Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

V uvodnem obračunu nekdanjih prvakov boljša Krka

V Laškem sta sinoči prvo medsebojno tekmo v četrtfinalu pokala Spar odigrala nekdanja pokalna prvaka Zlatorog in Krka. Do zmage so prišli Novomeščani, ki so si pred povratnim srečanjem priigrali 14 točk naskoka.


(foto: KZS/Aleš Fevžer)

V dvorani Tri lilije smo v prvih treh četrtinah spremljali izenačen boj, v zadnjem delu tekme pa so prevladovali gostje, ki so po prevladi v skoku (40:25) in zadnjem zvoku sirene zmagali s 86:72.

V odločilno četrto četrtino so se s prednostjo 2 točk (63:65) podali varovanci Simona Petrova, ki so do neulovljivega vodstva nato prišli že v naslednjih treh minutah igre.

Novomeščani so namreč še pred začetkom 33. minute naredili delni izid 13:0 (Žiga Dimec 7, Miha Škedelj in Dalibor Đapa 3), Laščani pa razlike 15 točk (63:78) v preostalem času niso mogli več nadoknaditi.

Pri Krki so se med strelce vpisali vsi igralci, ki so stopili na parket, razen Tima Osolnika, najbolj učinkovito igro pa je še enkrat več prikazal Srb/Bosanec Marko Jošilo (11 točk in skokov, 4 podaje ter 1 ukr. žoga in blokada), na strani Zlatoroga pa je bil najkoristnejši Nejc Barič (18 točk, 6 podaj ter 3 skoki in ukr. žoge).

Povratna tekma bo v Novem mestu na sporedu 18. januarja.

Četrtfinale pokala Spar:

Četrtek, 11. januar:

ZLATOROG LAŠKO - KRKA 72:86 (17:21, 23:18, 23:26, 9:21)

Barič 18, Kusovac 17, Popović in Miljković 11; Dimec 23, Kovačevič 16, Đapa 12.

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"Čestitam ekipi Krke za zmago."

Simon Petrov, trener Krke:

"Prvi polčas četrtfinala smo uspešno oddelali. V drugem polčasu smo prišli do lepe prednosti, a bomo morali tudi na povratni tekmi biti ves čas zbrani in ne razmišljati o rezultatu, če hočemo napredovati na zaključni turnir."


Sorodni prispevki:

Šenčur doma deklasiral Rogaško

Primorska na Polzelo z dvomestno prednostjo

Polfinale si je kot prva zagotovila Olimpija

Share

Dodaj komentar

Iskalnik