Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Helios pod koš postavil bivšega centra Partizana

Helios Sunsi so se pred nadaljevanjem sezone okrepili z nekdanjim soigralcem trenutno brezposelnega slovenskega reprezentanta Eda Murića.


(foto: Marko Metlas)

V Domžalah bo svojo kariero nadaljeval Božo Đumić, ki pri 25 letih in 208 cm lahko igra na položaju štiri in pet.

Božo si je doslej izkušnje nabiral v Srbiji (Novi Sad, Vojvodina, Napredak Kruševac, Partizan in FMP) ter Bosni in Hercegovini (Sloboda Tuzla), največje uspehe pa je požel s Partizanom, v dresu katerega je srbsko državno in pokalno prvenstvo sezone 2015/16 končal na 2. mestu.

Đumić je letošnjo sezono začel pri beograjskem FMP-ju, s katerim je v ligi ABA nastopil na 8 tekmah in v skupno 30 minutah igre dosegel 16 točk, 8 skokov, 4 pridobljene žoge in 1 blokado.

Lansko sezono je preživel pri Slobodi iz Tuzle in na 28 tekmah prvoligaškega državnega prvenstva Bosne in Hercegovine v povprečno 22 minutah beležil 11 točk, 4,7 skoka in 1 podajo.

»Boža spremljamo že nekaj časa in verjamem, da se bo hitro vklopil v našo ekipo. Gre za tipično petico, kar smo do zdaj v naši igri močno pogrešali. Pričakujemo, da bo dvignil nivo našega treninga, na tekmah pa vzpostavil red v raketi. S sabo prinaša tudi kar nekaj izkušenj z močnejših tekmovanj, kar bo koristno tudi za naše mlajše košarkarje, ki dobivajo ogromno priložnosti, kar je tudi eden glavnih ciljev delovanja našega kluba,« je o svojem novem varovancu povedal glavni trener Helios Sunsov, Jovan Beader.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik