Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Zoran Martić: ''Pričakujem večjo disciplino''

Slovenski trener Zoran Martić je na klopi Petrola Olimpije debitiral z zmago, po uspehu v Ligi prvakov pa že pogleduje proti naslednjim izzivom.


(foto: Medi Bayreuth)

»Pred odhodom v Nemčijo sem imel samo tri treninge, zato se v tej specifični situaciji šele spoznavam z ekipo, napadalnimi shemami, principi in filozofijo, ki jo je imel prejšnji strokovni štab. Za kakšne večje spremembe trenutno enostavno ni časa, tiste zadeve, ki se lahko hitro popravijo, pa smo jih že začeli spreminjati na treningih, nekaj pa tudi na sami tekmi,« je po zmagi nad Bayreuthom in vrnitvi v Ljubljano dejal 52-letni Celjan in dodal:

»Takoj na začetku sem dal igralcem vedeti, kaj pričakujem od njih. Dokler bom zasedal pozicijo glavnega trenerja Olimpije, pričakujem od njih maksimalno profesionalnost, večjo disciplino v igri in bolj odgovorno igro. V tej začetni fazi sem dal poudarek na to, da igramo boljšo igro v obrambi in da smo bolj učinkoviti v skoku, ker mislim, da sta bili to dve rak rani te ekipe na prejšnjih tekmah. Nadaljnje cilje je postavila uprava, prioriteta pa nam je ABA liga, državno prvenstvo in pokal, medtem ko bomo tekme v Ligi prvakov zaradi prej omenjenega razloga na nek način koristili kot treninge.«

Martić aktualnih pomožnih trenerjev, Luke Bassina in Igorja Kešlja, ne bo menjal, zamenjal pa je kapetana ekipe.

Kapetanski trak Gregorja Hrovata je predal starejšemu in izkušenejšemu Domnu Lorbku, za to potezo pa se je odločil zato, ker je je ocenil, da ta velika odgovornost Hrovatu onemogoča prikazovanje učinkovitejših predstav.


Sorodni prispevki:

Zoran Martić debitiral z zmago

Pri Olimpiji izvedli trenersko rošado

Share

Komentarji   

 
0 #5 coach jr. 16:04 13-01-2018
nadrejenim všečne poteze- lezenje u rit
Citat
 
 
+1 #4 Piko 00:38 13-01-2018
Veliko sreče z doseganje discipline ob nedescipliniranem direktorskemu slonu v trgovini s porcelanom
Citat
 
 
+3 #3 nezamenljivi fosil 21:13 12-01-2018
Zdržati Basina, .. za kapetana Lorbka.... = politična kontinuiteta garniture bližnje preteklosti. Ok, nimam nč proti , če je to recept za povratek na pot Sagadinov rezultatov. ;-)
Citat
 
 
+6 #2 jamaha 13:19 12-01-2018
to sem pričakoval od vodstva,menjava trenerja in prihod dobrega košarkarja
Citat
 
 
+10 #1 Slo 12:50 12-01-2018
Trenerji se menjavajo vecni Bassin ostaja. A ni nobenemu v klubu jasno da on dela video analize nasprotnika i da ima prav tako veliko odgovornost pri rezultatih. Za Keselja pa itak skoda besed. Nekoga ze rabijo za motivacijo in maskoto pa se statistiko je treba prevzet za trenerja.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik