Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Bodo aktualni prvaki izločeni še pred finalom?

Nocoj bo znan prvi potnik na zaključni turnir pokala Spar. Na prvi povratni tekmi četrtfinala se bosta v areni Stožice ob 19. uri pomerila branilka naslova Petrol Olimpija in Helios Sunsi.


(foto: Gašper Papež)

V slovenski prestolnici bodo prednost s prve tekme branili Domžalčani, ki so v športni dvorani Domžale slavili tesno zmago s 97:96.

Barvarji in zmaji so v letošnji sezoni tudi sicer nadvse izenačeni tekmeci, saj so pred dvobojem v pokalnem prvenstvu bili izenačen boj tudi v državnem prvenstvu, kjer pa so prevladali Ljubljančani, ki so v 9. krogu v gosteh zmagali s 84:75.

Pri tem je zanimivo dejstvo, da sta ekipi pri seštevku vseh metov iz igre povsem poravnani (50,8 %), medtem ko so bili pri prostem metu (76,9:71,4 %) in podajah (49:37) obakrat bolj precizni oziroma uspešnejši izbranci Jovana Beaderja.

Pri Helios Sunsih je bil na obeh tekmah najkoristnejši košarkar krilni igralec Blaž Mahkovic, na strani Petrola Olimpije pa je bil na prvi tekmi najbolj učinkovit hrvaški branilec Roko Badžim, na drugi pa ameriški center Jordan Morgan.

Share

Komentarji   

 
0 #3 specialist 14:46 05-01-2018
pa ka je cudaki on kraj trojan? samo jokate-kaj pa tisite nos v vsako lukno
Citat
 
 
0 #2 Mega 10:15 05-01-2018
Tudi Heliosu ta termin verjetno ni ustrezal, saj so igrali brez poškodovanih organizatorjev igre tako, da se Olimpiji ni bilo potrebno posebej truditi. Na koncu v zadnji četrtini pa so se Olimpijini zvezdniki naslajali nad mladinci Heliosa. Se bojim, da bi Olimpija imela kar veliko problemov za preboj na zaključni turnir, če bi bil Helios v popolni postavi.
Citat
 
 
+2 #1 ... 08:22 05-01-2018
Ja kaj Helios in KZS a kakšnega drugega termina niste znali najdit, ***** prve klase. Čudno da Olimpija še po tekmi z Mego danes ne ib igrala kr kakšnega kroga DP-ja
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik