Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Celje v končnico z najboljšega izhodišča

Košarkarice Cinkarne Celje so na 10. tekmi regionalne lige WABA prišle še do 9. zmage. Osmi zaporedni par točk so si pripisale na domači tekmi proti zagrebškemu Medveščaku.


(foto: ŽKK Cinkarna Celje)

Celjanke so Zagrebčanke 31. oktobra v Zagrebu odpravile s 86:59, včeraj pa so jih v Celju premagale s 77:67.

Varovanke Damirja Grgića so si prvo večjo prednost zagotovile že v uvodni četrtini, ki so jo po 7 točkah Larise Ocvirk in Anđele Delić dobile s 27:9, tehnico pa na svojo stran dokončno prevesile v naslednjih desetih minutah, ko so prednost na krilih dodatnih 8 točk Ive Slonjšak povišale na 30 točk (53:23).

Slonjšakova in Delićeva sta tekmo končali pri 12, Ocvirkova pa pri 16 točkah. Larisa je k temu dodala še 11 skokov, 4 pridobljene žoge in 2 podaji, s čimer je bila zasluženo imenovana za najkoristnejšo igralko zmagovalk.

Aktualne prvakinje iz vrst Cinkarne Celja so si z 9 zmago že zagotovile končno 1. mesto v skupini B, v skupini A pa trenutno najbolje kaže beograjski Crveni zvezdi, ki je na 10 tekmah vknjižila 8 zmag.

Liga BTravel WABA, 10. kolo skupine B:

Sreda, 20. december:

CINKARNA CELJE - MEDVEŠČAK 77:67 (27:9, 26:14, 10:21, 14:23)

Ocvirk 16, Chidom 13, Slonjšak in Delić A. 9; Bura 20, Todorić 16, Borović 13.

STATISTIKA

Damir Grgić, trener Cinkarne Celja: 

"Čestitke ekipi za zelo dober prvi polčas. V drugem polčasu je bila reakcija zelo slaba in čestitke tudi Medveščaku, ki je po izjemno visokem zaostanku celo ogrožal našo zmago. Lahko smo zadovoljni s prvimi delom WABA lige. Napredovali smo iz tekme v tekmo in z razlogom se lahko nadejamo, da bo v Superligi naša igra na še višji stopnji. Cilj je uvrstitev na zaključni turnir."

Share

Komentarji   

 
-18 #1 boss 22:32 21-12-2017
Na polovici sezone bi rad pohvalil velik napredek Zale Friskovec v tej sezoni. Definitivno najkoristnejsa igralka celjank. Po prvenstvu U20 je cist eksplodirala. Kontra pa dokaz po polovici sexone, da Stefanovski in Kroselj ne moreta igrati drugega kot SLO ligo. Ne sodita v ta klub. Sicer pa so celjanke kot ekipa definitivno brez konkurrnce in odlicno telesno pripravljene.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik