Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Olimpija pokvarila načrte Juretu Zdovcu

Petrol Olimpija je v 18. kolu lige ABA prekinila niz sedmih zaporednih porazov. Šesto zmago je vknjižila proti Cedeviti, ki jo je v Hali Tivoli po dramatičnem zaključku ugnala s 65:64.


(foto: Petrol Olimpija/Aleš Fevžer)

Zmaji so s prvim parom ligaških točk v letu 2018 z 11. mesta na lestvici skočili na 8., kar pa je še posebej razveseljivo, pa je to, da so se z novim uspehom oddaljili od zadnjega mesta, ki po koncu 22. kola pomeni izpad iz lige.

Oslabljeni Ljubljančani (manjkal je poškodovani Domen Lorbek) so obračun proti svojemu nekdanjemu trenerju Juretu Zdovcu in igralcu Damirju Markoti začeli spodbudno in po prvih točkah Gregorja Hrovata, Roka Badžima, Devina Oliverja in Talorja Battla povedli z 8:2, v 9. minuti pa s 3 zaporednimi točkami Mirze Begića prednost povišali na +10 in prvo četrtino dobili z 18:8.

Gostitelji so prevladovali tudi na uvodu druge četrtine in z delnim nizom 6:0 (Jan Špan, Igor Tratnik in Jordan Morgan 2) vodstvo v 13. minuti povečali še na 16 točk (24:8), po boljši igri gostov pa v drugi polčas odšli z naskokom 15 točk (36:21).

Izbranci Zorana Martića so izvrstno začeli tudi tretjo četrtino in se s trojko Battla v 22. minuti oddaljili že na 18 točk (41:23), potem pa povsem popustili v obrambi in Zagrebčanom dopustili, da so z neverjetnim delnim izidom 21:2 v 28. minuti prevzeli vodstvo (43:44). Tretji del igre se je končal z uspešno izvedenima prostima metoma Oliverja, s katerima je Olimpija v četrto četrtino zakorakala z minimalno prednostjo (45:44).

Izenačena igra se je nadaljevala vse do zadnjih treh sekund, po dveh neuspešnih prostih metih Filipa Krušlina pa je Morgan v boju za žogo izsilil osebno napako Andrije Stipanovića, nato pa hladnokrvno zadel oba prosta meta za 65:64 in razveselil zbrano občinstvo v hramu slovenske košarke.

Za najkoristnejšega igralca Petrola Olimpije se je izkazal Mirza Begić, ki je v zgolj 13 minutah igre prispeval 5 točk, 4 skoke, 3 blokade in 1 pridobljeno žogo.

Liga ABA, 18. kolo:

Sobota, 27. januar:

PETROL OLIMPIJA - CEDEVITA 65:64 (18:8, 18:13, 9:23, 20:20)

Hrovat in Morgan 12, Špan in Battle 10, Tratnik in Oliver 6; Musa 24, Cherry 13, Ukić 9.

STATISTIKA

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:

"Definitivno je bila zmaga težko prigarana in zelo željena, ne glede na vse. Verjamem, da je ob polčasu marsikdo mislil, da bomo tekmo zlahka dobili, a potrebno je poudariti, da je individualna kakovost na strani Cedevite. Pričakoval sem reakcijo Zagrebčanov. In ponavadi je tudi tako, da ko nekdo proti outsiderju izgublja s tako razliko, kot so oni proti nam, lahko narediš neke drastične spremembe v nadaljevanju in odigraš bolj agresivno. Ta agresivnost nas je tepla. Imeli smo 18 izgubljenih žog zaradi njihove dobre obrambe in pritiska. Pomembno je, da smo vztrajali, kljub temu, da smo izgubili 18 točk prednosti in na koncu tudi z nekaj sreče dobili zmago. Mislim, da smo si jo zaradi želje tudi zaslužili."

Jure Zdovc, trener Cedevite:

"Razočaran sem, ker smo odigrali dobro tekmo. Vedeli smo, da bo težko in da bo Petrol Olimpija motivirana, saj je še vedno v nevarni coni. To je bila razlika v prvem polčasu. Olimpija je bila veliko bolj živa in agresivna, mi pa smo bili anemični v obrambi, brez komunikacije in brez realizacije. Obramba v smislu agresivnosti sicer ni bila slaba, a smo ob koncu prvega polčasa to vse pokvarili. Ob polčasu je bil naš dogovor, da nadaljujemo s to agresivnostjo in da se nam nekaj mora vrniti. Uspeli smo se vrniti v tekmo, na koncu pa z nizom neumnosti zmago poklonili Petrol Olimpiji."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik