Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

V Šenčurju pripravljajo past za vodilno Primorsko

V najkakovostnejšem državnem prvenstvu v moški košarki se bodo danes ob 19. uri odigrale štiri od petih tekem 13. kola. Ilirija bo gostila Šentjur, Krka bo gostovala pri Helios Sunsih, Rogaška bo gostila Hopse, vodilna Sixt Primorska pa bo gostovala pri Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi. Tekma med Petrolom Olimpijo in Zlatorogom bo na sporedu v ponedeljek.


(foto: KK Šenčur GGD)

Oboževalci slovenske košarke bomo z največjim zanimanjem pospremili obračun med četrtouvrščenim Šenčurjem in vodilno Primorsko, ki se je med tednom okrepila z reprezentančnim organizatorjem igre Maticem Rebcem.

Na prvem medsebojnem srečanju v letošnji sezoni so bili boljši Koprčani, ki so po popolni prevladi v prvi polovici četrte četrtine (14:3) slavili zmago s 87:77.

Tedaj sta bila v Kopru najkoristnejša igralca Nejc Zupan (Sixt Primorska) in Ramo Rizvić (Šenčur GGD). Zupan je dosegel 25 točk, 3 skoke ter 1 blokado in pridobljeno žogo, Rizvić pa je zabeležil 21 točk, 2 pridobljeni žogi ter 1 skok in podajo.

Zadnji dve mesti na lestvici trenutno zasedata Šentjur in Zlatorog, ki bi se z morebitno gostujočo zmago in porazom Hopsov približala osmemu mestu.

Liga Nova KBM, 13. kolo:

Sobota, 13. januar:

ILIRIJA - ŠENTJUR (19.00)

Saša Dončić, trener Ilirije:

"Celoten teden ne treniramo dobro, saj se ubadamo z boleznimi in poškodbami. Trenutno ne vemo, s kakšno postavo bomo nastopili na tekmi proti Šentjurju. Ne glede na naše težave pa igramo doma, zato želimo priti do nove zmage."

Jakša Vulić, trener Šentjurja:

"V soboto nas čaka obračun s kakovostno ekipo Ilirije, ki ima v svojih vrstah kombinacijo izkušenih in mladih talentiranih igralcev. Z zmagami proti Petrol Olimpiji, Krki in Sixt Primorski so dokazali, da lahko igrajo na visokem nivoju. Pred nami je zahtevna tekma, vseeno pa v Ljubljano ne odhajamo z belo zastavo. Tekmo moramo odigrati po naših najboljših močeh, na koncu pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo."


HELIOS SUNS - KRKA (19.00)

Jovan Beader, trener Helios Sunsov:

"Čakamo tekmo, ki jo bomo lahko odigrali v čim bolj kompletni zasedbi, saj se je s tako skrajšano klopjo težko zoperstaviti komurkoli, kaj šele ekipi kot je Krka. Kolega Simon Petrov opravlja dobro delo, Krka je v rezultatskem vzponu, zato nas čaka težka naloga. Seveda pa bomo pred svojimi navijači naredili vse, da zmaga ostane v Domžalah."

Simon Petrov, trener Krke:

"Nadaljujemo s peklenskim ritmom tekem. Dva dni po četrtfinalni tekmi pokala nas čaka Helios, ki se je, glede na prvo tekmo z nami, zelo okrepil, kar se pozna tudi na njihovi igri. Čaka nas težka tekma, v katero pa zagotovo ne gremo z belo zastavo, ampak želimo še enkrat pokazati, da znamo igrati dobro košarko."


ROGAŠKA - HOPSI POLZELA (19.00)

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Hopsi so neugodni in nevarni. Pot k zmagi bomo morali iskati z dobro obrambo, ob tem pa moramo igrati potrpežljivo in pametno v napadu. Po treh gostovanjih nas znova čaka domača tekma in znova računamo na pomoč naših navijačev."

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:

"Tekmo v Rogaški Slatini, ki velja za nekakšno lokalno rivalstvo, bomo skušali odigrati po čim boljših močeh in doseči čim boljši rezultat."


ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA - SIXT PRIMORSKA (19.00)

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Primorska pospešeno gradi ekipo za naslov državnega prvaka in je na tem srečanju vsekakor v vlogi favorita. Na nas je, da čim dražje prodamo svojo kožo."

Jurica Golemac, trener Sixta Primorske:

"Tekma s Šenčurjem Gorenjsko gradbeno družbo za nas rezultatsko ni pomembna. Naša želja je, da ostanemo v dobrem ritmu, dvignemo formo in nekoliko razširimo rotacijo igralcev. Nekatere košarkarje, ki so v tej sezoni igrali manj, bomo v igro vključevali več. To seveda ne pomeni, da ne želimo zmagati. Uspeh v Šenčurju ostaja naš glavni cilj. Tekma ne bo lahka, pot do zmage tudi ne. Šenčur igra vse bolje in bolje, to so dokazali tudi na tekmi z Rogaško, ki so jo zanesljivo dobili. Čaka nas težka tekma."

Share

Komentarji   

 
+2 #6 Laik 13:07 15-01-2018
Citati Športnik:
Se strinjam.Bravo Glas.Dokazal je da je dober igralec in hkrati upam da mu bo Golemac res v delu, ko so že uvrščeni v ligo za prvaka namenjal več priložnosti.
Tudi Kosi je dobro izkoristil minute in bi mogoče tudi še lahko igral več kot je.Na Baldassija pa po mojem tudi ne računa več z prihodom Indijanca Rebeca.Vujasinovič pa je iz tekme v tekmo slabši.Morina je pa res uganka, da niti minute ne igra.
Bravo za zmago


Podpišem. Tako kot igra sedaj Vujasinovič bi bilo bolje, da ostane Baldassi namesto njega. Je vsaj hitrejši in bolj dinamičen.
Citat
 
 
+1 #5 navijac 19:53 14-01-2018
bravo glas ... zasluži si vec priložnosti.
Citat
 
 
+5 #4 Športnik 14:09 14-01-2018
Se strinjam.Bravo Glas.Dokazal je da je dober igralec in hkrati upam da mu bo Golemac res v delu, ko so že uvrščeni v ligo za prvaka namenjal več priložnosti.
Tudi Kosi je dobro izkoristil minute in bi mogoče tudi še lahko igral več kot je.Na Baldassija pa po mojem tudi ne računa več z prihodom Indijanca Rebeca.Vujasinovič pa je iz tekme v tekmo slabši.Morina je pa res uganka, da niti minute ne igra.
Bravo za zmago
Citat
 
 
+12 #3 basket 10:32 14-01-2018
Sportnik, glas 20 minut, 15 pik (1 trojka), 3 podaje,3 skoki...
Glasov napredek pod alilovicem in letos na splosno je evidenten, tako da lahko recemo da gre za prvi legitimen Koprski produkt (od kar so se na obali zgodile spremembe).

Baldassi ni bil v ekipi, mislim da bo posojen.
Morina ne pase v rubriko mladih in talentiranih.
Alilovic ima se nekaj talentiranih fantov, prihajajo ze letniki 2003 in mlajsi + baza 350-450 otrok... tako da upam da bo imela Primorska v ekipi v 3 letih vsaj 5 fantov z lastnega pogona.
Citat
 
 
+11 #2 sinisha 02:11 14-01-2018
Citati Športnik:
Ma ja.Me res zanima koliko bo igral Glas,Morina,Baldassi.Dobro Kosi je na nekaterih tekmah dobil kakšno minuto več in dokaj dobro izkoristil.Bomo videli!!


Glas 15 točk in hkrati pomembna trojka na koncu.. bravo glas!
Citat
 
 
+12 #1 Športnik 16:20 13-01-2018
Ma ja.Me res zanima koliko bo igral Glas,Morina,Baldass i.Dobro Kosi je na nekaterih tekmah dobil kakšno minuto več in dokaj dobro izkoristil.Bomo videli!!
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik