Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Olimpija po vrnitev v zgornjo polovico lestvice

Košarkarje Petrola Olimpije nocoj ob 20. uri čaka nova preizkušnja v regionalni ligi ABA. V 12. kolu bodo Ljubljančani gostovali v Laktaših pri Igokei.

 


(foto: Petrol Olimpija/Aleš Fevžer)

Olimpija s 5 zmagami in 6 porazi na lestvici trenutno zaseda 7. mesto, Igokea pa se z zmago manj in porazom več nahaja na 10. mestu.

Obe moštvi sta v prejšnjem kolu doživeli poraz. Slovenci so v gosteh morali priznati premoč Zadru (97:77), Bosanci pa so doma klonili proti Vlatku Čančarju in Megi Bemaxu (82:89).

Največja odlika Igokee je njen eksploziven napad, s katerim dosega tretje najvišje število točk v ligi (povp. 85,1; Olimpija 11. s povp. 78,5), največ rezerve pa ima pri podeljevanju blokad (12. s povp. 1,1; Olimpija 9. s povp. 2) in ofenzivnem skoku (11. s povp. 7,4; Olimpija 7. s povp. 8,8).

Pri Igokei je najkoristnejši igralec srbski branilec Đorđe Milošević, ki na tekmo dosega povprečno 10,6 točke, 6,5 skoka, 3,6 podaje in 1,4 pridobljene žoge, na strani Petrola Olimpije pa si ta laskavi naziv lasti ameriški center Jordan Morgan, ki na tekmo beleži povprečno 16,2 točki, 7,8 skoka, 1,5 podaje in 1,3 pridobljene žoge.

»V kolikor želimo v Laktaših razmišljati o pozitivnem rezultatu, bomo morali srečanje dobiti predvsem obrambeno. Kontrolirati moramo njihovo pick 'n' roll igro, dobro paziti na izkušenega Vuka Radivojevića in se vsaj enakovredno boriti v skoku. Izkoristiti moramo naše določene prednosti v napadu. V kolikor nam vse to uspe, imamo možnosti za zmago,« je pred obračunom povedal trener Petrola Olimpije Gašper Okorn.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik