Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Cerknica drvi proti zaključnemu turnirju

Rekreativna košarkarska liga K40 se je prevesila v drugi del, v katerem zdaj spremljamo ligo za prvaka in ligo za obstanek.

 

 

(foto: Andras Oravecz)

V šestčlanski ligi za prvaka se merijo Adecco Kranj, Cerknica, Ihan, Ilirija, Klub radovljiških študentov in Kranjska Gora, v štiričlanski ligi za obstanek pa tekmujejo Kavarna Zlato Polje, Kings Ljubljana, Komenda Bobcats in Sotočje.

V ligi za prvaka sta bili doslej odigrani dve tekmi, na katerih sta Cerknica, z 8 zmagami in 0 porazi najuspešnejša ekipa rednega dela, in Adecco Kranj v gosteh ugnala Kranjsko Goro (89:95) in Ilirijo (78:82), v ligi za obstanek pa ena, na kateri je Sotočje doma gladko premagalo Kavarno Zlato Polje (89:68).

Na zaključni turnir lige K40 se bodo uvrstile najboljše štiri ekipe lige za prvaka, v ligi pa bosta ostali najboljši dve ekipi lige za obstanek.

Liga K40:

1. krog lige za prvaka:

Četrtek, 11. januar:

KRANJSKA GORA - CERKNICA 89:95 (18:22, 19:23, 21:23, 31:27)

STATISTIKA

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so si v prvi četrtini priigrali 4 točke prednosti, do odhoda na glavni odmor pa naskok povišali na 8 točk.

V drugem polčasu so domači pokazali drugačen obraz in v zadnji četrtini bili blizu preobrata, kljub izjemnemu strelskemu večeru izza črte 6,75 pa je bilo to premalo za zmago proti Cerknici.

Cerknica tako ostaja edina neporažena ekipa v ligi. Za domače je 36 točk zabeležil Domen Ravnik, 25 pa Uroš Trstenjak. Pri gostih je bil s 27 točkami najbolj razpoložen Žiga Benčan

Branko Trstenjak, Kranjska Gora:

"Vedeli smo, da nas čaka težak nasprotnik, ki nas je v tej sezoni že dvakrat premagal. Z igro in odnosom svoje ekipe sem zadovoljen. Tekmec je od prve minute prevzel rezultatsko prednost in jo skozi celo srečanje kontroliral. Kar nekajkrat smo se vračali po zaostanku, vendar nam ni nikoli uspel popoln zasuk. Čestitke gostom za športno predstavo in zmago, ki je bila zaslužena, mojim fanton pa za srčnost in nepopustljivost do konca tekme."

Blaž Korošec, Cerknica:

"Športno srečanje z vzponi in padci, vendar smo skozi celotno srečanje držali kontrolo nad rezultatom in je tako tudi zaključek tekme pripadel nam. Pohvalil bi svoje igralce, da so v napornem urniku našli motivacijo in dovolj energije, da so si priigrali novo zmago. Čestitke tudi nasprotnikom, ki so se upirali do zadnje minute."


Petek, 12. januar:

ILIRIJA - ADECCO KRANJ 78:82 (21:17, 19:22, 26:12, 12:31)

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

POSNETEK TEKME

Prvi krog je že na drugi tekmi postregel z izjemnim derbijem, kot smo ga pričakovali pred začetkom tekme. Tekmo so bolje odprli domačini, ki so skozi celoten prvi polčas držali prednost pred gosti iz Kranja.

V drugem polčasu so košarkarji Ilirije stopili na plin in si pred zadnjimi desetimi minutami z dvema lahkima košema priigrali prednost 15 točk. Prve tri minute zadnje četrtine so bile v slogu pretekle četritine, nato pa se je strelsko odprlo ekipi Adecca, ki je z dvema trojkama in agresivno obrambo obrnila rezultat sebi v prid, do zmage pa prišla s 7 zaporednimi točkami v zadnji minuti.

Pri domačih je dvojni dvojček (19 točk in 13 skokov) dosegel Mitja Smole, pri gostih pa je bil z 28 točkami in 9 skoki najbolj uspešen Andraž Antolovič.

Nejc Višnikar, Ilirija:

"Zelo dobra in izenačena tekma, ki ni pustila dihati nobeni ekipi. Nas je uspavala varljiva prednost 15 točk v zadnji četrtini, kar mladim fantom ne zamerim, če bomo le znali to vnovčiti v bodoče. Čestitke borbeni ekipi iz Kranja, ki je stopnjevala svoj ritem do konca tekme in dvoboj rutinirano in zasluženo dobila. Proces učenja terja svoj davek in kljub porazu moram pohvaliti svoje fante za napredek."

Luka Gorenc, Adecco Kranj:

"Po začetnem katastrofalnem odstotku meta smo v zadnjih petih minutah tekme po agresivni obrambi uspeli narediti velik preobrat. Čestitke fantom za borbo in nepopustljivost. Čestitke nasprotniku za korektno igro."


1. krog lige za obstanek:

Torek, 9. januar:

SOTOČJE - KAVARNA ZLATO POLJE 89:68 (18:12, 27:10, 17:18, 27:28)

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Tekmo so bolje odprli domači igralci, ki so v OŠ Vodice po prvih desetih minutah vodili za 6 točk. Druga četrtina je bila odločilna, saj so igralci KZP-ja ob polčasu zaostajali že za 23 točk.

Drugi polčas ni prinesel preobrata, je pa vsem igralcem ponudil priložnost za igro. Gostje so drugi del dobro izkoristili in prednost na koncu znižali za dve točki. Končni rezultat 89:68.

Pri domačih se je z 12 točkami in 10 skoki najbolj izkazal Robert Kneževič, pri gostih pa z 10 točkami in 7 skoki Dragomir Šučur.

Robert Kneževič, Sotočje:

"Pohvale nasprotni ekipi za zelo borbeno in korektno igro. Do polčasa smo naredili razliko in jo ohranili do konca igre. V drugem delu lige je moč ekip bolj enakovredna kot v prvem. Posledično lahko zaradi tega gledamo bolj zanimive tekme in ekipe od takih tekem tudi več odnesejo. Pohvale in čestitke mojim fantom za samozavestno in močno igro. Težav z rotacijo nismo imeli, saj smo končno imeli daljšo klop. Veselimo se naslednje tekme, ki nas čaka s Komendo."

Domen Malovrh, Kavarna Zlato Polje:

"Čestitke nasprotni ekipi za zmago. Na žalost nam je v drugi četrtini ekipa Sotočja dala preveč košev in se s tem oddaljila na varno razliko. Kljub temu bi pohvalil svoje fante za odlično odigran drugi polčas, kjer so pokazali svoj pravi obraz In se niso predali vse do zadnjega žvižga."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik