Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Konjičanke po nov skalp državnih in pokalnih podprvakinj

Po dobrih dveh tednih premora bo danes zopet zaživelo tudi državno prvenstvo za članske košarkarice. Šest klubov je v pričakovanju zaostale tekme 1. kola, s katerim pa sta že prejšnje leto opravila Ježica in Cinkarna Celje.


(foto: KZS/ Rok Klemenčič)

Tekom današnjega dneva bomo spremljali boje med Konjicami in Triglavom (začetek ob 16.30), Mariborom in Aksonom Ilirijo (17.00) ter Grosupljem in Domžalami (19.00).

Derbi kroga bo potekal v Slovenskih Konjicah, kjer bodo četrtouvrščene Konjičanke še drugič v sezoni skušale ugnati drugouvrščene Kranjčanke.

Izbranke Stojana Finka so na krilih svoje najkoristnejše igralke Katje Klančnik varovanke Ernesta Novaka v Kranju premagale s 65:59, zmago pa so si priigrale v zadnjih 66 sekundah, ko gostiteljicam po izidu 59:63 niso pustile doseči več niti ene točke.

Na razplet prve tekme je vplivalo pomembno dejstvo, da na njej ni nastopila druga najbolj učinkovita igralka državnega prvenstva Rebeka Abramovič, ki za Triglav dosega povprečno 17,8 točke, 4,9 skoka, 4,6 podaje in 3,3 pridobljene žoge.

1. SKL za ženske, 1. kolo:

Sobota, 6. januar:

KONJICE - TRIGLAV (16.30)

Stojan Fink, trener Konjic:

"Igramo proti zelo dobremu nasprotniku, na nas pa je, da se jim upremo po najboljših močeh."

Ernest Novak, trener Triglava:

"Odhajamo na težko gostovanje k neugodni in čvrsti ekipi. Med prazniki smo dobro trenirali, vendar menim, da bo najbolj pomemben naš pristop in psihološka pripravljenost."


MARIBOR - AKSON ILIRIJA (17.00)

Žiga Ravnikar, trener Maribora:

"Dobro se spominjamo prve medsebojne tekme, na kateri smo bili brez možnosti za zmago. Upam, da se pred domačimi gledalci predstavimo v boljši luči. Naredili bomo vse, da se oddolžimo za poraz iz Ljubljane."

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:

"Potrudili se bomo, da v Mariboru odigramo dobro in motivirano tekmo." 


GROSUPLJE - DOMŽALE (19.00)

Slavko Duščak, trener Grosuplja:

"Vsem ekipam želim srečno, zdravo in uspešno leto 2018. Tekmo proti Domžalam bomo vzeli resno. Želimo si vknjižiti novi dve točki."

Vlado Velikonja, trener Domžal:

"Praznike smo izkoristili za individualne treninge. Žal se je leto začelo slabo, s poškodbo naše najboljše mladinke Zarje Dremel, ki si je izven naših aktivnosti poškodovala križne vezi. To je za nas precejšen hendikep. Želimo ji čimprejšnjo vrnitev na igrišče. Ostala dekleta bodo poskušala strniti vrste, da nadomestijo tiste, ki jih ni."


Petek, 1. december:

JEŽICA - CINKARNA CELJE 48:96

POROČILO TEKME

Share

Dodaj komentar

Iskalnik