Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenke bodo kvalifikacije za EP 2019 nadaljevale brez svoje najkoristnejše igralke

Selektor Damir Grgić je objavil širši seznam potencialnih članskih reprezentantk za februarski kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2019.


(foto: KZS)

Grgić je na svoj spisek za obračuna z aktualno evropsko podprvakinjo Francijo in Romunijo uvrstil 19 košarkaric.

V primerjavi s seznamom za uvodni tekmi kvalifikacij, je tokratni krajši za dve imeni. Slovenska reprezentanca ne bo mogla računati na pomoč najkoristnejše igralke prvega ciklusa kvalifikacij Eve Lisec, ki si je ob koncu novembra poškodovala ahilovo tetivo. Zaradi poškodbe kolena manjka tudi Ines Kerin.

Slovenke so uvodni del kvalifikacij opravile z odliko. Romunke so na gostovanju premagale z naskokom 21 točk (59:80), Finke pa v Celju odpravile s kar 40 točkami razlike (97:57).

Drugi del kvalifikacij bo Slovenija začela s tekmo proti Franciji, s katero se bo srečala 10. februarja, nadaljevala pa jih bo s tekmo proti Romuniji, s katero se bo prav tako v Celju pomerila 14. februarja.

Na evropsko prvenstvo potujejo zmagovalke osmih skupin in šest drugouvrščenih ekip z najboljšim izkupičkom.

»Čeprav nas do začetka drugega cikla čaka še mesec in pol, se že veselimo nove reprezentančne akcije. Natančno spremljamo nastope in napredek košarkaric, ki so na seznamu. Kljub težavam s poškodbami, verjamem, da bomo tudi v drugem ciklu prikazali igro, ki nas je krasila na evropskem prvenstvu in na tekmah proti Romuniji in Finski. Ob tej priložnosti bi vsem igralkam, strokovnemu štabu in igralkam zaželel uspešno leto 2018 in čim manj poškodb,« je ob razkritju širšega reprezentančnega seznama povedal selektor Damir Grgić.

Share

Komentarji   

 
+2 #1 Ned 18:52 27-12-2017
Smola tudi Nika ne bo igrala čim hitrejše okrevanje vama želim.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik