Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Novo leto bodo na vrhu dočakali Hrastničani

Preden so igralci Košarkarske rekreativne lige Zasavje odšli na zaslužen praznični premor, so se pomerili še v 11. oziroma zadnjem tekmovalnem tednu v letošnjem koledarskem letu.


(foto: Studio Arnola)

V športni dvorani Osnovne šole Trbovlje so se še zadnjič v letu 2017 srečali Veterani laškega Zlatoroga in hrastniški ŠOHT, zagorjanski Mair Team in litijski Litus ter laški Tiferji in litijski Črički.

Zmago so slavili Veterani Zlatoroga, Mair Team in Tiferji. Prvi so svoje dvobojevalce ugnali s tesnih 42:41, drugi so tekmece odpravili z 62:48, tretji pa so nasprotnike premagali z 58:52.

Enajst ekip Košarkarske rekreativne lige Zasavje se bo na parket vrnilo 11. januarja 2018, ko se bodo v 12. tekmovalnem tednu zaigrali Črički in Oskar Trbovlje, Šajspoh Rangersi in Barbari ter Bermudski Čuki in Knapi.

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 11. teden rednega dela:

Četrtek, 14. december:

ZLATOROG VETERANI - ŠOHT 42:41

Zlatorog Veterani: Cizej 17, Lapornik in Seme 9, Blatnik Ž. 3, Gorjup in Košak 2.

ŠOHT: Golob 21, Virant 15, Lapornik in Gole 2, Kadunc 1.

POSNETEK TEKME

V zelo razburljivi tekmi smo na delu gledali laške rutinerje in hrastniške študente. Skozi celo tekmo sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. S toplo - hladno igro na obeh straneh si nobena ekipa ni uspela zagotoviti resnejšega vodstva, zato smo, kot je pri Veteranih že v navadi, dočakali napet konec. Končal se je v prid Laščanov, ki so tako po vseh nesrečnih porazih vendarle vknjižili prvo zmago v sezoni in v nadaljevanju upajo na pozitiven niz v lovu na končnico. 


MAIR TEAM - ŠD LITUS 62:48

Mair Team: Jasenčić 20, Štibernik in Tomažič 9, Meško 7, Kolenc 5, Roglevski 4, Jere in Prašnikar 3, Krznarič 2.

Litus: Šraj in Zupan 12, Pestotnik 9, Cirar 5, Medved 4, Muzga, Drnovšek in Peterca 2.

Druga tekma je bila označena za tekmo večera in ta naziv je tudi opravičila. Kljub višji razliki na koncu tekme, je bila igra obeh ekip zelo dobra in nadvse gledljiva. Po manjšem zaostanku ob polčasu so Litusi zbrali svoje vrste in si s super odigrano tretjo četrtino priigrali pet točk prednosti, v zadnji četrtini pa so Zagorjani napeli vse moči v obrambi in si dokaj hitro priigrali znatnejšo prednost, ki so jo nato uspešno zadržali. Nova zmaga je Mairovce postavila na tretje mesto na lestvici, kjer zaostajajo le še za Oskarji in Barbari.


TIFERJI - ČRIČKI 58:52

Tiferji: Bajramlić 17, Vrščaj J. 11, Teržan 10, Eranovič 5, Vrščaj D. 4, Požun, Zdolšek in Kolšek 3, Pipan 2.

Črički: Erjavec 20, Seručar 10, Markotič in Kajtna 8, Pavlin 6.

Zadnja tekma večera je bila v znamenju dveh zelo izenačenih ekip. Tiferji so po dolgem času strnili vrste, Črički pa se po dobrem začetku tekmovanja soočajo z manjšim padcem v igri. Skozi celotno srečanje je bila igra zaznamovana z veliko prekrški. V drugem delu tekme so se Tiferji razleteli in ustvarili prednost. Žal Črički niso bili dovolj razpoloženi za priključek, zato so zmago prepustili Laščanom. Tiferji v letošnji sezoni kažejo dobre igre, s katerimi so nam dali vedeti, da lahko na njih resno računamo tudi v zaključku tekmovanja. 

POSNETEK TEKME

Share

Dodaj komentar

Iskalnik