Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Krka maščevala poraz iz Rogaške Slatine

Po novoletnem premoru se je v soboto nadaljevalo tekmovanje v državnem prvenstvu za članske košarkarje. V 12. kolu, ki ga bosta danes sklenili ekipi Hopsov in Petrola Olimpije, so se srečali Šentjur in Sixt Primorska, Zlatorog in Šenčur Gorenjska gradbena družba, Krka in Rogaška ter Ilirija in Helios Sunsi.

(foto: KZS/Aleš Fevžer; KK Krka)

Novega para točk so se razveselili Sixt Primorska (71:85), Šenčur Gorenjska gradbena družba (87:92), Krka (84:73) in Ilirija (82:74).

Šenčurjani so si s sedmo zmago zacelili rane po porazu proti Krki, Koprčani in Ljubljančani so vpisali drugo zaporedno zmago, Novomeščani pa so slavili še četrtič zapovrstjo.

Na strani poražencev je bilo na delu kar nekaj novincev, ki pa zaenkrat še ne prinašajo želenih rezultatov.

Pri Laščanih je debitiral Ćrnogorec Marko Popović, pri Domžalčanih je debi doživel Srb Božo Đumić, pri Šentjurju pa je novi trener, Hrvat Jakša Vulić, utrpel še drugi zaporedni poraz. Na svoje prve minute pa pri Rogaški še zmeraj čaka Srb Branislav Đekić.

Derbi 12. kroga je predstavljal obračun med pokalno podprvakinjo Krko in državno podprvakinjo Rogaško, ki je bil pričakovano odločen šele v zadnji četrtini.

V prvih dvajsetih minutah igre so prevladovali Novomeščani, ki so na krilih Marka Jošila na glavni odmor odšli s prednostjo 14 točk (41:27), v tretji četrtini pa so se vendarle prebudili tudi Slatinčani in s pomočjo 11 točk v režiji Žana Kosiča in Rashuna Davisa zaostanek pred četrto četrtino znižali na 5 točk (53:48).

Ko smo že pričakovali, da bo gostom uspel veliki preobrat, pa je veter znova zapihal v jadra gostiteljev, pri katerih je v ospredje zopet stopil Jošilo, v zgolj minuti igre dosegel kar 6 zaporednih točk in vodstvo farmacevtov povišal nazaj na 14 točk (62:48).

Aktualni državni podprvaki na to niso več znali odgovoriti. V preostalih devetih minutah jim je razliko uspelo znižati le na 11 točk, po drugi in s tem zadnji trojki Davisa pa so izgubili s 73:84.

Za najkoristnejšega igralca tekme je bil izbran Hrvat Dino Cinac, ki je dosegel 20 točk, 5 skokov ter 1 blokado in pridobljeno žogo, pri Rogaški pa je bil najbolj učinkovit Žan Kosič, ki je zbral 18 točk, 7 izsiljenih osebnih napak, 2 podaji in pridobljeni žogi ter 1 skok.

Liga Nova KBM, 12. kolo:

Sobota, 6. januar:

ŠENTJUR - SIXT PRIMORSKA 71:85 (20:17, 18:21, 22:17, 11:30)

Rizman 19, Popadić 13, Jereb in Pešić 12; Čakarun 21, Joksimovič 14, Zupan, Hodžić in Vujasinović 12.

STATISTIKA

Jakša Vulić, trener Šentjurja:

"Čestitam ekipi Primorske, ki je upravičila vlogo favorita in prišla do zaslužene zmage. Z reakcijo mojih fantov nisem nezadovoljen, pozna pa se nam skrajšana rotacija. V prihodnjih dneh bomo poskušali ta problem rešiti. Na ta način nam bo na naslednjih tekmah lažje dalj časa držati visok nivo igre, s tem pa bodo prišli tudi boljši rezultati."

Jurica Golemac, trener Sixta Primorske:

"Čestitke fantom za zelo težko prigarano zmago. Pričakovali smo takšno tekmo, saj ekipa po menjavi trenerja in s skrajšano rotacijo igra brez pritiska. Zadeli so kar nekaj težkih metov. Po seriji težkih tekem smo srečanje odprle slabše od pričakovanega. Na koncu smo našli pravi ritem in z dobro igro v obrambi prišli do zelo pomembne zmage, s katero smo si že zagotovili mesto med najboljšo osmerico. Sedaj se lahko veliko lažje skoncentriramo na druge stvari."


ZLATOROG LAŠKO - ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 87:92 (20:22, 25:23, 23:22, 19:25)

Barič 27, Kusovac 25, Durnik in Popović 11; Pavić 24, Murič 23, Martinčič 10.

STATISTIKA

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"Zmaga je odšla v goste, vendar bi lahko bilo tudi drugače."

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Tekma je upravičila uvrstitev v televizijski prenos, saj sta obe ekipi prikazali zelo kakovostno predstavo. Tudi Laščanom je potrebno čestitati za dobro igro. To je bila izjemno pomembna zmaga za našo ekipo, s katero smo naredili pomemben korak proti uvrstitvi med osem najboljših ekip. Zmago posvečamo direktorju našega glavnega sponzorja, Branku Žiberni."


KRKA - ROGAŠKA 84:73 (15:13, 26:14, 15:21, 28:25)

Cinac 20, Jošilo 19, Dimec 16; Kosič 18, Davis 14, Pajić 9.

STATISTIKA

Simon Petrov, trener Krke:

"Recept za naše uspehe je lahko samo čvrsta in nepopustljiva igra v obrambi. Tudi tokrat je bilo tako. Bili smo zbrani in napake zmanjšali na najmanjšo možno mero, kar se je poznalo na končnem izidu."

Damjan Novaković, trener Rogaške:

"Tekmo smo izgubili ob koncu prvega polčasa, ko smo z nekaj nespametnimi potezami v napadu Krki dovolili, da doseže nekaj lahkih točk in se odlepi. V drugem polčasu se nismo uspeli približati bližje kot na šest točk. Čestitke Krki za zmago."


ILIRIJA - HELIOS SUNS 82:74 (15:24, 25:18, 20:8, 22:24)

Vončina 29, Šiško 19, Ćućović 8; Šaškov 19, Mahkovic 18, Besedič in Đumić 10.

STATISTIKA

Saša Dončić, trener Ilirije:

"Čestitke mojim fantom za zasluženo zmago. V drugem polčasu smo prikazali izjemno borbeno igro. Moji košarkarji so dobro nadomestili odsotnost Bajca in Mladenovskega. Upam, da se nocoj nista resneje poškodovala Stipe Modrić in Jasmin Hukić."

Jovan Beader, trener Helios Sunsov:

"V prvem polčasu smo še nekako zdržali, potem pa je prevladalo dejstvo, da so fantje enostavno igrali na nenaravnih igralnih pozicijah. Marsikaj bi lahko zakrili, izostanka treh organizatorjev igre pa žal ne. Čestitke Iliriji za zmago, mi pa upam, da se sestavimo do naslednje tekme."

Share

Komentarji   

 
+5 #2 žoga 18:54 07-01-2018
Žakelj pol ne bo zamenjal Pipana. No, v Sixtu dobiš trenersko delo takoj. Morda bi še Pipana vzeli s seboj?
Kdo pa je od Štajerskih trenerjev prost in dovolj izkušen ter z rezultati za seboj da prevzame Laško danes ali jutri? Zrinski, Pučko, še kdo?
Citat
 
 
+23 #1 Športnik 11:03 07-01-2018
A Sixt je pa kar še enega trenerja nabavil?
Žakelja???Trenerja,ki kjerkoli je že bil ni imel popolnoma nobenih uspehov?Eden najslabših slovenskih trenerjev.
Se pri nas na obali kuha kakšna nova mineštra?Bo Krašoveca zamenjal?Mogoče celo Golemaca?Resnično ne razumem kaj se dogaja?
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik