Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Beno Udrih si želi vrnitve v reprezentanco in ligo NBA

Izkušeni organizator igre Beno Udrih je po prihodu k Žalgirisu že dočakal prve minute v litovskem državnem prvenstvu in Evroligi, pred februarskim nadaljevanjem kvalifikacij za naslednje svetovno prvenstvo pa je slovenskemu novinarju zaupal dve skriti želji.

(foto: Youtube.com; Žalgiris)

35-letni Šempetrčan je pri litovskem državnem prvaku doslej nastopil na dveh tekmah in na gostujočem srečanju proti Crveni zvezdi v 9 minutah dosegel 4 točke ter 1 skok in podajo, na domačem srečanju proti Nevežisu pa v 23 minutah vpisal 18 točk, 7 podaj in 1 pridobljeno žogo.

Po porazu v Beogradu, kjer sta zanj navijala tudi oče Silvo in starejši brat Samo, se je z njim pogovarjal legendarni novinar Igor Đurović, ki mu je Beno v pogovoru zaupal tudi to, da hrepeni po še eni priložnosti v slovenski reprezentanci in severnoameriški ligi NBA.

»Zadovoljen sem s tem, kako so me sprejeli v klubu, o katerem sem se pozanimal in posvetoval tudi s Primožem (Brezcem), Bokijem (Nachbarjem) in Sanijem (Bečirovićem). Imel sem priložnost, da bi šel na Kitajsko, a sem se odločil za Litvo, ki je res košarkarska država. Veseli me tudi, da bom na položaju organizatorja igre igral s Kevinom Pangosom, ki ima slovenski potni list,« je povedal dvakratni prvak lige NBA in nadaljeval:

»Kar zadeva moj nastop za reprezentanco, sem pripravljen, v vsaki zgodbi, ki se zgodi, pa sta dve resnici. Gledam samo naprej in ne bi pogreval tistega, kar je bilo. Pogovarjal sem se z Radom Trifunovićem in če me bo Šaras (Šarunas Jasikevičius, glavni trener Žalgirisa) pustil, sem pripravljen pomagati v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.«

Udrih, ki je za izbrano vrsto nazadnje igral leta 2006 na svetovnem prvenstvu na Japonskem, se želi vrniti tudi v najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu, vrnitev 'čez lužo' pa mu v vsakem trenutku in seveda ob plačani odškodnini dovoljuje tudi klavzula v pogodbi z Žalgirisom.

Sorodni prispevki:

Beno Udrih po več kot desetletju znova v Evropi

Share

Komentarji   

 
+7 #17 coach jr. 15:59 13-01-2018
Vendar se bojim, da bo minilo naslednjih dvajset let, da bi slovenski košarkarski prostor doumel dolgoročno škodljivost in primitivnost v nebo vpijočega omrežnega klientalizma v povezavi s še bolj primitivnim kadro-prekupčevalst vom in le to puhlost nadomestil z vključitvijo nekaj kmečke inteligence v košarkarskih krogih, ki bo sposobna na slovenskih igriščih producirati igralce, ki bi bili sposobni ohraniti konkurenčnost vsaj s sosednjimi deželami, Avstrijo, Madžarsko... Danes jo "ohranjamo" s četrtorazrednimi, nikjer zaposljivimi tujci, slovenski fantje pa so po moji oceni na lastnem, domačem pragu-parktetu (razen nekaj klientalističnih podanikov) predmet marginaliziranja, prezira in poniževanj, etiketiranja in stigmatiziranja. Zgolj vodonoše in podajalci brisač tem podpovprečnim kruhoborcem. V slovensko dobrobit in predvsem v dobrobit teh fantv bi bilo najbolje, da se razpuste te "kvazi" reprezentance , saj vse kar imamo v repki nam je itak ustvarila in vzgojila tujina.
Glede na današnji nivo košarke na slovenskih tleh lahko že jutri ustanovimo univerzalno, žensko-moško ligo, vključno z ekipami na invalidskih vozičkih (z vsem spoštovnajem do njih!!), saj v nivou in kvaliteti igre več ni praktično nobene razlike... Očitno je za naš košarkarski prostor pomembno ostalo le še zgolj to, da "posvečenci" ostajajo pri koritu.
Citat
 
 
+7 #16 coach jr. 15:56 13-01-2018
Citati tom:
Imamo nikolica in rebca...ko **** udriha ,zdej na stara leta bi pa igral


Ubogi revčki, piar podaniki po naročilu, ki pljuvate po vsem in vsakem, ki stopi na pot "zveličavnega" sistema vnaprej programiranih zvezd in nezamenljivih košarkarskih "sesalcev" . Že da je prišel v "bližino", v Evropo, je nastala panika.
Dejstvo je, da je kvaliteten in izkušen igralec, od njega se lahko marsikateriri "mladi" (a že 15 let klientalistično ustoličevani), nauči oz. priuči, razen indijanstva, tudi nekaj košarkarske racionalnosti in intelektualne razsodnosti. Poskušajte vsaj s te plati pogledati na igralca, ali pa iščite dlako v jajcu, ...vsakmu trotu je jasno, da gre za načelnega slovenskega fanta od fare!
A gre za sistem, ki očitno bazira na dvojnih merilih: Kolikokrat je Dončič zavrnil mlajše slekcije...??? kaj je govoril Golemac o slovenski repki??? Ne, fant prav tako kot npr. Mahkovic, Rupnik, in še kdo intelektualno presega okolje, ki se ga boji in ga apriori zavrača.
Citat
 
 
+1 #15 Spanoulis 12:54 13-01-2018
Citati Mark:
Hoče v reprezentanco le zato da se bo lahko spet prodal. Ne gre tukaj za čustva, zgolj za oseben interes.


Kam se bo prodal? Ima NBA prstan, ima miljone, trenutno igra Evroligo. Pri 35ih nazaj v NBA praktično ne more več. Kam se bo prodal? V Podčetrtek???

Lahko ne marate možakarja, ker je tolikokrat rekel ne, lahko vam ni všeč frizura - vse je ok ampak malo zdrave pameti pa le uporabite preden se lotite pisanja. Zdaj bi igral, ker se hoče spet prodati??? Bohseusmili.
Citat
 
 
-1 #14 tom 10:37 13-01-2018
Imamo nikolica in rebca...ko **** udriha ,zdej na stara leta bi pa igral
Citat
 
 
+5 #13 Marjan 10:35 13-01-2018
Si ne zasluži naj priliko dobijo mlajši
Citat
 
 
+3 #12 jaka 08:18 13-01-2018
Mislim , da Rado ve kaj dela. Z neresničnim izgovorom
(če se spomnite malo nazaj) zavrniti državni grb je
neodgovorno in se ga potem niti ne zaslužiš več.
Imamo kar nekaj mladih , ki prihajajo, pa srečno
tudi če ne bomo prvaki
Citat
 
 
-5 #11 uros 01:16 13-01-2018
ja raje bi gledal Rebca!

Citati sportnik:
Žalostno je, da je toliko negativizma med ljudmi, ki ne poznajo ozadja. Berem komentarje po več spletnih straneh in me žalosti. Ne poznate ozadja, on pač o tem ni javno govoril ali ni smel,.. in se je umaknil.
Vedite, da se okoli reprezentance vrti ogromno politike in igric, kdo bo zraven in kdo ne - obsojajte to.

Lepo da spoštujete da smo prvaki, ampak počasi pozabite na to in se sprijaznite z resnico bede slovenske košarke, politike zveze, kjer je zaposlenih cca 15 ljudi več kot pred 10 leti, in hkrati cca 15 več, kot podobnih zvezah.
Zveza samo ožema klube, namesto da bi jim pomagala. Zakaj je Nova KBM sponzor lige, če klubi nimajo nič od tega. Naj glavni sponzor plačuje vsaj sojenje tekem, ne pa da ves denar pobere zveza in ljudje okoli nje.

Benotu pa je potrebno dati priložnost, ker gre za kakovost in izkušenost na najvišjem nivoju in če je pripravljen pomagat, naj to stori.

Vi bi gledali raje Rebca,..?
Če bo Rado rekel ne, se bo Sloveniji vsem kolcalo po Benotu, saj boste videli v naslednjem mesecu, ko se uigra njegov doprinos Žalgirisu. Vem pa da Rado Benota zelo dobro pozna iz preteklosti.

Srečno Beno.
Citat
 
 
+3 #10 Mark 17:29 12-01-2018
Nikako si ne zasluži. Niti ga ne rabimo. Svoje prilike je zakockal. Hoče v reprezentanco le zato da se bo lahko spet prodal. Ne gre tukaj za čustva, zgolj za oseben interes.
Citat
 
 
+11 #9 Banditosice 15:56 12-01-2018
Reprezentanca je izbor najboljših igralcev, selektorjeva naloga pa izbor le teh.
Rado Trifunovič odloči se po svoji vest in sestavi spet močno sLOVEnijo z njim ali brez!
Mi bomo stiskali pesti za ekipo, ne posameznika!
Citat
 
 
+4 #8 Beno je passe 15:08 12-01-2018
Gre za precenjenega in samovšečnega igralca, ki je vedno zviška gledal na Slovenijo in reprezentančne soigralce. Smo že dokazali, da lahko dosežemo veliki rezultat tudi brez njega. Ne rabimo ga in pika. On sedaj rabi repko, da se vrne med žive, ker so ga že vsi pozabili. Če bi ga sedaj sprejeli, bi to bil "lep" primer vsem drugim bodočim reprezentantom in nba igralcem, da našo repko zavrneš, ko se ti zahoče.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik