Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Walter Jeklin zapustil Primorsko

Potem ko je v Sixtu Primorski na noge postavil športni del delovanja, bil protagonist prihodov glavnega trenerja članske ekipe Jurice Golemca in vodje mladinskega pogona KOŠ Primorske Mira Alilovića ter snovalec prihoda okrepitev tako v članskem moštvu kot v mlajših kategorijah, se je Walter Jeklin po pogovoru s predstavniki generalnega sponzorja kluba odločil za sporazumno prekinitev pogodbe.

(foto: Sixt Primorska)

»V KK Sixt Primorska sem v dobrem letu vzpostavil športni del delovanja celotnega kolektiva in ker je ta naloga v dobršni meri izpolnjena, smo se z vodstvom Sixta, generalnega sponzorja koprskega kluba, dogovorili o tem, da se sam podam novim izzivom naproti. Klub se je v poldrugi sezoni dvignil na nesluteno raven, športni del je zares postavljen na zdravih osnovah, ki sta jih že poprej tlakovala v novem projektu povezana KOŠ Primorska in KK Sixt Primorska,« je ob slovesu uvodoma povedal Walter Jeklin, nato pa še dodal:

»Verjamem, da ima sestavljena ekipa pozitivno mislečih in kakovostnih trenerjev ter igralcev dobre temelje za napredovanje od ravni, primerne za slovensko prvenstvo, do želenega srednjeročnega prehoda prek regionalnih tekmovanj do katerega od evropskih pokalov. Zares sem prepričan o tem, da je klub na dobri poti, da sočasno postane tako valilnica talentov v mlajših starostnih kategorijah, kot tudi eden od bolje organiziranih športnih kolektivov v Sloveniji. Tako jaz sam kot celotna slovenska košarka smo lahko samo navdušeni ob dejstvu, da so se v naši državi našli ljudje, ki so pripravljeni v razvoj slovenske košarke vlagati lastna sredstva. Vesel in ponosen sem, da sem pri vzpostavitvi temeljev lahko bil del te zgodbe.«

Gregor Vuga, predstavnik podjetja Sixt Slovenija, pa je skupno odločitev argumentiral takole:

»Najprej bi se Walterju Jeklinu želel iskreno zahvaliti za vse, kar je storil pri napredku KK Sixt Primorska, ki je zares očiten. Skupaj smo ocenili, da klub zdaj potrebuje predvsem dodaten napredek pri organizaciji, celostnemu konceptu, povezavi športa in poslovnih priložnosti. Četudi morda kdo meni, da so naša sredstva neomejena, še zdaleč ni tako. Zelo preudarno ravnamo z njimi in napovedujem, da bomo vnaprej še bolj. Vsekakor bomo tudi nadalje in dolgoročno vlagali denar za to, da bi vzpostavili športni kolektiv združene Primorske, tako da so naši glavni cilji biti v vseh kategorijah znani po borbeni, požrtvovalni igri, biti čim bolj vključeni v lokalno okolje ter čim bolj pripomoči k napredku celotne slovenske klubske košarke.«

Življenje Walterja Jeklina bo tudi v prihodnosti vpeto v košarko in porazdeljeno med Slovenijo in Poljsko, o tem, s katerim izzivom se bo v naslednjih mesecih spoprijel, pa se trenutno še odloča.

Share

Komentarji   

 
+1 #18 Spanoulis 17:09 31-12-2017
Citati Slo:
Golemac mi gre v nos ker je pljuval po sloveniji in slovenski rrprezentanci na hrvaski nacionalki ko je bilo evropsko prvenstvo ene skupine na hrvaskem. In to je bilo javno.


Daj najdi neki link da slišim kaj je to silnega povedal Golemac in s čimer se nekdo realen ne bi mogel strinjati. Me prav zanima, pa vnaprej se zahvaljujem.
Citat
 
 
+2 #17 basket 15:00 31-12-2017
Spanoulis, zakon! He he
tocno kot si napisal, prav tako drzi teza da smo pametni pod psevdonimi...

Kolikor vem je Golemac 100 posto trdno v sedlu, komentiral pa je igro slo reprezentance. In izpadli smo takoj po skupini, proti Latviji.ne vem ce je kaj dodati.

Primorska naj spelje zadano pa bo za slo basket samo dobro.z ali brez Jeklina.
Citat
 
 
+10 #16 Spanoulis 12:04 31-12-2017
Smešno. Ekipa je prva v slovenski ligi (kakršenkoli nivo že to je), prva v drugi ABA ligi (kakorkoli neresno že izgleda) a tu se svira kot da so sredi sezone že izpadli iz 3. SKL. Dajte umiriti konje, sezona se še niti pošteno ni začela.

Tak klub, kot je Primorska potrebuje vsaj 3-4 leta da se konkretno postavi na noge in "sestavi" z okoljem, ne gre v enem letu, pa če kupiš 20 igralcev iz EL. Vsaka stvar potrebuje čas in če se mene vpraša so trenutno celo preveč uspešni! Takšna rast tako hitro ni dobra, ker se lahko pravtako hitro vse sesuje. In to je moj edini pomislek - da so prehitro predobri. Kar pa ni nujno slabo in sigurno ne more biti razlog za zlivanje dreka po ljudeh, ki so tako ali drugače pomagali. Pustite jih pri miru in se ukvarjajte raje s kakim Šentjurjem, Podčetrtkom in ostalimi jezdeci apokalipse.
Citat
 
 
-7 #15 Stan 23:09 30-12-2017
Hocemo rajgla nazaj
Citat
 
 
-7 #14 Slavko 22:17 30-12-2017
Pripeljite sekulica nazaj in zacnite delati z mladimi
Citat
 
 
+12 #13 Slo 20:30 30-12-2017
Citat Rade. Golemac mi gre v nos ker je pljuval po sloveniji in slovenski rrprezentanci na hrvaski nacionalki ko je bilo evropsko prvenstvo ene skupine na hrvaskem. In to je bilo javno. Taksni ljudje bili dobri ali slabi trenerji nimajo kaj iskati v Sloveniji. Me zanima kdo od Slovencev bi dobil sluzbo v lepi njihovi ce bi pljuvali tako kot on. Zato Rade bom vedno zagovarjal postene ljudi.
Citat
 
 
+20 #12 Rizo 18:19 30-12-2017
Walter= sramota v sportu
Citat
 
 
-11 #11 rade 17:40 30-12-2017
A lahko vprašam vse prisotne, zakaj vam gre golemac v nos? :) Ker je trenutno z ekipo prvi v slo ligi in 2. aba ligi? Ker so ga pripeljali v klub drugi? Ker je skupaj z strokovnim štabom izbral trenutno ekipo, ki ponavaljam vodi v obeh tekmovanjih? Verjetno bi si želeli v ekipi same primorce.. torej hrovata, barbarica, rojca, pa še kdo bi se najdu.. me zanima kok bi blo potem v povprečju od 4-5k obiskovalcev na vsaki tekmi :))
Citat
 
 
+9 #10 Realist 16:58 30-12-2017
kdo vse tole sploh razume...in prihaja Avanzo - veliki Jaklinov prijatelj (osebni in poslovni) :roll:
Citat
 
 
+11 #9 Man 10:29 30-12-2017
Gospod.Vuga je dal dvoumno izjavo ,kjer je med vrsticami mogoče prebrati marsikaj.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik