Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Olimpija po prvo domačo zmago v Ligi prvakov

Petrol Olimpija si je pred letošnjo sezono zagotovila nastope v petih različnih tekmovanjih. Najslabše predstave trenutno kaže v Ligi prvakov, kjer ima po šestih odigranih tekmah le eno zmago.

(foto: Petrol Olimpija)

Svoj edini uspeh so Ljubljančani dosegli na zadnji dan meseca oktobra, ko so v gosteh z 81:75 presenetili ekipo španskega prvoligaša Estudiantesa.

Po tem so izgubili proti italijanskemu Reyerju (66:76) in grškemu AEK-ju (91:73), pred tem pa so klonili proti namškemu Bayreuthu (77:90), turškemu Banvitu (87:83) in francoskemu Strasbourgu (83:69).

Nocoj ob 20. uri se bodo zmaji v Hali Tivoli zoperstavili Rosi Radom, predlanski poljski državni podprvakinji, ki je doslej v Ligi prvakov zbrala enak izkupiček kot Olimpija.

Prvi trije najkoristnejši igralci Rose Radom so češki krilni center Patrik Auda, poljsko krilo Michal Sokolowski in ameriški branilec Kevin Punter, ki so doslej skupaj dosegli 340 od 574 točk, 128 od 289 skokov, 49 od 113 podaj in 39 od 59 pridobljenih žog moštva.

Najbolj učinkovita igralca Petrola Olimpije, pri kateri bo kot vse kaže zopet manjkal Američan Talor Battle (poškodba zadnje stegenske mišice), sta njegova rojaka, center Jordan Morgan (povp. 18,3 točke, 7,2 skoka in 1,8 podaje) in krilni center Devin Oliver (povp. 14,2 točke, 7,2 skoka in 3 podaje).

»Kljub temu, da imamo v Ligi prvakov isti trenutni rezultat, Rose Radom ne smemo podcenjevati. Njena igra se vrti okoli obeh ameriških igralcev, češkega reprezentanta Aude, ukrajinskega Zajceva poljskega Sokolowskega. Obe moštvi bosta neobremenjeni z rezultatom. Na srečanje se bomo pripravili po najboljših močeh. Tekmo z Roso Radom bomo vzeli za dober trening, ki ga želiš zmagati, saj je odlično za samozavest. Priznati moramo, da smo z mislimi že osredotočeni na petkovo tekmo lige ABA v Zadru,« je pred nocojšnjim obračunom povedal trener Petrola Olimpije, Gašper Okorn.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik