Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

V Ljubljani boj najtrofejnejših slovenskih klubov

Drevi bo na sporedu prva tekma 11. kola lige Nova KBM. Ob 19. uri bo Petrol Olimpija v ljubljanski areni Stožice gostila novomeško Krko.


(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Ljubljančani in Novomeščani so se v letošnji sezoni srečali že dvakrat, obakrat pa so bili precej uspešnejši izbranci Gašperja Okorna.

Zmaji so farmacevte v superpokalu premagali za 18 (94:76), v 2. kolu državnega prvenstva pa za 22 točk (96:74).

Na obeh obračunih je bil pri Olimpiji najkoristnejši igralec ameriški krilni center Devin Oliver, pri Krki pa sta se na prvem dvoboju najbolj izkazala organizator igre Domen Bratož in srbsko-bosanski krilni igralec Marko Jošilo, na drugem srečanju pa je bil najbolj učinkovit branilec Maj Kovačevič.

Novomeščanom so na obeh srečanjih največ težav povzročali meti z razdalje (skupno 11/41 oz. 26,8 %; Olimpija 22/49 oz. 44,8 %) in izgubljene žoge (skupno 39; Olimpija 22).

»Krka je v zadnjem času v dobri formi, kar kažejo tudi rezultati v regionalni ligi, kjer zaseda prvo mesto. Od začetka sezone so napredovali, zato nas v Stožicah čaka zanimiva tekma. Srečanje želimo izkoristiti kot predpripravo za obračun s Cibono,« je pred nocojšnjim obrčaunom povedal trener Petrola Olimpije Gašper Okorn, trener Krke Simon Petrov pa je dejal:

»Olimpija igra konstantno dobro skozi celo sezono. Nas so na našem parketu prepričljivo premagali, a se počasi dvigujemo v formi in bomo skušali iztržiti, kar se bo dalo.«

Share

Dodaj komentar

Iskalnik