Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Primorska po nove zmage tudi s članskim reprezentantom

Člansko moštvo Sixta Primorske je pred nadaljevanjem sezone v treh različnih tekmovanjih postalo bogatejše za slovenskega reprezentanta Matica Rebca.


(foto: Sixt Primorska; championsleague.basketball)

Koprčani imajo za končnico državnega in pokalnega prvenstva ter mednarodne 2. lige ABA velike načrte, zato so se dodatno okrepili na položaju organizatorja igre.

Na svojo stran so pridobili 22-letnega in 180 cm visokega Matica Rebca, ki je sredi lanskega septembra na evropskem prvenstvu v Turčiji postal evropski prvak.

Rebec je klubsko sezono začel v Rusiji pri tamkajšnjem prvoligašu Jeniseju iz Krasnojarska, kjer pa ni upravičil visokih pričakovanj delodajalca.

Najboljše predstave je prikazal v Ligi prvakov, kjer je na 9 tekmah v povprečno 18 minutah dosegal 7 točk, 3,1 podaje, 1,8 skoka in 1,1 pridobljene žoge.

Share

Komentarji   

 
+1 #24 bellamia 15:32 12-01-2018
Laik,strinjam se s tabo.Ko bojo to ugotovili in bo v squadri
5-6 domačinov bo anka slika drugačna.
Citat
 
 
0 #23 Laik 13:01 12-01-2018
Citati starš:
Ne se obremenjevat s temi negativci fantje, če vzamejo Dragiča in Dončiča bodo kritizirali. Sicer je pa Koper specifika kar se tiče obiska v bilokateri dvorani.


Rokomet ne potrjuje tvojih besed.
Citat
 
 
+18 #22 Rešitelj 16:31 11-01-2018
"Jaz vidim rešitev v tem, da igrajo tekme z dvema žogama."
Rebec bo nakup zagotovo "statistično" upravičil z 8 asisti in 15 točkami tako, da bo žoga v napadu pri njem 20 sek nato sledi met iz 10m, prodor ali podaja vročega krompirja soigralcu. Nekaj že bo iz tega. Končni rezultat pa ???
Me prav zanima kakšna bo v bodoče statistika Fermeta, Mulaliča, Zupana, Joksimovića, Hodžiča, Kinga, Čakaruna... Slednji bo še dobil kakšno žogo na picku ostali pa...
Za slovenske razmere ima Sixt- Primorska že sedaj dobro ekipo za postopen vzpon na višjo raven tekmovanj. Tudi ne vem čemu strošek še za enega trenerja - Žaklja.
Pa Morina nič ne igra in ni tako slab igralec kot ga želijo prikazati z minutažo po drobtinicah brez vloge.

Srečno z upanjem na uvrstitev v 1. ABA ligo in, da tam ostanete, kot standardni člani.
Citat
 
 
-5 #21 sportnik 13:13 11-01-2018
Primorska ne bo prvak. Mislim, da niti polfinala ne bodo videli.
Če bo v torek v pokalu Spar na Polzeli sojenje normalo, jih bodo že Hopsi izločili v tem tekmovanju, čeprav imajo primorci 12 točk prednosti.
Citat
 
 
+24 #20 komentar 11:40 11-01-2018
Katastrofa!!!
Če je vlivala optimizem primorska ekipa, bo zdaj polomija...pa kako so največjega razdiralca lahko pripeljali?! Egoist, da mu ni para! Joksa, udari po mizi, če bo treba!!!
Citat
 
 
+4 #19 starš 09:43 11-01-2018
Ne se obremenjevat s temi negativci fantje, če vzamejo Dragiča in Dončiča bodo kritizirali. Sicer je pa Koper specifika kar se tiče obiska v bilokateri dvorani.
Citat
 
 
+9 #18 taktika 01:55 11-01-2018
Odlicno taktiziranje...pobe rejo vse kar leze in gre da slucajno nebi zaigral proti njim :D :D :D

vrjetn ciljajo na prvaka in prvo aba ligo cene ostanejo brez sponzorja.zdej pa vsi hit rentat avte 1.0 masina da lahko pripeljemo begiča al pa omica
Citat
 
 
+14 #17 Sixt 00:39 11-01-2018
E moj Vuga zabredel si ti globoko. Vidi se da si totalni laik in povrh vsega se nastopac ki se preserava
Citat
 
 
+30 #16 Športnik 21:18 10-01-2018
Rebec,kolikor vidim po komentarjih sodeč nisi dobrodošel.
Citat
 
 
+9 #15 Spanoulis 19:27 10-01-2018
Citati basket:
Koper, sixt ima ekipo z izrazito uravnotezeno minutako, 5-7 igralcev daje isto stevilo tock. V asistencah so tudi v vrhu.
Dajmo komentiral realno, samo tako se razvije debata.

Jao,jao kosi, Zupan, cakarun, morina, lisica (posojen) so seveda branilci, a ne.
Edini play v Primorski je vujasinovic (baldasi se ni v rusterju), tako da je okrepitev na mestu.
Bi pa rabili se eno 5 ko ali mocno 4 ko ce zelijo iti proti vrhu.


Pa dajmo realno.
4x play - Rebec, Vujasinović, Ferme, Baldassi
4x beki - Mulalič, Joksimović, Hodžić, Glas
2x krilna igralca - Mulalić, Zupan
3 PF - Čakarun, Kosi in Morina
1x C- King
Suma sumarum - 8x taki ali drugačni beki; 4 relativno visoki igralci. Bi rekel, da je kar fuzbalerska ekipa; vsekakor pa slabo uravnoteženo. Po moje. Ampak kdo sem jaz.

Drugi problem, ki ga vidim (pa ne zaradi konkurence v SLO basketu, ki je še manj resna in bistveno manj ambiciozna) - ni igralcev, ki bi lahko pokrivali (korektno, ne za silo) 3 pozicij, kar moderna košarka praktično zahteva. 2 poziciji sta socialni minimum in še tukaj ima Primorska težave. Morda so trije ki pokrijejo 2 pozicijo (Joksimovič 1-2, Ferme 1-2, Mulalič 2-3), vse ostalo je enodimenzionalno. Čakarun je 4, ki mora igrati 5, da si ne delamo utvar.

Playi so playi - 180cm (plus minus 3 cm), beki so beki, visoki igralci nepokretni in čim prevzamejo na pick&roll je problem.

Za karkoli resnega potrebuješ igralca, ki ti bo znal organizirati napad ampak ki bo tudi v obrambi pokril neko povprečno 3 in sodeloval v skoku. Za karkoli resnega potrebuješ centra, ki zna zavoditi 3 driblinge brez da si zvije gleženj in ki zna zadržati povprečnega beka po prevzemanju za vsaj 2 driblinga.

Ima te igralce Primorska? Če ja potem jih odlično skrivajo.

PS - ruster ni nič. Al je roster (po angleško seznam) ali pa je rooster (po angleško petelin)
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik