Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Laščani aktualnim prvakom že dihajo za ovratnik

V Košarkarski rekreativni ligi Zasavje počasi postaja znanih osem ekip, ki bodo s tekmovanjem nadaljevala v četrtfinalu.

 


(foto: Studio Arnola)

Rekreativni košarkarji so se pomerili v že 13. tekmovalnem tednu, na parketu športne dvorane Osnovne šole Trbovlje pa smo spremljali hrastniški derbi med Barbari in ŠOHT-om ter obračuna med zagorjanskim Mair Teamom in Veterani laškega Zlatoroga ter trboveljskimi Knapi in laškimi Šajspoh Rangersi.

Novo zmago so vpisali Barbari (72:54), Mair Team (67:35) in Šajspoh Rangersi (44:56), ki so se s 6. zmago na lestvici še bolj utrdili na 3. mestu, od drugouvrščenega Oskarja Trbovlje pa ga sedaj loči le še slabša razlika v koših.

V prihodnjem tekmovalnem tednu, ki bo na sporedu že ta četrtek, bodo vse luči usmerjene v ponovitev lanskega finala med Oskarjem Trbovlje in Mair Teamom (19.00), nato pa se bodo spoprijeli še Litus in Tiferji (20.00) ter ŠOHT in Črički (21.00). Vljudno vabljeni na tribune!

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 13. teden rednega dela:

Četrtek, 18. januar:

BARBARI - ŠOHT 72:54

Barbari: Tušek 17, Berčon 12, Deželak R. 14, Majes 11, Golotič 8, Deželak 5, Tilinger 3, Kumberger 2.

Šoht: Virant 26, Lapornik 14, Gole 9, Kos 3, Kadunc 2.

Na prvi tekmi so se pomerili ranjeni Barbari in Šoht. Tekmo so odlično odprli Barbari, ki so v prvih štirih minutah naredili delni izid 14:2. Šoht se je po slabem začetku zbral in do konca četrtine prišel do malo manjšega zaostanka (26:17). Druga četrtina je bila zelo izenačena, ampak Barbari niso pustili tekmecu, da se približa. Na odmor so odšli z prednostjo 9 točk. Drugi polčas je bil spet na strani Barbarov, ki so na krilih Tuška povečali prednost in tekmo mirno pripeljali do konca.


MAIR TEAM - ZLATOROG VETERANI 67:35

Mair Team: Tomažič 15, Jesenčič 14, Kolenc 8, Roglevski 7, Jere, Zajc in Vozel 5, Meško 3, Štibernik in Tomšič 2, Krznarič 1.

Zlatorog Veterani: Uršič 15, Košak 8, BlatniK Ž. 6, Gorjup 4, Blatnik Z. 2.

Srečanje so bolje začeli Zagorjani, ki so s pametno igro hitro naredili razliko in v prvi četrtini že vodili z 21:9. Do polčasa so s kolektivno igro prednost uspeli povečati na velikih 17 točk razlike. V drugem polčasu ni prišlo do presenečenja. Mair je uspešno držal prednost, po tem ko so se med strelce vpisali prav vsi njegovi igralci pa zmagal z visokih 67:35.


ŠD KNAPI - ŠAJSPOH RANGERS 44:56

Knapi: Vidas 15, Žlak 7, Medvešek in Rota 6, Dujakovič in Žagar 4, Pišek 2.

Šajspoh Rangers: Čop 17, Fantinato 16, Smiljič 13, Perak 6, Požin 4.

Zadnja tekma večera je bila najbolj zanimiva, saj so bile večji del obračuna moči precej izenačene. Prva četrtina se je končala z majhno prednostjo Knapov (11:9), v drugi četrtini pa so pobudo prevzeli Šajspoh Rangersi in na glavni odmor odšli z naskokom 8 točk. V tretji četrtini so se Trboveljčani z nekaj uspešnimi meti z razdalje približali na -4, v četrti četrtini pa ostali prekratki za zmago, saj niso našli rešitve za Čopa, ki jim je v zadnjih desetih minutah nasul kar 12 točk.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik