Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Na tekmi zvezd prevladali vzhodnjaki

Minuli vikend je v Cerknici potekal drugi All Star rekreativne košarkarske lige K40, na katerem so košarkarji dosegli še več točk kot lani v Kranju.

 

 

 


(foto: Andras Oravecz)

Na lanski tekmi zvezd lige K40 je zmago s 74:70 slavil Zahod, na letošnjem obračunu pa je prevladal Vzhod, ki je zmagal z 88:78.

Tekma se je pričela po notah igralcev vzhodne konference, ki so si na polovici prve četrtine priigrali že 12 točk prednosti. Z nekaj hitrimi koši so jih zahodnjaki ujeli in po končani prvi četrtini zaostajali samo za 4 točke (23:27). 

Sledilo je tekmovanje v metanju trojk, kjer je v konkurenci 10 košarkarjev slavil Aljaž Belingar iz košarkarskega kluba Ihan.

V drugi četrtini smo spremljali bolj izenačeno igro v obrambi, do polčasa pa je zahodnjakom zaostanek uspelo znižati še za točko (37:40).

Med polčasom so gledalce zabavale plesalke plesne šole Evora, dogajanje pa je popestrilo še tekmovanje v metu s sredine, ki ga je kot prvi zadel Gregor Hlebec iz moštva Adecco Kranj.

FOTOGALERIJA TEKME VSEH ZVEZD LIGE K40

Drugi polčas je postregel z obilo koši z razdalje, do konca tretje četrtine pa so vodstvo prevzeli igralci Zahoda in tako pred zadnjo četrtino vodili z minimalno prednostjo (65:64).

Med zadnjim odmorom smo spremljali tekmovanje v dvojni moči, kjer so nagrado znova pobrali igralci Ihana, med katerimi sta tokrat največ metov izza črte prostega meta, trojke in sredinskega polkroga zadela Blaž Kopač in Ažbe Dimec.

Zadnja četrtina je bila izenačena vse do 6. minute, nato pa so vzhodnjaki prevzeli pobudo in z dvema trojkama prednost pred vstopom v zadnjo minuto povišali na 8 točk, na koncu pa zmagali z 88:78.

Za najkoristnejšega igralca tekme vseh zvezd je bil imenovan Žan Petavs iz vrst Cerknice, ki je zbral 9 točk, 9 skokov in 2 podaji.

»Najprej izjemna hvala košarkarskemu klubu Cerknica in vsem navijačem, ki so prišli na All Star. Letošnja tekma je bila nadgradnja lanske premierne. Vsi igralci so pokazali lepo košarko, predvsem pa smo lahko spremljali veliko zabave in druženja na in ob igrišču. Velika zahvala vsem sponzorjem, ki nas podpirajo skozi celoten projekt. Zahvala tudi vsem, ki so na kakršen koli način pomagali pri izvedbi tekme,« je dogodek povzel Rok Klemenčič, vodja lige K40.

All Star večer lige K40:

Sobota, 6. januar:

ZAHOD - VZHOD 78:88 (23:27, 14:13, 28:24, 13:24)

Tarman 28, Hlebec 18, Avdić 17; Korošec 19, Bavdek in Bukovec 12, Krizanec 11.

STATISTIKA

Share

Dodaj komentar

Iskalnik