Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Krka znova na vrhu 2. lige ABA

Košarkarji Krke so sinoči odprli 13. kolo druge divizije regionalne lige ABA. V Novem mestu so gostili srbski Vršac in ga po dramatični končnici ugnali s 83:76.


(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Pred obračunom sta se Krka in Vršac z identičnim izkupičkom uspešnosti (8 zmag in 4 porazi) na lestvici nahajala na četrtem in tretjem mestu, po njem pa so se Slovenci povzeli na prvo, Srbi pa so zdrsnili na četrto mesto.

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so povedli z 8:0, potem pa v vodstvu ostali vse do 9. minute, ko je izid na 15:15 poravnal Dino Cinac. V preostalem času prve četrtine sta za Krko zadela še Dalibor Đapa in Maj Kovačevič, gostitelji pa so v drugi četrtino odšli s točko prednosti (20:19).

Izenačeno igro smo nato spremljali vse do konca srečanja, zmagovalec pa je bil odločen šele v zadnjih 90 sekundah, ko so Novomeščani naskok 2 točk s 4 zaporednimi točkami Cinca in Marka Jošila povečali na 79:73, zmago pa potrdili s 4 uspešnimi prostimi meti Kovačeviča.

Marko Jošilo in Dino Cinac sta skupaj prispevala kar 43 točk, 21 skokov, 10 podaj, 4 pridobljene žoge in 1 blokado. Njun učinek je najbolj viden pri indeksnih točkah, saj sta jih zbrala 63, vsi ostali igralci Krke pa 30.

2. liga ABA, 13. kolo:

Torek, 9. januar:

KRKA - VRŠAC 83:76 (20:19, 17:16, 24:22, 22:19)

Cinac 23, Jošilo 20, Đapa 16; Kutlešić 25, Glišić 17, Pašajlić 11.

STATISTIKA

Simon Petrov, trener Krke:

"Zadovoljen sem, kako smo tekmo obrnili v svojo korist. Imeli smo nekaj slabih minut v obrambi. Zavedamo se, kako pomembna je obramba za našo igro. Skozi celo tekmo moramo biti agresivni. Tokrat smo si dovolili nekaj minut premehke igre in gostje so to izkoristili in nam ušli. S pametno igro v napadu smo jih uspeli ujeti in narediti razliko ter z nekoliko sreče tudi dobiti. Imamo nekoliko skrajšano rotacijo, zato smo morali prilagajati igro z netipičnimi peterkami. A so se igralci zelo dobro odzvali in tega sem vesel."

Sorodni prispevki:

Krka si želi devete zmage

Share

Dodaj komentar

Iskalnik