Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Olimpija v Beogradu na pragu presenečenja

Moštvo Petrola Olimpije je že tretji dan po vstopu v novo leto nadaljevalo s tekmovanjem. Svojo prvo tekmo v letu 2018 je odigralo v ligi ABA, v kateri je v 14. kolu gostovalo pri aktualni prvakinji Crveni zvezdi.


(foto: Crvena zvezda mts)

Zmaga je ostala v Beogradu, kjer je Zvezda po bolj zbrani igri v končnici slavila z 80:76.

Ljubljančani so dvoboj začeli pogumno in s kar sedmimi različnimi strelci prvo četrtino dobili z 18:16, potem pa so bolj učinkovito igro pokazali tudi Beograjčani in si pred koncem prvega polčasa priigrali naskok 3 točk (40:37).

Izenačena igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, ekipi pa so še minuto in pol pred koncem ločevale le 3 točke (76:73).

V preostalem času so dvobojevalci iz igre dosegli le še dva koša, bolj uspešni pa so bili gostitelji, ki so se s 4 zaporednimi točkami, deset sekund pred koncem, oddaljili na odločilnih 7 točk razlike (80:73). Gostje so medtem izgubili tri žoge in naredili štiri osebne napake.

Najkoristnejši igralec tekme je bil ameriško-črnogorski organizator igre Taylor Rochestie, ki je vpisal 16 točk, 4 podaje, 2 skoka in 1 pridobljeno žogo. Na strani Olimpije je bil najbolj učinkovit ameriški center Jordan Morgan, ki je zbral 15 točk, 11 skokov, 2 podaji in 1 pridobljeno žogo.

Petrol Olimpija je s četrtim zaporednim porazom na lestvici lige ABA zdrsnila na 10. oziroma predpredzadnje mesto.

Liga ABA, 14. kolo:

Torek, 2. januar:

CRVENA ZVEZDA MTS - PETROL OLIMPIJA 80:76 (16:18, 24:19, 22:19, 18:20)

Rochestie 16, Dangubić in Feldeine 13, Bjelica 12; Morgan in Špan 15, Lorbek 12, Badžim 9.

STATISTIKA

Gašper Okorn, trener Petrola Olimpije:

"Čestitke Crveni zvezdi za zmago. Menim, da so moji igralci izpolnili vse dogovore. Vseeno bi lahko nekatere stvari ob koncu tretje četrtine naredili bolje. Izgubili smo ritem, oni pa so pobegnili na šest točk razlike, nato še na devet. To je proti Crveni zvezdi v zadnji četrtini težko nadoknaditi. Bližajo se za nas pomembnejše tekme in upam, da bomo proti Mega Bemaxu ponovili to predstavo."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik