Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Kdo se bo pridružil Olimpiji?

V četrtfinalu pokala Spar bo drevi ob 19. uri na sporedu druga povratna tekma, na kateri bodo Hopsi na Polzeli gostili Sixt Primorsko.

 


(foto: KZS)

Na prvi medsebojni tekmi v Kopru so si prednost 12 točk zagotovili Koprčani, ki so si zmago z 79:67 priigrali v zadnjih treh minutah igre, ko so ustavili nalet Polzelanov in s 6 zaporednimi točkami, minuto in pol pred koncem, naskok povečali na 12 točk (76:64).

Odločilnih 6 točk sta prispevala Hrvat Marjan Čakarun (14 točk, 9 skokov ter 2 podaji in ukr. žogi) in Tadej Ferme (20 točk, 7 izsiljenih os. napak, 5 podaj, 2 skoka in 1 ukr. žoga), ki sta bila tudi sicer najkoristnejša igralca in najboljša strelca Primorske.

Pri Hopsih, ki so imeli največ težav z lastnimi prostimi meti (8/19 oz. 42%) in nasprotnikovimi skoki v napadu (14), je bil najbolj učinkovit Urban Bukovič, ki je dosegel 9 točk, 7 podaj, 6 skokov in 1 pridobljeno žogo.

Na zaključni turnir pokala Spar se je zaenkrat uvrstila samo branilka naslova Petrol Olimpija, ki je v četrtfinalu izločila Helios Sunse, za preboj v polfinale pa se potegujejo še Šenčur Gorenjska gradbena družba in Rogaška (na 1. tekmi +26 za Šenčur) ter Krka in Zlatorog (+14 za Krko).


Sorodni prispevki:

Svoje vrste okrepili tudi Hopsi

Polfinale si je kot prva zagotovila Olimpija

Share

Komentarji   

 
+5 #10 joj joj 13:22 18-01-2018
Basket,

meni so pa všeč Glas -16 let, Baldasi 19 let , 21 letni Portorožan Zupan, Koprčan Hodžič, Kosi 21 let, Joksimovič, Ferme, King ...

Koliko 16 letnikov igra v 1 članski ekipah , s tem da Glas počasi dobiva minute?

Koliko domačih igralcev (radij 40 km ) igra v 1 članskih ekipah?

Koliko ekip igra samo z 2 tujcema ?

Koliko članskih pogonov se lahko ponaša z mislijo da bodo verjetno tako kadeti kakor mladinci na F4? Mladinci v Kopru verjetno ne, pa saj je vseeno ker je večina mladinske ekipe sestavljene s kadetov.

Koliko članskih ekip ima v pogonu mlajših preko 350 otrok .
Kolikor članskih pogonov ima tudi pogon za dekleta ?

V nekem komentarju v drugi temi sem prebral stavek ;
"vsak naj najprej sebe pogleda v ogledalo". S tem se popolnoma strinjam, in upam da bo čim več tako nesimpatičnih ekip kakor je Primorska.
Citat
 
 
+11 #9 Basket 23:26 17-01-2018
Bravo, športnik..tako je..v ekipi Sixta se mi smilita le Kosi in King...pa malo še Hodžič in Joksimovič..ostalo pa..takšen finančni vložek, takšni igralci, takšen strokovni štab..ni pa simpatij niti na Primorskem, kaj šele drugje..zakaj ? Zato ker je to le razmetavanje denarja in delovanje na silo..projekt , ki je umeten, brez pameti, racinalnosti, duše, pravih navijačev, podpore okolice..Polzela je z ekipo dihala tudi v drugi ligi..pa z majhnimi sredstvi..tudi več napak pri igralskem kadru čez vsa leta, veliko trenerjev( tudi slabih ), ampak srce in navijače pa Hopsi imajo že od 1992..in tako bo , dokler bo klub.., gremo, Hopsi, zaslužimo si ligo za prvaka..pa samo to še : Čup in Vasilič - profesionalca- srčna..Godler, večni borec..mladi : Rogelja, Rotar, Dragan, Borse- mladi z veliko minutažo..Bukovič srednja leta , pa dobro odigra..vsaj zame edino razočaranje Držič..
Citat
 
 
+19 #8 Športnik 20:52 17-01-2018
Pogledal posnetek tekme.Kot navijač Primorske moram pošteno priznati,da so bili Polzelani boljši.Klub z ogromnim proračunom,proti klubu z mogoče najmanjšim proračunom.Najverje tneje ima samo trenerski štab Sixta večjo plačo,kot celotna ekipa Polzelanov(Samo ugibam).
Poraz je treba pripisati ravno njim-trenerjem.Gole mac ni dorasel tem velezvezdnikom.Ne zna najti prave petorke,če pa mu že uspe,pa razdre z forsiranimi igralci tipa Mirkooo(zelo nepriljubljen na Polzeli in še kje drugje),Vujasinovič em,absolutno preveč forsiranimi Zupan,ki glede na minutažo ni nič posebnega.Rad trojke meče,obramba pa mu je španska vas.Kot je Jurica zaljubljen v njega.
Rusija-Rebec ne bo nikoli šel iz svoje kože s svojimi trojkami.Hodžič??iz tekme v tekmo slabši.
Nevem koliko je bilo gledalcev v dvorani,ampak bili so zelo glasni in vzpodbujali svoje igralce.Pri nas v Kopru je lahko polna Bonifika,pa je jih par Hopsov ali šenjurskih vitezov preglasi.
Vseeno čestitam Sixtu za uvrstitev naprej v upanju da bodo že v naslednji sezoni če že ne prej korenite spremembe v določenih igralskih in trenerskih vrstah.
Golemac go home!!!
Citat
 
 
+13 #7 Basket 15:48 17-01-2018
No..no..vemo kakšna je cena Kinga.., pa pustimo to, vi kar pišite , da imate poceni igralce, pa se slepite, da niste porabili daleč največ denarja za ekipo in trenerje.., pa če je potem uspeh top 4 , je res žalostno..še enkrat : srca in duše nimate.., nadutost in napihnjenost pa se vam bo vrnila..že tako postajete najbolj osovražena ekipa..pa ne zaradi fovšije, ampak zaradi zasljepenosti..ni Primorska iznašla košarke..boste tudi gledalce kupili ??
Citat
 
 
+4 #6 sportnik 15:15 17-01-2018
Joj joj
Hopsi imajo neuradno celoten proračun za vse selekcije z vsemi stroski 150.000 do 200.000. Primorska pa po mojih izracunih vsaj 1.000.000.
Glede Kinga pa ima na mesec med 8 in 12.000€, samo ga Golemac ne zna izkuristit. No saj ga ne more, saj ga je Kuhar v večini naredil pravega. Je pa res da ni vec tako mlad in tako hiter.
Citat
 
 
+2 #5 joj joj 14:34 17-01-2018
Ferme je bil bolan, prav tako Mulalič , King (zvin roke) , Glas ... Po informacijah na web strani in Pr - Primorske .


Za sojenje pa lahko komentiram kar se je videlo po Kzs prenosu, absolutno prehitro dosojeni zadnji 2 osebni Vasiliču, igra Polzele pa izredno agresivna - vsak napad na telo, vsaj 5-6 udarcev na napad v bitki za prostor. Tako da so po mojem mnenju z vsem skupaj Polzelani dosegli veliko več (sodniki so na koncu sprejeli agresivno igro) kakor bi ob striktnem sojenju.
Sva čast Polzeli za zmago , še posebaj če pogledamo s kakšno ekipo igrajo.

Ne verjamem pa da je ekipa Polzele vredna 35.000-50.000 euro (komentar spodaj o vrednosti ekipe) , to je namreč letna tržna vrednost igralcev Čakarun ali King :)

Olimpija je abosoluten favorit prventstva - boljši igralski kader. Primorska bo med top 4.
Citat
 
 
+23 #4 Basket 12:36 17-01-2018
Za hopse je bolj pomembna tekma v soboto..glede sodnikov : eden si je tekmo vzel po svoje , Vasiliču je v 20 sekundah napiskal 3 prekrške( neobstoječo in takoj tehnično), pa do takrat Vaslič 15 pik in 8 skokov..glede Primorske : smešni ste, res.. napihnjeni igralci, trenerji, , en gospod na tribuni je vsako akcijo na glas komentiral,. prepotentno je vse okoli Sixta..veselit se napredovanja proti Hopsom, kjer je cela ekipa vredna manj kot Čakarun ali King..Olimpija mi ni pri srcu, ji pa dosti bolj privoščim kot vam , ki mislite , da boste z denarjem kupili vse kar lahko..srca igralcev ne boste !!! Ajde , Hopsi...
Citat
 
 
+2 #3 komentar 11:26 17-01-2018
Kaj je s Fermetom?
Citat
 
 
+22 #2 sportnik 23:43 16-01-2018
Sojenje iz rokometnega Zagreba se je preselilo na Polzelo. A tokrat brez Litvancev, tu je Limbuš. Že na prvi tekmi na obali je stopil v ospredje, a ga je zveza delegirala še na povratno tekmo, da zakljuci delo. Da samo omenim prve minute 3.četrtine, ko je do takrat najboljšega igralca Vasiliča (15 točk, 8 skokov, 1 blok) poslal na klop v vsega 30 sekundah: čisto banano dosodi faul, sledi tehnična zaradi začudenja in naslednji napad faul, ki ga spet ni bilo...

Bil je drugi sodnik in zasenčil prvega. Kapital enako kot pro rokometu, pač mora napredovat. A zapomnite si Sixt bo tudi letos brez lovorike. Menim, da bo obe lovorike letos pobrala Olimpija.

Srečno Hopsi do lige za prvaka.
Citat
 
 
+15 #1 miki 22:33 16-01-2018
bravo Hopsi proti s...in kao zvezdnikom Primorske pač ne moreš napredovat.Čestitke pa vseeno za zmago.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik