Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Krka si želi devete zmage

Članska ekipa Krke bo danes ob 18. uri odprla 13. kolo druge divizije regionalne lige ABA. V Novem mestu bo gostila srbski Vršac, s katerim si deli enak izkupiček zmag in porazov.


(foto: KK Vršac/Anđela Ivošev)

Krka in Vršac sta na dosedanjih 12 tekmah zbrala po 8 zmag in 4 poraze, zaradi boljše razlike med danimi in prejetimi koši pa višje, tretje mesto na lestvici zasedajo Srbi (86:65).

Današnji tekmeci so se v krstni sezoni 2. lige ABA prvič srečali v 2. krogu v Vršcu, kjer so po dominantni zadnji četrtini (27:14) zmago slavili gostitelji (88:67).

Tedaj je Dolenjcem največ težav povzročal 23-letni srbski branilec Dušan Kutlešić, ki je obračun končal pri 20 točkah, 5 skokih ter 1 blokadi, podaji in pridobljeni žogi.

Pri Krki se je najbolj odrezal 25-letni srbsko-bosanski krilni igralec Marko Jošilo, ki je zabeležil 14 točk in skokov ter 2 podaji.

»Vršac je zelo specifično moštvo. Igrajo zelo agresivno, z ogromno energije, še posebej dobri so pri skokih v napadu. Mi jim bomo tako igro skušali v čim večji meri onemogočiti, dali bomo vse od sebe in videli bomo, kako nam bo uspelo,« je pred obračunom povedal glavni trener Krke Simon Petrov.

Preostala slovenska predstavnika, Sixt Primorska in Rogaška, bosta srečanje 13. kola odigrali jutri v gosteh pri srbskem Borcu oziroma hrvaškem Splitu.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik