Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Krka v tretje porazila Olimpijo

Sinoči se je v državnem prvenstvu za članske košarkarje odigrala prva tekma 11. kola, na kateri sta se v Ljubljani pomerila Petrol Olimpija in novomeška Krka.


(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Po zmagah Olimpije v superpokalu (94:76) in 2. kolu lige Nova KBM (74:96) je tokrat slavila Krka, ki je Ljubljančane v areni Stožice ugnala s 85:81.

Gostitelji in gostje so si bili v prvem polčasu (37:35) precej enakovredni, saj se nobeni strani ni uspelo oddaljiti na več kot 10 točk razlike, v drugem polčasu pa so Novomeščani napadli z vsemi močmi, prevzeli vodstvo in vknjižili svojo peto zmago v državnem prvenstvu.

Ključna trenutka tekme sta se zgodila na uvodu in koncu četrte četrtine.

Varovanci Simona Petrova so na uvodu na krilih njihovega kapetana Domna Bratoža naredili delni niz 11:0 in v 33. minuti povedli s 67:56, v zadnji minuti pa zadržali mirne živce in po dvakratnem približanju zmajev na vsega točko razlike (79:80 in 81:82), s pomočjo Marka Jošila in Dina Cinca, izsilili tri osebne napake in od šestih prostih metov zadeli tri.

Najkoristnejši igralec Krke je bil Žiga Dimec, ki je dosegel 18 točk, 8 skokov in 4 podaje, najbolj učinkovit igralec Petrola Olimpije, pri kateri je prvič zaigral Igor Tratnik, pa je bil Američan Devin Oliver, ki je zbral 20 točk, 11 skokov, 4 podaje in 1 pridobljeno žogo.

Liga Nova KBM, 11. kolo:

Četrtek, 21. december:

PETROL OLIMPIJA - KRKA 81:85 (18:18, 19:17, 19:21, 25:29)

Oliver 20, Morgan in Battle 10, Hrovat 9; Dimec 18, Kovačevič 17, Bratož 15.

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Gašper Okorn, trener Petrola Olimpije:

"Zaslužena zmaga Krke, ki si je zmage želela mnogo bolj kot mi. Vesel sem, da se ekipa po poškodbah popolnjuje. Košarkarji, ki so bili doslej poškodovani, so po dolgem času dobili priložnost za igro. Upam, da nam bo to prineslo nekaj svežine in razbilo mrtvilo ob tako velikem številu tekem."

Simon Petrov, trener Krke:

"Veseli me, da smo na tekmi v Stožicah prišli do pozitivnega rezultata. Imeli smo kar nekaj vzponov in padcev, na treningih pa bomo morali poskrbeti, da bo črnih minut čim manj. Vesel sem, da smo tudi v državnem prvenstvu ujeli pravi ritem. Samozavestno pričakujemo nadaljevanje sezone."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik