Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Helios v zadnjih sekundah ugnal Olimpijo

V Domžalah se je včeraj začelo četrtfinale pokala Spar, ki so ga z medsebojno tekmo odprli košarkarji Helios Sunsov in Petrola Olimpije.


(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Prednost pred povratno tekmo v areni Stožice so si zagotovili Domžalčani, ki so v športni dvorani Domžale slavili zmago z minimalno razliko (97:96).

V uvodni četrtini sta obe ekipi kazali izjemno napadalno usmerjeno igro, v kateri so dvobojevalci v prvih desetih minutah dosegli kar 60 točk, pred drugo četrtino pa so si prednost priigrali gostitelji (31:29).

Domžalčani so v drugi četrtini z delnim nizom 11:3 (Matej Rojc 5, Blaž Mahkovic 4, Jure Močnik 2) naskok povišali na 11 točk (58:47), drugo polovico tretje četrtine pa so bolje odigrali Ljubljančani in pred četrto četrtino zaostanek znižali na 10 točk (82:72).

Dokončen preobrat je zmajem uspel v 37. minuti, ko sta Olimpijo v vnovično vodstvo povedla Jan Špan in Jordan Morgan (92:93).

V preostalem času smo spremljali izenačeno igro, odločilni trenutek tekme pa je prišel sedem sekund pred njenim koncem, ko je Jaka Brodnik izsilil osebno napako Devina Oliverja in s polovično uspešnima prostima metoma (prosti meti: Helios 27/38 oz. 71 %, Olimpija 16/28 oz. 57 %) priboril zmago Helios Sunsom (97:96).

Brodnik se je ustavil pri 13 točkah, dvomestno število točk pa so pri zmagovalcih zbrali še Božo Đumić (10), Matej Rojc (11), Jure Pelko (17), Jure Besedič (17) in Blaž Mahkovic (20). Za najkoristnejšega igralca tekme je bil po 25 točkah, 11 skokih ter 1 blokadi in pridobljeni žogi imenovan Jordan Morgan.

Ostale prve tekme četrtfinala pokala Spar se bodo zvrstile v soboto oziroma prihodnji mesec. Jutri se bodo pomerili igralci Sixta Primorske in Hopsov, v januarju leta 2018 pa se bodo srečali še Šenčur Gorenjska gradbena družba in Rogaška ter Zlatorog in Krka.

Četrtfinale pokala Spar:

Četrtek, 28. december:

HELIOS SUNS - PETROL OLIMPIJA 97:96 (31:29, 27:18, 24:25, 15:24) 

Mahkovic 20, Pelko in Besedič 17, Brodnik 13; Morgan 25, Oliver 19, Hrovat 14.

STATISTIKA 

POSNETEK TEKME

Jovan Beader, trener Helios Sunsov:

"Mislim, da smo danes zasluženo slavili, je pa škoda, da smo v drugem polčasu ostali brez poškodovanega kapetana Močnika. Verjetno bi bilo z njim vse skupaj lažje, sta ga pa Rojc in Klavžar dobro nadomestila. Ne glede na zmago, smo fantom dejali, da je to šele prvi polčas. Danes smo pokazali, da smo Olimpiji s pametno igro lahko enakovredni, zato bomo naredili vse, da tudi v povratni tekmi pridemo do morebitnega presenečenja."

Gašper Okorn, trener Petrola Olimpije:

"Tekma v Ljubljani bo odločala o potniku na zaključni turnir pokala Spar."


Sorodni prispevki:

Čas je za četrtfinale pokalnega prvenstva

Share

Dodaj komentar

Iskalnik