanski Mair Team po novi dramatični končnici premagali s 63:60, v tokratnem krogu pa so se zmage razveselili še Litijani iz vrst Litusa in Čričkov, ki so premagali laške Tiferje (69:40) in hrastniški ŠOHT (36:26).

Šest krogov pred koncem rednega dela v vodstvu ostajajo hrastniški Barbari (7 zmag in 1 poraz), na drugem mestu je Oskar Trbovlje (7-1), tretje mesto pa zasedajo laški Šajspoh Rangersi (6-1).

V naslednjem tekmovalnem tednu se bodo v četrtek v dvorani OŠ Trbovlje srečali Litus in Šajspoh Rangersi (19.00), Bermudski Čuki iz Zagorja in Veterani laškega Zlatoroga (20.00) ter trboveljski Knapi in Barbari (21.00).

Vljudno vabljeni na tribune!

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 14. teden rednega dela:

Četrtek, 25. januar:

OSKAR TRBOVLJE - MAIR TEAM 63:60

Oskar Trbovlje: Perko 24, Božjak 20, Grešak 10, Tominšek 5, Hribšek 4, Cestnik, Vran.

Mair Team: Kosin 23, Jasenčić 10, Krznarič 7, Štibernik, Jere in Tomažič 6, Prašnikar 2, Roglevski, Vozel, Zajc, Bergant, Kolenc.

POSNETEK TEKME

Kot se za ponovitev lanskoletnega finala spodobi, smo na prvi tekmi tekmovalnega tedna lahko spremljali štirideset minut borbene in atraktivne igre, v kateri si nobena ekipa ni priborila večje prednosti.

Navkljub rahlo zdesetkani trboveljski klopi, je ekipa Oskarja večji del tekme držala priključek in na trenutke celo prevzela pobudo. V trboveljskem napadu je z uspešnimi meti za tri točke ter lepimi asistencami blestel Primož Perko, pri Zagorjanih pa je bil nezaustavljiv njihov najnovejši član Martin Kosin, ki je s svojim znanjem in hitrimi prodori dodal nekaj svežine v igro Mair Teama.

V zadnje minute tekme so s petimi točkami prednosti krenili Oskarji, nakar nekaj napadov na nobeni strani žoga ni in ni hotela skozi obroč. Za zmanjšanje zaostanka so zadeli Zagorjani in v obrambi poskusili s čvrsto igro, ki pa se jim ni obrestovala, saj so Oskarji z dobrim izvajanjem prostih metov poskrbeli za rahlo povečanje prednosti.

Pri prednosti štirih točk za Trboveljčane je Timi Tomažič z mirno roko zadel za tri točke in Zagorjane približal le na točko zaostanka. Sledil je hitri prekršek nad Perkom, ki pa je suvereno zadel oba prosta meta. Zadnji napad tekme je pripadel Mairovcem, ki pa se je ob dobri obrambi Oskarjev končal z neizdelanim zgrešenim metom za tri točke in posledičnim slavjem Trboveljčanov.


ŠD LITUS - TIFERJI 69:40

Litus: Repina 17, Kolenc 14, Zupan 13, Drnovšek 9, Cirar 8, Peterca in Muzga 3, Pestotnik 2, Šraj.

Tiferji: Teržan 15, Bajramlić 14, Požun 7, Zdolšek in Skok 2, Pipan, Grešak.

V drugi tekmi večera so se po daljšem premoru na parket zopet vrnili Litusi in Tiferji. Derbi s sredine lestvice je v prvi četrtini postregel z izenačeno igro, v drugi četrtini pa so Litijani pritisnili na plin in si priborili lep zalogaj prednosti za drugi polčas.

V tretji četrtini so Tiferji zaigrali nekoliko čvrstejše in na krilih razpoloženih Sanela Bajramlića in Matjaža Teržana nekoliko zmanjšali zaostanek. V zaključku tekme so se Litijani zopet prebudili in na krilih trojice Repina - Kolenc - Zupan Tiferjem nasuli 24 točk.

Litusi so se s četrto zmago v sezoni zelo približali igranju v končnici in Tiferje prehiteli na ligaški lestvici.


ČRIČKI - ŠOHT 36:26

Črički: Kajtna 13, Markotić 7, Božič in Pavlin 5, Seručar 4, Erjavec 2, Medved.

ŠOHT: Virant in Salihović 8, Golob 4, Dernovšek, Kos in Bostič 2, Kadunc, Skaza.

Zadnja tekma večera je bila v znamenju nizkega rezultata, za kar lahko krivimo ogromno zgrešenih poskusov za tri točke. Skozi celo tekmo smo spremljali izenačeno in na trenutke nervozno srečanje.

Navkljub poškodbi gležnja Žana Erjavca v drugem polčasu, so proti koncu tekme Črički pritisnili na gas in z nekaj vezanimi točkami Ambroža Kajtne tekmo odpeljali na varno razliko.

Po manjši krizi so Črički zopet okusili slast zmage in na svoj konto vpisali novi dve točki.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik