Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Čas je za četrtfinale pokalnega prvenstva

V Domžalah se bo danes začelo četrtfinale pokala Spar, ki se bo zaključilo šele 18. januarja 2018.


(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Boj najboljše osmerice bodo odprli košarkarji Helios Sunsov in Petrola Olimpije, ki bodo za prvo žogo skočili ob 19. uri, prve tekme med Sixtom Primorsko in Hopsi, Šenčurjem Gorenjsko gradbeno družbo in Rogaško ter Zlatorogom in Krko pa se bodo zvrstile v prihodnjem mesecu.

Domžalčani in Ljubljančani so se v letošnji sezoni že pomerili, in sicer v 9. kolu državnega prvenstva, v katerem so gostujoči zmaji po zaslugi bolj zbrane igre v četrti četrtini zmagali s 84:75.

V zadnjih desetih minutah sta pri izbrancih Gašperja Okorna najbolj blestela Roko Badžim in Domen Lorbek, ki sta v tem obdobju prispevala 8 oziroma 7 točk, srečanje pa končala pri 21 oziroma 18 točkah (osebni rekord sezone v ligi Nova KBM) in bila imenovana za najboljša strelca zmagovalcev.

Na strani Helios Sunsov se je najbolj izkazal Blaž Mahkovic, ki je v svoji najbolj učinkoviti predstavi v letošnji sezoni državnega prvenstva dosegel 26 točk, 9 skokov in izsiljenih osebnih napak ter 3 podaje.

Četrtfinale pokala Spar:

Četrtek, 28. december:

HELIOS SUNS - PETROL OLIMPIJA (19.00)

Jovan Beader, trener Helios Sunsov:

"Olimpiji prepuščamo vlogo favorita. Smo pa tudi mi trenutno v dobri formi, zato bomo naredili vse, da se jim čim bolje postavimo po robu."

Gašper Okorn, trener Petrola Olimpije:

"Pokal Spar je specifična zgodba in tako jo tudi jemljemo. Stvar je dokaj preprosta, saj v kolikor želimo v sredini februarja braniti lovoriko iz lanske sezone, moramo v četrtfinalu izločiti domžalske Helios Sunse. To bo vse prej kot lahka naloga, saj nič ne pride samoumevno. Na nas je, da v uspeh vložimo maksimalni trud in napor."

Share

Komentarji   

 
+3 #1 svašta 02:16 29-12-2017
Ta hrovat nebi mogu za moj blok igrat, nevem na kiro foro ga forsirajo pri olimpiji :cry:
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik