Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Celje v pričakovanju večnega derbija

V državnem prvenstvu za članske košarkarice se bo danes izteklo 13. kolo, v katerem si lahko državne prvakinje iz vrst Cinkarne Celja izborijo najboljše izhodišče za prihajajočo končnico.


(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Državne prvakinje bodo ključno zmago iskale proti gostujočemu podprvaku Triglavu, proti kateremu bodo skušale zmagoviti niz podaljšati na 13 zmag.

Kranjčanke so trenutno pri 10 zmagah, s prvim letošnjim porazom Celja pa bi ohranile možnosti za osvojitev prvega mesta v rednem delu tekmovanja.

Na prvem medsebojnem obračunu v tej sezoni so Celjanke v Kranju zmagale s 75:69, najbolj učinkovite igralke pa so bile Zala Friškovec in Larisa Ocvirk ter Urška Žibert in Maja Jakobčič. Prvi dve sta za Celje skupaj prispevali 26 točk, 19 skokov in 12 podaj, drugi dve pa sta za Triglav skupaj zbrali 31 točk, 8 skokov in 5 podaj.

Najkoristnejša igralka Cinkarne Celja je hrvaški center Andrea Marić, ki na tekmo dosega povprečno 17,8 točke, 12,7 skoka ter 1,5 blokade in podaje, najbolj učinkovita igralka Triglava pa je branilka Rebeka Abramovič, ki na srečanje beleži 17,5 točke, 5,3 skoka, 5,2 podaji in 3,9 pridobljene žoge.

Na preostalih tekmah 13. kola se bodo pomerili Grosuplje in Maribor (ob 17.30) ter Domžale in Ježica (18.30), moštvi Aksona Ilirije in Konjic pa sta se srečali že včeraj, ko so v Ljubljani po prevladi v prvem polčasu (42:23) s 77:61 slavile gostiteljice.

1. SKL za ženske, 13. kolo:

Sobota, 27. januar:

CINKARNA CELJE - TRIGLAV (17.00)

Damir Grgić, trener Cinkarne Celja:

"Čaka nas slovenski derbi. V zadnjem času se ne nahajamo v prav dobrem stanju. Vseeno bomo dali vse od sebe in na domačem terenu skušali priti do novem zmage."

Ernest Novak, trener Triglava:

"Igramo proti najboljši ekipi lige, tako da nam motivacije ne bi smelo primanjkovati. Če se bomo držali dogovora in igrali z veliko energije, lahko v Celju pričakujemo zanimivo tekmo, drugače pa proti tako kakovostni ekipi nimamo kaj iskati."


GROSUPLJE - MARIBOR (17.30)

Slavko Duščak, trener Grosuplja:

"Tokrat nas čaka obračun proti dobri ekipi Maribora. Upam, da bomo srečanje odigrali boljše in z več energije kot zadnji dve."

Žiga Ravnikar, trener Maribora:

"V prejšnjem kolu smo odigrali zelo slabo tekmo. Želim si, da našo igro popravimo in na igrišču izgledamo boljše."


DOMŽALE - JEŽICA (18.30)

Vlado Velikonja, trener Domžal:

"Ta teden nismo sestavili normalnega treninga, saj imajo punce veliko pomembnih obveznosti in glede na našo formo, tekma z Ježico prihaja ob nepravem času. Ker ne bom mogel računati na Ksenijo Mitrić, Mašo Ocvirk, Lano Šantelj, Rebeko Kračan in Zarjo Dermel, ki so nosilke naše igre, bo verjetno zelo pestro."

Mojca Markovič, trenerka Ježice:

"V zadnjem obdobju smo dvignili formo, a igra še ni na želenem nivoju. Potrebno bo držati visok ritem in kontrolirati igro, predvsem pa zapreti pot do koša in se maksimalno boriti."


Petek, 26. januar:

AKSON ILIRIJA - KONJICE 77:61 (27:16, 15:7, 15:14, 20:24)

Mićunović 28, Gabrovšek 23, Stergar 13; Božičevič 19, Klančnik in Brdnik 11, Hatunšek 6.

STATISTIKA

Alen Ploj, trener Aksona Ilirije:

"V odlični prvi četrtini smo si priigrali visoko prednost, nato pa rezultat kontrolirali do samega konca. Čestitam mojim dekletom za dobro igro in gostjam za korektno predstavo."

Stojan Fink, trener Konjic:

"Najboljša tekma sezone."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik