Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Olimpija v Ligi prvakov prvič do zaporedne zmage

Petrol Olimpija je v 8. kolu Lige prvakov v areni Stožice gostila SIG Strasbourg, vodilni klub v skupini C, in se mu oddolžila za poraz v Franciji.

 


(foto: Petrol Olimpija)

Slovenci so v deželi vin in sira 11. oktobra izgubili z 69:83, včeraj pa zmagali z 78:77. Kot kaže že sam rezultat, je bil obračun izenačen vse do samega konca.

V prvem polčasu so prevladovali gostje, ki so na glavni odmor odšli z naskokom 5 točk (32:37), v drugem polčasu pa gostje, ki so brez pomoči viroznega Gregorja Hrovata ter poškodovanih Erjona Kastratija in Talorja Battla zopet povedli v 27. minuti (Devin Oliver s prostima metoma za 52:50), do odločilne prednosti pa prišli dve minuti pred koncem, ko sta Domen Lorbek in Jordan Morgan s 5 zaporednimi točkami povečala razliko na +5 (78:73).

V preostalem času Ljubljančani niso več zadeli, Francozi pa so dodali še 4 točke in imeli 3 sekunde pred koncem celo met za zmago, ki pa ga je nekdanji zmaj Zack Wright na srečo gostiteljev zgrešil.

Wright je bil z 20 točkami, 6 skoki ter 2 podajama in pridobljenima žogama tudi sicer najkoristnejši igralec SIG Strasbourga, pri Petrolu Olimpiji, kjer je kar šest igralcev preseglo mejo 10 točk, pa je ta naziv pripadel Devinu Oliverju, ki je tekmo končal pri 13 točkah, 11 skokih, 2 podajah in 1 pridobljeni žogi.

Liga prvakov, 8. kolo skupine C:

Torek, 12. december: 

PETROL OLIMPIJA - SIG STRASBOURG 78:77 (16:18, 16:19, 26:23, 20:17)

Oliver, Lorbek in Špan 13, Morgan in Bubnić 12, Badžim 11; Wright 20, Leloup 11, Labeyrie 10.

STATISTIKA

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije:

"Čestitke igralcem za zmago. Zelo težka tekma. Ideja pred tekmo je bila, da uspemo zdržati z njimi rezultatsko vse do zadnjih minut, potem pa poskušamo izkoristiti priložnosti, ki se ti ponudijo. Mislim, da smo odlično odigrali v obrambi, tudi conska postavitev in druge taktične zamisli smo odlično realizirali. Na koncu je odločila ena žoga, vseeno pa mislim, da smo si zaslužili zmago."

Sorodni prispevki:

V Stožicah obračun nekdanjih evroligašev

Share

Dodaj komentar

Iskalnik